Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2023 16:46 - Струва ми се, че наистина ни приготвят за изгорена земя. Ще ви кажа и защо мисля така
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 16174 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Струва ми се, че наистина ни приготвят за изгорена земя. Ще ви кажа и защо мисля така.

На всички смятам е ясно, че България се управлява от Козяк. Мисля, че по този въпрос две мнения няма да срещнете. Дори и най-заклетите жълтопаветници и психо десни признават, че „Така е по-добре, като сме лош материал.”

А ние никак не сме лош материал. Даже сме си доста добър, но сме загубили редица войни и след това 45 години социалното ни развитие в посоката в която вървим в момента на практика спира. Дали вървим в правилната посока е въпрос на видане и предпочитания. Моето мнение е, че отново по традиция сме от губещата страна, което в сегашните условия може да доведе до разпад на нацията ни. Разпад културен и социален. 

 

 

Защо мисля така ли? Ами ще ви кажа. Представете си, че Вие сте на мястото на управляващите от Козяк. Вие сте временно дислоцирани (на гурбет дет му се вика) в една бивша соцдържава на 8000 километра и имате пряк контрол над правителството. В чий интерес бихте работили? На местните или във Ваш интерес.

И тук идва думичката ГЕОПОЛИТИКА. Ще рече политика обусловена от географията. Тя е относително постоянна и непроменлива във времето, защото просто е птредопределена от географията.

Познавайки историята на англосаксонския свят, робството и кражбата на чужд ресурс е в основата на западната цивилизация. АКо не вярвате, разходете се до Бритиш Мюзиум и поразгледайте мумиите. Толкова мумии и в Египет няма.

А откъде са се взели афроамериканците в тази демократична държава САЩ, просто да се чуди човек. 

Та така постъпва Западът с далечните си колонии. А когато пък се е ангажирал и във война, то нещата стават още по-неприятни.

Но да се върна към фактите, които ми подсказват, че и готвят за изгорена земя.

АРМИЯ

Нищо не остана от нея. Аз съм от последните набори били в казарма, но след 5-10 години и да искам няма да мога да воювам. Имайте предвид, че 5-10 години не са кой знае какъв период за геополитически последици. Войната в Украйна започна дефакто 2014, но се разрази едва 2022 след 8 годишна подготовка от двете страни.

Миналата седмица дарихме 100 БТР-а. Знаете ли какво е да концентрираш на едно място 100 БТР-а?

Някои казват „-Ще купим нови по-модерни”. И какво от това? Като са по-модерни не могат да бъдат унищожени ли? Или ще са по-евтини? Или ще можем да си ги ремонтираме и поддържаме сами?

Д ане говорим, че още не сме получили прословутите Ф16. Моето менние е, че дори и да ги получим, ще са практически безполезни. Може би ще стават за осъществяване на някакви НАТО изисквания като еърполийсинг, но това каква добавена стойност има за нас? Ние държавата си не можем да опазим, та камо ли границите на НАТО. Ама като е казано НАТО та НАТО... ще плащаме.

ИНСТИТУЦИИТЕ

Президента да бъдел закрит. Мхм... Представям си как щеме да стигнем до тук, ако бяхме закрили президенстската институция преди Плевнелиев.

На практика дайте ми една институция, която работи в България. Армията я прескочете, щото вече я обсъдихме. Като гледах избора на укравител на БНБ и нея можете да я прескочите. То те горките вече нямат и толкова правомощия. Делегираха си ги на Франкфурт. 

оставям на вас да намерите работеща институция. Пробвайте със службата за Защита от градушки или Фискалния съвет. За тях не сте чували та може от там да изкочи заекът. За останалите съм сигурен, че няма смисъл.

ОБЩЕСТВОТО

Аз по-голямо разделение не съм виждал. По-голямо раделение е само гражданска война. Щом вече и по знамето се плюе и безнаказано се докладват български граждане за убийство от трета държава, нещата отиват към пълен разпад. Един искал да скопява бъларския лъв, друг искал партии да се забраняват, че не му отървали вижданията им, които между другото са подкрепени от повече от Ѕ милион съграждани...

С две думи готови сме. Въпрос на време някой да налее пари в опозицията за да разтуря тотално кочинката ни.

Лошото е, че от Козак го знаят и се готвят. Разделиш ли обществото, не можем да се оправим 100 години после. Но ако се изнасяш от една територия, но по-добре си заложи бомби със закъснител. Няма да я оставиш цветуща на врага си все пак. Ето и национален празник вече си нямаме. По-важно е, да не е свъзан с Русия, отколкото да е по логиката „за пръв път от 500 години се появява на картата името България”

Ама можело и по-добре и руснаците са ни прецакали при преговорите. Мхм... прецакали са ни. Че са мряли на 1000 километра от дома за д аможе Ганя да се бие в гърдите.

Васил Кендов




Гласувай:
3



1. morskipesni - То е ясно, че ще ни подпалят чергата.
28.07.2023 17:06
Отказът от неутралитет на практика ни превърна в позорна колония.
Можехме да печелим от всичко (и всички) но Сатана не позволи.
Добрата новина, че Нечестивецът се разобличи, с цялата си злост.
цитирай
2. radostinalassa - Русия ни е длъжник..
28.07.2023 19:26
Горбачов ни продаде на Щатите. А Горби продаде и Русия. Тя е необятна страна и ще се възроди, а ние ще чакаме да си върне дълга към нас като славяни.
Митингите за мир засега спряха мераците на министъра на войната да праща лекари и санитари в СВО. Да си опича акъла , иначе ще гори в ада еничарина.
цитирай
3. ivo1 - Всичко е БЛЕСТЯЩО казано в стати...
29.07.2023 15:07
Всичко е БЛЕСТЯЩО казано в статията.Просто нямам думи как по-значимо да изразя БЕЗРОДНОТО ЗАТРИВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ. Иде ми да взема КАЛАШНИКА и така и така си отивам да повлека със себе си и някой друг ПРОДАЖЕН управник та малко да и олекне на МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4100016
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930