Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2023 06:00 - Да ни е ЧЕСТИТА БЪДЕЩАТА НОВА вирусна ПАНДЕМИЯ !
Автор: mastino Категория: Новини   
Прочетен: 1575 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 29.05.2023 06:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

С новата Рамкова конвенция на СЗО срещу бъдещата нова ВИРУСНА пандемия, се молете да не се въвеждат мерки за ограничаване на населението по подобие на Рамковата конвенция за контрола върху тютюна от 2003 г.

Това ще бъде едно второ подобно здравно споразумение (след това от 2003 г.) чрез:

-         данъчно облагане;

-         нови правила за белязване на послушни и непослушни бо,жий чада, етикетиране и реклама;

-         налагане на нови неизвестно какви ограничения …

Явно англичаните са по-информирани от нас, защото не приемат идеята за нов обвързващ договор със СЗО безкритично. Някои британски депутати се опасяват, че СЗО може да получи правомощия да налага пълни  и/или частични локдауни дори и във Великобритания, пише в. "Телеграф".

Според някои в Лондон има опасения, че нов договор ще увеличи съществено правомощията на организацията, като това ще й позволи да затваря граници и да въвежда паспорти за ваксини.

„В рамките на Общото събрание на организацията в Женева Гебрейесус преди дни обяви, че пред света наближава нова пандемия.

Все още продължава да има реална заплаха от появата на друг вариант, който да предизвика нови вълни на зараза и смърт. Говорим за патоген, който има силата да бъде в пъти по-смъртоносен, заяви Гебрейесус.”

Цитати: Държави, включително Великобритания, ще трябва да похарчат 5% от бюджета си за здравеопазване за подготовка за пандемия. Според депутати от Консервативната партия в Обединеното кралство това отваря възможност СЗО да се превърне в по-централизиран "контролиращ международен орган".

„Съгласно плановете страните членки ще трябва да "признаят СЗО като ръководен и координиращ орган и да се ангажират да следват препоръките на организацията при нова пандемия".

„Макар че в началото на май Световната здравна организация (СЗО) официално обяви края на пандемията от коронавирус, сега нейният ръководител Тедрос Гебрейесус предупреди международната общност да се готви за ново предизвикателство.”

„По думите му е от изключителна важност държавите по света да не допускат повече същите грешки, както беше с COVID-19 в началото. В тази връзка той призова за приемането на единен протокол за реакция на световно равнище, за да се знае какво точно трябва да се прави в случай на избухването на поредната пандемия.”

Според редица здравни експерти, въпросът не е дали ще има следваща пандемия, а кога ще настъпи и как да бъдем готови за нея.

Когато следващата пандемия почука на вратата ни, а това неизбежно ще стане, ние трябва да сме готови да я отблъснем по категоричен и колективен начин, допълни още Гебрейесус, цитиран от 20 minutos.

Ръководителят на СЗО изтъкна нуждата от разработването на общ механизъм, който да възпре разпространението на бъдещия патоген, който би могъл да обхване планетата само в рамките на дни, както беше случаят с коронавируса.”

Явно,  България  пак ще е от „ЕБ.НИТЕ” страни, които ще плащаме за „нетествани” и „СПЕШНО ПРОИЗВЕДЕНИ” ваксини, без ЛЕКУВАЩИТЕ  и РАЗПОРЕЖДАЩИТЕ им „специалисти” да се съобразяват с индивидуалните биологични норми и реалното здравословно състояние на всеки от нас.

Ръководителят на Световната здравна организация д-р Гебрейесус предупреждава, че следващата пандемия може да бъде по-лоша и по-смъртоносна от тази с Ковид-19. Откъде ли знае това и на какво се основават предположенията му?

По време на среща на Световната здравна асамблея в Швейцария, генералният директор на СЗО - Тедрос Аданом Гебрейесус, призова страните да изпреварят подобна възможност.

"Остава заплахата от поява на друг вариант, който причинява нови вълни от смърт. Заплахата от поява на друг патоген с още по-смъртоносен потенциал също не е изчезнала", каза Гебрейесус, цитиран от CBS News.

"Когато на вратата ни почука следващата пандемия – а това ще стане – трябва да сме готови да отговорим решително, колективно и справедливо", допълни той.

Списъкът с потенциални патогени продължава да расте. Само от 2009 г., американски учени са идентифицирали повече от 900 нови вируса.

Каква ли ще е изненадата им и защо не коментират, че с помощта на един ензим (обратна транскриптаза), всеки един може да си произвежда незнайно колко и какви (най-често РНК) вируси след като смъкне от ДНК всички частици и/или фрагменти от вируси, които са преболедували предшествениците му до седем поколения назад? Затова в едно семейство, може всеки да боледува по различен начин.

Кога ли специалистите от СЗО ще проумеят, че всеки вирус преминал през всеки организъм вече не е един и същ с предишния проникнал в него?

"Ще имаме още една пандемия", каза съоснователят на Microsoft Бил Гейтс пред CNBC миналата година. "Следващият път ще бъде различен патоген".

Кога ли Бил Гейтс  и сие къмпани ще проумеят, че освен изкуствен интелект (ИИ) има ненадминат и по съвършен СУПЕР ЕСТЕСТВЕН ИНТЕЛЕКТ на човешкия организъм?

Къде са нашите учени, да му затворят устата и на други "всезнаещи", като им уточнят, че всеки от нас съхранява в организма си информацията за десетки милиарди антигени и само за секунди е готов да запусне програма за произведство на 30-30 000 антитела от една клетка.
На срещата на СЗО тази седмица Гебрейесус призова страните да реформират начина, по който се подготвят за тези заплахи. С една дума - няма само военните да печелят и вземат пари от хората, а е крайно време и други да се "облажат" (сподели ми един приятел).

Кога ли СЗО ще осъзнаят, че Нютоновият модел, прилаган в медицината (наложен й от края на 17 век) е вече остарял и неефективен метод ? Явно управляващите ни, може би нямат нужда от знаещи и мислещи хора, а от рая, която само да произвежда и  дарява собствените си средства за "измислени уж проблеми" от чужди "всезнаещи" специалисти.

"Ако ние не направим промените, които трябва да бъдат направени, тогава кой ще ги направи? И ако не ги направим сега, тогава кога?" – каза Гебрейесус.
Защо ли никой не ги запита: "След като мислите толкова за хората, приложете и разгледайте човешкото тяло през погледа на биохимичната физика, и тогава решете!"

Отговорът е прост:

1.     „ИМА вече разработени и ефективни – методи и устройство, с което в реално време (до няколко минути) могат да се тестват пациентите за наличие на дадени патогени – микроорганизми (бактерии, протозои, гъбички и др.), вируси … ”, но така не се печелят милиарди.

2.     При откриването на определен патоген може да се установи дали  тествания се е срещал с този или подобен патоген и дали паметните клетки съдържат информация за подобни антитела.

3.     Всеки медикамент може да се тества как ще подейства на всеки отделен пациент и какъв ще бъде ефекта от неговото приложение в реално време.

4.     Има начин, при който всеки евентуално заразен (бебе, юноша, възрастен) може да се установи, потвърди и ограничи преди да премине граничен контрол (само с поглед върху абсолютно безвреден тест за около 0,30 лв.) и да посети определена държава… .

Световната здравна организация (СЗО) е в разгара на преговорите за нов начин за справяне с пандемиите – или може би търси и подбира нови производители на ваксини.

Приемането на новия договор е приоритет за Гебрейесус, който го нарече "ангажимент на поколенията, че няма да се върнем към стария цикъл на паника и пренебрежение".

Явно пак са подписали или наели някоя корпорация да стане поредния милиарден гигант, за сметка на обикновените хора.

Преговорите по проекта ще продължат през следващата година съгласно график, определен от Световната здравна асамблея, съобщава Ройтерс.

За новото по-широко обхватно пандемично споразумение държавите-членки се съгласиха (!?!?!?!?), че то трябва да бъде правно обвързващо за тези (!?!?!) , които се подпишат, преодолявайки ранните резерви от страна на САЩ. Да не забравяме, че президента Тръмп изкара САЩ от СЗО.

Въпреки премахването на пандемичния статус на COVID-19 в началото на м. май 2023 г., СЗО (източник на „надеждни съвети и препоръки“) остави препоръки към държавите за предотвратяване на подобни огнища, сред които:

-         Държавите – участнички в СЗО, следва да продължат да възстановяват здравните програми, засегнати от пандемията COVID-19;

-         да продължат да ваксинират населението си срещу COVID-19;

-         да изпращат на СЗО данни за заболеваемостта и смъртността от коронавируса; 

-         да продължат изследванията за подобряване на ваксините срещу COVID-19;

-         за пътувания в целия свят, СЗО предлага да не се изисква доказателство за ваксинация срещу COVID-19.

Това не води ли облагодетелстване на някого – защо, на какво основание и с чия ли помощ ?

Дали някои ще се замисли от ръководството на СЗО, ЕС и здравните кадри дали тези мерки са ефективни, наложителни, задължителни и/или само препоръчителни.

Основания за горния въпрос ми дават доказателствата, че:

-         Няма два еднакви човешки организма на Земята;

-         СЗО и лекуващите ни не се интересуват от реалното здравословно състояние на всеки пациент, а го задължават да се лекува по процедури, които може и да „ВРЕДЯТ“, т.е. нарушават първия принцип на медицината – „Не вреди!“;

-         Не дават право на избор на пациента кой, как и по какъв начин да го лекува;

-         Никой от лекуващите не запознават и не информират пациентите си за различни методи на лечение макар, че медицината изобилства от такива методи и примери;

-         Никой не се интересува от възникването на ятрогенни заболявания, които в повечето случаи водят до лош край за пациентите;

-         Никой от лекуващите не информира и не уведомява пациентите за противопоказанията, страничните и нежелани странични действия на предлаганите им за лечение препарати, медикаменти и др. … .

Тук не коментираме и няма да разглеждаме:

-         къде са тествани предлаганите и препоръчвани за лечението ни препарати;

-         върху какви хора (нации, етноси, социална среда и т.н…);

-         не ни е известно с какво си приличаме, различаваме, какъв начин на живот са водили и водят към момента;

-         какво общо имат с всеки от нас – с нашата наследствена и генетична информация и т.н …

Крайно време е СЗО да издигне лозунга „Медицина за всеки, базирана на науката!“

Доста въпроси, а отговорите оставям на вас!




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. ivo1 - След всичко по горе описано, можем ...
29.05.2023 08:29
След всичко по горе описано, можем ли да говорим за някаква хуманна медицина в България???
цитирай
2. ivo1 - Всеки да се спасява както може!
29.05.2023 08:29
Всеки да се спасява както може!
цитирай
3. mastino - До ivo1
29.05.2023 09:36
Крайно време е да "помолим" власт имащите да се опитат и да помислят за реалното здравеопазване и реалното здраве на пациентите.
Всички внасяме ежемесечно здравни осигуровки и следва да изискваме правилно и неувреждащо ни лечение, т.е. без наличие на ятрогенни заболявания.
цитирай
4. kolevdobri - Пука им на кура на властимащите.
27.03 14:35
mastino написа:
Крайно време е да "помолим" власт имащите да се опитат и да помислят за реалното здравеопазване и реалното здраве на пациентите.
Всички внасяме ежемесечно здравни осигуровки и следва да изискваме правилно и неувреждащо ни лечение, т.е. без наличие на ятрогенни заболявания.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: mastino
Категория: Новини
Прочетен: 351954
Постинги: 194
Коментари: 583
Гласове: 269
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031