Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2010 07:03 - Първата "здравна" реформа
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове:
0



Когато чета - аз съм с осем диоптъра очила,  вдигам поглед към залата и се връщам. Има един момент на адаптация на окото. Четох много бързо и така съм пропуснал част от текста, защото редовете са един над друг."

"Той е говорил 66 пъти с лобиста с ланците, като обяснението му за това е, че е търсил връзки болният му баща да бъде настанен в столично лечебно заведение".

"Страда от стеснение на пикочните канали, болестта му е в напреднал стадий и беше освободен от ареста, където пребивава по обвинение за лидер на престъпна група, разпространявала наркотици, заради неотложна операция."

"Заради проблеми от интимен характер защитата поиска освобождаване на обвинения в посредничество за предаване на подкуп."

"Адвокатът представи болничен лист, според който клиентът му страда от "други вирусни заболявания". Съдията обаче реши да се увери дали болният наистина се лекува от грип и изпрати съдебната охрана на съдебния му адрес. Оказа се, че той не е в дома си, съдебната охрана го срещнала пред блока. Същото лице според експертиза страда от исхемична болест на сърцето, коронарна многоклонова болест и тежка форма на язва."

"Специалистите са установили, че на няколко пъти е получавал епилептични припадъци заради продължителното пребиваване в ареста - година и половина. Брат му също беше освободен, за да се оперира от дискова херния. Заради влошеното му здраве процесът срещу групата беше спрян, защото съдът прецени, че силните болки му пречат да разбира какво се случва."

"Защитата на обвиняемите представи медицински документи за дископатия, сърдечно-съдови и белодробни заболявания на единия. Обявеният за общодържавно издирване пък беше спешно приет в болница след безкръвна операция от жлъчка, извършена в Турция. Той страда и от заболявания на черния дроб и панкреаса."

Това са цитати от защитни версии на уличени в широк диапазон - от криминални лица през общински съветници до висши магистрати (жокер - приятели на Красьо Черния) и депутати (още един жокер - замесени в мистериозната промяна в излезлия в Държавен вестник текст за рекламата на дрога ). Задачката е да познаете кои на кого са. А може и да не си правите този труд, ако смятате, че опитите за различаването им са безсмислени.

И все пак дали нямаше да е по-подходящо, ако паралелно със служебните защитници с поправките в НПК бяха въведени и служебни лекари? Тази "здравна реформа" би могла да разчисти пътя на всички останали.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4102732
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930