Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2018 17:54 - Незададените въпроси към Борисов
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 602 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Защо Борисов и ПП ГЕРБ омаловажиха една от най-важните реформи, съдебната, и премиерът с характерното за него дебелоочие сподели, че реформата щяла да се осъществи след края на мандата на Цацаров?

АВТОР: Пламен Савов

1. Защо след почти десетилетно управление на ПП „ГЕРБ”, страната ни е най-бедната държава в ЕС, след като за този период други държави реорганизираха обществата си?

През 2007 година Румъния бе ситуирана зад нас по цялостно развитие, а минималната заплата в северната ни съседка вече е 407 евро, докато в Родината ни е смехотворните и характерни за Третия свят 261 евро минимално възнаграждение!

2. Защо според Евростат отечеството ни е на първо място в ЕС по дял от населението, живеещо в сериозни материални лишения (30 %) след 10 години „триумфално” управление на Борисов, а инфлацията достигна 3,7 процента при 1,5-2 процента средна за ЕС?!

3. Защо според “Transparency International” страната ни е най-корумпираната държава в ЕС след дългото управление на ГЕРБ и за разлика от всички останали членове на ЕС тенденциите при нас не са подобряващи се, а напротив – с отрицателен знак?!

4. Защо родината ни днес се намира на 111 място по свобода на медиите, докато при идването на ГЕРБ на власт през 2009 индексът за медийна среда е позициониран на 68 място, което означава срив от 43 места?!

5. Защо премиерът Бойко Борисов не подаде своята оставка след скандала „Мишо Бирата”, в който цяла България чу кристално ясно неговият глас, замесен в корупция и обслужващ бизнесмен, който ненадейно и немедлено се спомина скоро след скандала?!

6. Защо премиерът не се извини на майките на деца с увреждания след като, за да опази ангелския си „авторитет” по време на европредседателството, се изказа крайно цинично по техен адрес с думите: „Да ми се махат от главата вече!”

Изказването не говори единствено за нарцисизъм от крайна форма, но и за оловен вкус на психопатия и липса на емпатия към най-драматичните слоеве на обществото, каквито са майките на деца с увреждания!

Има ли нещо свято за премиера освен лоченето на власт и държавен капитал, щом „уринира” и „плюе” безочливо върху драмата на тези майки?!

7. Защо Борисов скри от народа за разговора си с Цветан Василев около срива на КТБ, при който Василев разяснява как е предал лично стотици милиони лева на Пеевски, за да даде една част от тях на Борисов, а последният лукаво отвръща, че нищо не е получил (свидетел на разговора - Гриша Ганчев)?

Да обясни премиерът какъв е бил предметът и детайлистиката на този разговор и как така стотици милиони лева, изработени със солената пот на народа, се разиграват като игра на покер между съвременните башибозуци?!

8. Предходният въпрос повдига завесата и на друг – защо министър-председателят излъга преди години, че Пеевски емигрира от страната след като Пеевски се оказа негов латентен другар и ДПС се утвърдиха като сенчестата патерица на ПП ГЕРБ, която феодализира икономиката без нито звук от иначе калашниковата уста на Борисов?!

9. Защо Борисов не отвори иначе хапливата си уста по повод машинациите на Делян Пеевски около придобиването на Булгартабак и други български предприятия?!

Нима моделът "Пеевски" не бе инсталиран в най-чудовищната си версия именно при управлението на Борисов?!

10. Защо Борисов с вероломна наглост манипулира българската общественост, обявявайки, че чуждестранните инвестиции в страната се повишават, след като най-големият чуждестранен инвеститор в Родината ни е небезизвестният бедняк Георгиус Георгиу?

Да разкрие Борисов КОЙ е „олигархът-хранител” на Георгиус Георгиу – Пеевски, банкерския кръг около ГЕРБ, Гандалф или друг стероиден рицар от сикаджийската кръгла маса?!

11. Защо премиерът тихомълком отклонява въпросите за прословутата си любовница в Барселона, живуща в къща за 3 милиона лева?

Кой е платил тази сума за луксозния дом, тъй като гардеробът със скелета лъха на гълфстриймска корупция, в която е замесен премиерът на Отечеството ни?!

12. Защо Борисов и ПП ГЕРБ омаловажиха една от най-важните реформи, съдебната, и премиерът с характерното за него дебелоочие сподели, че реформата щяла да се осъществи след края на мандата на Цацаров?

Да разкрие премиерът от какви подбуди е родено това байганьовско изказване, евтаназиращо надеждите за справедливо правораздаване и общество, изказване типично за селските седенки и сикаджийските вечеринки на които „Буда” е възпитаник!

13. Предходният въпрос въвежда и в предверието на друг – нежеланието на Борисов да проведе съдбоносната съдебна реформа ли доведе до сядането на Цецка Цачева в министерското кресло?

„Дама” по-известна с моабетчийския си клип в интернет, в който изпълнява песни в стилистиката на Кончита Вурст, а в медийното пространство се появява веднъж-дваж годишно, за да прочете с патоса на комсомолски секретар реч, написана от свинските велможи над нея!

14. Защо след „феноменалното” управление на ГЕРБ през последните близо 10 години всяка година средно 25 000 прокудени българи емигрират към чужбина заради своето заклано бъдеще в Майка България, а още десетки хиляди със сълзи на очи и шипове в сърцата ще стегнат багажите за Терминал 2 през следващите години?!

15. Защо след като ПП ГЕРБ и персонално Борисов имат самочувствието на партия, „възкресила” държавността в страната (гротескна лъжа, достойна за Оскар по шизофрения), в абсолютно никой ресор на властта не е извършена съществена реформа – нито в здравеопазване, нито в образование, нито в съдебна система, нито в енергетика и т. н., а напротив – институциите все по-стремително се превръщат в картечница за репресии и гилотиниране правата на обикновените граждани?!

16. Защо въпреки апотеозите на премиера за десетилетното управление на ПП ГЕРБ и най-вече на собствената си персона, той никога не успя да изпълни докрай мандатите си – нито като главен секретар на МВР, нито като кмет на София, нито като премиер на кабинета Борисов 1, нито на кабинета Борисов 2, а вероятно същата катастрофална участ го очаква и кабинета Борисов 3 след вълната от протести?

Фактите и статистиките сочат, че той е един от най-некомпетентните и провалени политици не на Балканите, не в Европа, а в целия свят!

И този човек се изявява като „външен министър” на Европейския съюз, що за фарс?!

17. Защо правителствата на Борисов станаха пословични с борбата си срещу сивия сектор и корупцията, след като е публична тайна, че всички частни и държавни предприятия, ежемесечно изпращат куфарчета с пари на партийната каса на ГЕРБ, а по избори собствениците на големи предприятия принуждават (някои молят, други заповядват, трети плашат) своите работници да гласуват за ГЕРБ?

Остава въпросът какво кара тези едри предприемачи, много от които са „по-червени” и от Вълко Червенков, да фаворизират ГЕРБ и дали отговорът на този въпрос не е „данъчно спокойствие”, нерегламентирани от закона облаги и други „ол инклузив” трапези?!

18. Защо от идването си на власт през 2009 Борисов така и не взе твърдо решение „за” или „против” строежа на АЕЦ „Белене”, с което узакони исторически своята страхливост пред „началниците си” в Брюксел и с нерешителността си за действие в една или друга посока положи върху раздраната от гнет гърбина на българския народ нови милиарди дългове в енергетиката?!

19. Защо премиерът стопира сервилно пред „началниците си от Брюксел” проекта "Южен Поток", а години по-късно, когато Германия финализира сделката по "Северен Поток" с Русия, Борисов се самопокани при Путин, за да моли за по-евтин петрол, ненадейно прозрял, че интересите на Майка България почиват на пресечната точка между Запада и Русия?!

20. Защо страната ни е похарчила над 2 млрд. за електронно управление след като то не съществува при положение, че в Естония то е коствало 50 милиона и функционира блестящо?

Кой джоб, господин Борисов, прибра тези кръшни парици, изработени от българските синове и дъщери, майки и бащи?!

21. Защо премиерът не поиска оставката на „тихия хотелиер” Валери Симеонов, след като последният се прояви като разярен питбул, захапал с острите си зъби честта и достойнството на майките на деца с увреждания?

Липсата на деятелност от страна на Борисов осветлява две важни бразди – с пасивността си той се солидаризира с Валери Симеонов и легитимира пещерните изказвания на „тихия хотелиер”; с ненамесата си в ситуацията около скандала с Валери Симеонов той красноречиво доказва, че за него далеч по-важно от морала и етиката е да бъде на власт в престъпния триумвират Б. Б. – С. Ц. – Д. П.!

22. Защо премиерът назначи за министър на вътрешните работи Младен Маринов, след като въпросното лице е известно в ундърграунд средите като личен шофьор и бодигард на мафиота от миналото Мето Илиенски?!

23. Защо след като партия ГЕРБ се изявява в дясноцентристкия спектър на парламента, тя се прояви като продоволствен кордон за мафията и олигархията, докато малкият и среден частен бизнес, в това число малките животновъди и земеделци, са изтезавани инквизиторски?!

24. Защо настоящият премиер не коментира как през 2004 година Сесил Каратанчева, още малолетна, на 14 години, получава от него многократно есемеси със сексуално съдържание, които продължават и през следващата година?

Защо медиите не обърнаха внимание на информацията, изнесена от тенисистката?

Как Борисов ще претендира за морал в управлението, след като желае да обезчестява деца?!

 

 

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074814
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031