Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2019 21:06 - Недялко Славов: Къде сте, родители? Защо не бойкотирате тая морална и нравствена престъпност?
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 2425 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 МОН е готово да поиска ЕК да махне въпрос в анкета, в който за учениците има и пол "друго"

Това истина ли е? Каква е тая анкета в разрез с нашето законодателство?Къде е Конституционният съд с решението си за ИК, къде е БПЦ, къде са институциите за закрила на детето? Или е фейк новина?, написа авторът на "Камбаната"


"Това истина ли е? Каква е тая анкета в разрез с нашето законодателство? Как е допуснато от МОН? Къде е Конституционният съд с решението си за ИК, къде е БПЦ, къде са институциите за закрила на детето? Или е фейк новина?"

 

Така изригна авторът на романа "Камбаната", писателят Недялко Славов, по повод новината, че в анкета, пусната в 900 български училища децата трябва да се определя като „момче“, „момиче“, „друго“ и „предпочитам да не казвам“.

 

Анкетата е част от платформата на Еврокомисията за дигитализация на образованието „Селфи“, която се разпространява в 28 страни-членки на Евросъюза, в т.ч. и у нас.

Вариантите за отговор на въпроса за пола в анкетата са 4 – „момче“, „момиче“, „друго“ и „предпочитам да не казвам“.

 

Министерството на образованието е готово да поиска от Европейската комисия премахване въпрос в анкетата, в който български ученици над 9 години трябва да отбележат пола си, съобщи днес министър Красимир Вълчев, предаде БНР.

 

Над 900 български училища до момента са попълнили анкетата, каза министър Вълчев.

 

„В никакъв случай целта на инструмента не е да определи половата принадлежност. Не е сигурно, че това задължително противоречи и е свързано със социален пол, но дори и да е така, не мисля, че по някакъв начин рискуваме с това да индоктринираме децата или да проповядваме в системата трети пол“, каза той.

 

„Неведнъж съм казвал, че не подкрепям проповядването на джендър-идеологията. Не можем да го махнем. Той е един за всички. Не е преведен дори от нас. Може единствено ЕК, по наша молба, да го направи. Ще отправим такава молба, ако има обществено напрежение. Честно казано, аз не съм усетил такова обществено напрежение“, добави министър Вълчев. 

 

На въпрос към просветното министерство защо в анкетата за пол фигурира графа "друго", при положение, че това противоречи на нашето законодателство, оттам отговориха, че SELFIE се провежда в 28 страни-членки на Европейския съюз. Методологията е ангажимент на Европейската комисия, а МОН единствено е разпространило информацията по училищата.

 

Ето какво написа по проблема писателят Недялко Славов, автора на романа "Камбаната":

 

"Това истина ли е? Каква е тая анкета в разрез с нашето законодателство? Как е допуснато от МОН? Къде е Конституционният съд с решението си за ИК, къде е БПЦ, къде са институциите за закрила на детето? Или е фейк новина?

 

Как е допусната изобщо? Къде са родителите на тези деца? Кой нормален родител ще позволи такава гавра с детето му? Трябва да обявят пълен бойкот, да забранят на децата си да попълват тази перверзия. Или мозъците им са полирани от чалга? Да отиват в училищата и да им окачват формулярите в тоалетната за голяма нужда. Това наистина е Содом и Гомор.

 

Говори се, че анкетата е проведена в 900 български училища. Това е огромен скандал! Къде сте, български родители, то е ясно, че няма кой друг да Ви защити децата. Защо спите. Защо не бойкотирате тая морална и нравствена престъпност!

 

Какво се случва, по дяволите? Ние да не сме в някаква клиника по евгенитика на фашисткия доктор Менгеле. Говори се, че анкетата е проведена в 900 български училища. Това е огромен скандал! Къде сте, български родители, то е ясно, че няма кой друг да Ви защити децата. Защо спите. Защо не бойкотирате тая морална и нравствена престъпност!"






Гласувай:
4



1. elianna - Гербаджийски идиотщини!!!
21.02.2019 21:12
МОН пита децата от кой пол са с въпрос с 4 отговора.

Сега щяло да ги пита и за пола на майките им и бащите им, пак с въпроси с 4 отговора.

Щото можело майката да е мъж или пък друго, а бащата да е жена.

Гербаджийски идиотщини!!!

Акад. Петър Иванов
цитирай
2. radostinalassa - Ние си имаме държава
21.02.2019 22:05
И в нея все още гейовете не раждат. И не им се дава да осиновяват деца, понеже браковете им не са разрешени. Това не ти е Франция, където вече няма раси, а има родител № 1 и 2. Поне още нямат тройки.
цитирай
3. krumbelosvet - Откъде си сигурна, радостина,
22.02.2019 06:26
че си имаме държава?
цитирай
4. radostinalassa - Политиците са много по - малко на брой от народа
25.02.2019 21:48
Ще трябва да слушат какво иска народа. Децата са си наши, а не техни или европейски. Учителите също са родители.
цитирай
5. radostinalassa - След като във Франция се примиряват с...
25.02.2019 21:50
идеите на джендъра Макрон, това не значи че нямат държава. Нормалните хора са много повече от анормалните.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074291
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031