Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2020 19:22 - ИЗМЕРЕНИЯТА НА ПРОВАЛА
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 669 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Аферата “Стейхоум” започна с Код “Страх”. Задействаха се мобилните оператори, софтуерните гиганти и правителствата. Въпрос на малко организация. Освен технологичната част съществува и идеологическа. Тя е екофашистка. Велосипедистите и хората, разхождащи кучета, имаха повече свобода от другите по време на експеримента. Първите не произвеждат вредни газове с автомобилите си, другите се грижат за различен биологичен вид. Негово величество Човекът се оказа досаден микроб, тънък слой плесен по повърхността на планетата, ненужен вирус. Не е ковид вирусът, а е човекът, който трябва да бъде изличен. Първо затворен под домашен арест. После изплашен до смърт. Екофашистите мечтаят да излекуват планетата от него. Няма нужда от конспиративно мислене. 

Само от критическо. Но да е мислене. Не блеене под диригентството на зомбисандъка. Лъжа след лъжа след лъжа водят единствено до лъжлив живот и лъжливи възприятия. Възприятията се задръстват от толкова лъжи. Запушват се като стара канализация.

image

Ще продължи по план аферата. Училищата остават пусти. До второ нареждане. Може да останат пусти и след 15 септември. Вече нищо не би ме учудило. Хората сами доброволно поискаха диваненото си робство. Не могат без него. Разболяха се от Стокхолмски синдром, бяха убедени, че лошият във филма е добър.

В абревиатурата covid последните букви не са част от virus disease, както твърдят. Четете само последните две – IDentification. Когато вирусите, тоест ние, бъдем идентифицирани, после ще могат и да ни третират по различни начини. Може да ни опитат и с дедете – стар хербицид. Фунгицид, инсектицид – нещо, което ни трепе, парализира, ограничава като плевели, гъбички, насекоми. С една дума – вредители.

Стъпка по стъпка ни карат нататък. Може и да не им се получи. Засега обаче успяват в нещо – да ни разделят. Говоря като учител. Ние сме същества обществени, социални, Създателят ни така ни е заложил, нашата богоподобност е тази да бъдем заедно. Заедно сме църква, събрание. Бог ни е повелил да обичаме ближния като себе си. Това предполага да живеем един с друг. Не отделени и дистанцирани. Христос не е преподавал дистанционно. Дори днес, от далечината на времето, Христос ни се дава като Причастие. Дистанцията на западните хора, които не смеят да отидат на майките си на гости без покана, не ни е присъща. Светът бе подготвян дълги години и дори векове за днешното дистанциране. В резултат писателите и режисьорите сътвориха много произведения, в които героите страдат от самота. Днес французинът Мишел Уелбек е един от най-четените автори заради неговата циничност, откровеност да изобразява самотността по най-безмилостния начин, такава, каквато тя е.

Бог събира хората. Лукавия ги разединява. Сами си направете сметката чие дело е това днес.

Свариха ни като жаби. Дори не усетихме кога. Не беше през последните два месеца. Стана през последните двайсет години. Обич не се преподава през компютъра. Медната тел и електровълните нямат свойството да провеждат любовта между хората. Казват ни – временно е. Казват ни – в Австралия е така отдавна. Пораженията са нанесени отдавна. Раните може и да заздравеят, но белезите в душите на децата ни ще останат. А може и изобщо да не заздравеят, може просто да изчезнем като разумни същества и да се претворим в зеленчуци.

Една от първите стъпки е тази – официалните медии монополизираха производството и разпространението на фалшиви новини. Останалите жълтурковци и мисироподобия единствено могат да паразитират на гърба на официалната фейк пропаганда. Могат да тълкуват по свой начин събитията, но си остават затворени в тях. Дневният ред на света бе подменен. Искаш или не искаш, ти си вътре в темата. Писателите днес са в ступор. Ако трябва да са откровени с риск да ги обявят за конспиратори, трябва да подложат на съмнение всичко, което властта твърди. Както е било в цялата история. А ако решат да останат просто част от тази нова действителност, от този нов коронарен пейзаж, ще заболеят от лицемерие, празнословие, милозливост. Ще престанат да бъдат писатели.

Ние учим в училище децата само на едно важно нещо. Не са сто важни неща. Не как е устроен организмът на хлебарките, не кой елемент от коя валентност е, това са второстепенни знания, които се натрупват, ако детето си обича учителя, който му ги поднася. А за да го заобича, този учител трябва да притежава първо смирение и чест. Децата усещат на секундата кой е такъв. Смиреният и честен учител ги възприема като личности, като равни, не ги гледа отвисоко. И тази е целта на обучението по литература – да усетят със сърцата си какво е това важно нещо – честта. И това не е теория, не се преподава отдалече. Учителят влиза в клас от плът и кръв, престъпва прага, присъстващ е, недистанционен. Поглежда ги, чака ги да притихнат, говори с тях, наум се моли за тях. Когато трябва, им се поскарва. Когато се караш на ученика с любов, той не реагира агресивно, той навежда глава и се разкайва. Голямо умение е.

И това се нарича човешки взаимоотношения. Не компютърно-телефонни отношения. А отношения между ближни. Отнемат ни ги. Лишават ни от тях. Който се приспособи, добре. Който не иска, да си заминава.

image

И ни заявяват някакви световни епизодисти от екраните, че дори сме длъжни да бъдем ваксинирани, за да се върнем към стария си живот, който обаче ще е съвсем различен. Поставят ни условия. Съчиняват си причини. Ако фараоните в древността, монарсите и феодалите и диктаторите бяха разполагали със съвременните технологии, дали щяха да се опитат да ги приложат за своите нечестиви цели? Биометрията днес е в ръцете на не по-малко порочни и не по-честни хора от фараони, феодали и диктатори. Духовно управниците на този свят не са се извисили. Не са мръднали. Дори може да са слезли още по-ниско. Играта е стара и не ѝ се чудете откъде се взе. Тя си беше тук.

image

Един приятел някога ме предупреждаваше да не говоря срещу силните на деня, защото не съм силен колкото тях. И не искам да бъда. И да ми предлагат да стана силен колкото тях, няма да се съглася. Та това е старото мефистофелско предложение за сделка. (Ползвам евентуално бъдеще време, но и в минало случило се да си го представите, няма да сгрешите.) Силните на деня са някакви епизодисти. Днес са тези, утре са други. Несъществени са. Да, някои ги назоваваме по име, медиите са ни ги съобщили. За други изобщо не сме чували нито дума никога. Всички те са се объркали. Прехласват се по звездата-визионер-атеист-гей-евреин Харари с неговото homo deus, както и по другия психопат Мъск – стигнаха вече до Великия инквизитор и човекобога на Достоевски, отколе нататък са се засилили, драпаха, драпаха и додрапаха, вече са щастливи, че технологиите им създадоха илюзията за “успех”. Превърнаха се в езически богове.

Временно.

Използвани са изображения от сериала Westworld и изказване на Бил Гейтс.

НИКОЛАЙ ФЕНЕРСКИ image



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073136
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031