Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2023 03:31 - Кой е предателят във вашия живот? Ще го разпознаете по един ключов признак
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1020 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Какво отличава предателството от всяка една друга измяна, натоварена с отрицателни емоции? То е болезнено само тогава, когато е извършено от близък човек. Човек, на когото доскоро сте пазили гърба, но по една или друга причина той е решил да забие нож във вашия собствен. Човек, пред когото сте били искрени и по своему уязвими.

Разбира се, хубаво e да идентифицираме потенциалните предатели възможно най-рано и да се предпазим от тях, да не им се доверяваме. Няма правила и критерии със 100-процентова гаранция, но си струва да бъдем по-внимателни. Не пренебрегвайте биографията на даден човек, разгледайте поведението му в различни ситуации, преценете мотивите му по отношение на общуването му с вас.

Писателят фантаст Андрей Василиев има интересен цитат по темата: "Който се страхува, той рано или късно винаги ще предаде.“

Ето как аз тълкувам този съвет за себе си:

1. Завистливите хора са потенциални предатели

Завистливите хора от вашето обкръжение, включително най-близките ви. Струва си да споделяте информация с тях по-внимателно. По-добре е да не ги допускате още по-близо до себе си.

Завистливите хора се чувстват в неравностойно положение и слаби на фона на вас, стремят се към вашия статус, искат вашите ресурси и облаги. Съответно, ако имат възможност да се изравнят, ще го направят.

2. Потенциалните предатели са хора, които на определен етап са били силно зависими от вас

Те могат да бъдат тези, които сте закриляли, на които сте помогнали в труден момент да стъпят на краката си.

За съжаление, често се случва даден човек, който вече е станал по-силен, да си отмъсти на онзи, който го е видял в момент на слабост.

За съжаление не е рядък сценарий, когато човек, станал по-силен, отмъщава на този, който го е видял в момент на слабост.

3. Потенциалните предатели са тези, които искат да притежават вашите ресурси

Тези, които отдавна искат да се сдобият с някои от вашите ресурси. Има завистници, които отлагат и атакуват по-късно, а други нападат активно.

4. Важно е да анализирате ситуацията и да разберете мотивите за поведението на другия

Често в съзнанието си създаваме една идеална картина на ситуацията. Но реалността понякога е друга. Уви, не всеки е добронамерен към вас, не от всеки може да се очаква да бъде добър.

5. Не пренебрегвайте предупредителните знаци

Например знаете за някои факти от биографията на даден човек, той периодично проявява пасивна агресия към вас, в миналото ви е разочаровал за дребни неща. По принцип такива хора са склонни към лъжи и манипулации.

6. Необходимо е да се грижим за себе си и да не се доверяваме сляпо на останалите

Да, важно е човек да може да се доверява и да се сближава с околните. Но също така е важно да се предпазваме, да анализираме ситуацията и да бъдем внимателни. Важно е да се поддържа разумна граница във всичко: в близостта, в помагането на другите, в откритостта.

 

image  



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4099203
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930