Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2010 02:39 - Tърси се майка за Калоян
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1404 Коментари: 3 Гласове:
1



Кризата свали и цената на бебетата - от 10 000 евро на 1500 Издирват още 3 деца на Филка, която продаде детето си в ефир   3 бона и си имаш бебе - износено, родено, бяло, здраво. Как става това - показа в ефир Мартин Карбовски в новото си предаване "Директно" по Нова тв в събота. Скандалната сделка бе заснета със скрита камера, а свидетел на покупко-продажбата на жива плът стана шефът на Държавната агенция по закрила на детето Надя Шабани. Как може бебето да се превърне в стока - ето историята на Калоян от "купувача" Карбовски.   
image
Бременната "продавачка" дава гаранции, че ще роди бяло и здраво дете
Преди около половин година екипът ни получи няколко сигнала, че бременни жени търсят купувачи за децата си. В България има няколко региона, в които хората са разработили този бизнес - Сандански, Плевен, Видин и Бургас. Екипът ни избра района на Сандански, защото там сделката се правеше директно - без намеса на обичайната мафия от адвокати. Срещнахме се с Карамфилка - 28-годишна жена от ромски произход, бременна в седмия месец. По професия - проститутка. В момента на срещата ни тя се определи като проститутка в майчинство. Журналистите й се представиха за посредници адвокати на немско бездетно семейство, което не може да си осинови дете, затова е склонно да си закупи.
Мотиви
За Карамфилка е важно да продаде детето си. Тя твърди, че прави това за доброто на другите си деца. За да имат покрив под главата си и какво да ядат. Карамфилка нямало да продава детето, ако бащата не я оставил. Но той се залюбил със софиянка и тя останала сама. Намекна няколко пъти, че има опит в продажбата на дете.
Време за реклама
Мама Карамфилка редовно ходи при гинеколог. За доказателство получаваме покана да ходим на преглед заедно, за да видим, че бебето е "съвсем наред". Самата родилка също е здрава, само пуши доста, но няма как - "животът е много тежък". Пък и това не пречело да се роди хубаво и здраво бебе. Карамфилка ни убеждава, че детето ще се роди беличко и купувачите изобщо няма да разберат, че биологичните му родители са роми.
Пазарлък
На въпроса колко пари ще иска, Карамфилка каза, че ние трябва да обявим първоначалната сума. Дотук офертите, които е получила, са били: 8000 евро от семейство в Кипър и 10 000 евро от испанска двойка. С парите щяла да си купи къща. "Не искам много, две стаички искам, но не на село." Карамфилка кола не иска, бартер за кола няма да прави. Само за къща. След кратък размисъл промени цената: "И пет хиляди да дават, и шест да дават, пак ще съм благодарна." И добавя най-важното - "ако не го продам на вас, ще го продам на друг. Имаме конкуренция."
Схемата
Според Карамфилка дете може да се даде, ако тя пред нотариус се откаже от него и го връчи на друго семейство. Тогава семейството може да си го осинови почти веднага. Тя вече дала едно дете, но не взела пари за него - подарила го на богато циганско семейство, за да се грижат добре за него и да не го оставя в дом за сираци. Най-реалистичният вариант за продан според мама Филка е: заминава в чужбина, ражда в болница там, купувачът баща отива там и припознава детето, биологичната майка се отказва от права, след това си заминава и повече не чуват за нея. Карамфилка поиска да замине за Германия месец преди да роди. Там трябвало да й бъдат осигурени - прегледи, храна, квартира и спокойствие. Тя пък щяла да спре цигарите за пред германците. Ако все пак те не искат тя да отива толкова рано, поне могат да й предоставят същите неща в България, а тя ще замине направо за раждането.
Гаранции
Мама Филка гарантира, че нито тя, нито биологичният баща на бебето й ще имат каквито и да е претенции към плода. Бащата изобщо не искал да я вижда и твърдял, че не е бременна от него, а от някой клиент. Тя самата казва, че когато не си се грижил за някое дете, а само си го износил в утробата си, то не ти е никакво и не изпитваш чувства към него. Карамфилка определя това си качество като "решителна майка".
Сделката
Тъй като нямахме немска двойка, която да плати обгрижването на мама Филка, я оставихме да си търси други купувачи. Дойде момент, в който тя не си беше намерила такива, "защото е криза". Обади ни се малко след като беше родила малкия Калоян. И ни помоли да купим Калоян - вече разчиташе само на нас. Малко по-късно ние я потърсихме с директен въпрос "Още ли продаваш Калоян?". Този път мама Филка каза, че трябва да си помисли и да го обсъди със завърналия се татко. Отговорът получихме скоро. Гражданинът Калоян  - 4-месечно бебе от ромски произход беше спазарен за 1500 евро. И ако ние и този път се отметнем, тя: "Ще си намеря други купувачи, както направих с първото си дете в Италия."
Хепиенд?
Сделката не се осъществи докрай, защото в ефир ние докладвахме на полицията за бебе в риск. Днес Калоян е отнет от майка си. Тя е задържана. Отнети са й други две деца. Справка в системата на МВР показва, че мама Филка е родила общо шест. За три от тях няма данни. По всяка вероятност са били продадени някъде, на някого, срещу нещо. Тази история ще има продължение. Днес ние търсим истинско семейство за малкия Калоян и неговите сестри и стопиране на възпроизводствените функции на търговеца майка. Днес мама Карамфилка е задържана за 72 часа, като социалните експерти ще настояват за постоянна мярка "задържане под стража". Калоян е със сестричката си Катя на сигурно място. Неговата съдба започва едва сега и зависи само от нас. Социалните обаче търсят другите три изчезнали деца на Карамфилка.
Преди 5 г. направихме същото - тогава пак спряхме сделката преди края й. Но тогава никой не реагира. Днес институциите работят по случая с бясно темпо - направо ни изплашиха с реакциите си. Явно в системата нещо се променя. И ще си проличи дали е така, когато Калоян заживее нормално. Да се готвят институциите, които се занимават с осиновяване.
Мартин Карбовски



Гласувай:
1



1. анонимен - И ОЩЕ НЕЩО
16.11.2010 11:35
ДА, има търг на деца, което е жалко, но в случая тук става дума за индивидуална проява, колкото и жестока да е тя. Майката си продава детето!? Ужас!? Но това е нейна крайна цел, не да отгледа детето, а да го продаде. Така се продават и животни. Това заслужава наказание!

Но моля ви Карбовски, този бизнес е още по-жесток, когато се извършва от лица на институциите. В СИРОПИТАЛИЩАТА СЕ ПРОВАДАТ ДЕЦА! Попитайте осиновителите как са стигали до желаното дете???????? и дали това е станало безвъзмездно????????? Ето това е проблемът, който трябва да разнищите за корупцията проникнала в цялостната схема за осиновяване. Мама Фила си прави свой бизнес със собствената си рожба, но от администрацията на сиропиталищата т.е от изхода за осиновяване до осъществяването му пътят е скалист и послан с пачки от банкноти. Изкачилият го, брои кеш за всяка изкачена бобуна, за да стигне до края.
Драги Карбовски, и ако наистина се захващате с този проблем, не пропускайте корупцията в съответните институции.
цитирай
2. анонимен - re
13.03.2011 17:40
mislq 4e prokuraturata i sudu trqbva da si kajat te6kata duma dano ne dopusnamn decata da se vurnat pri tazi jena
цитирай
3. анонимен - re
02.07.2011 18:07
do kolkoto sum zapoznat maiakata filka e sudena za o6te edno prestuplenie svodni4estvo dano suda i naliji efektivna prisuda i otnemane na roditelski prava.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4102514
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930