Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2017 11:20 - МИТРОПОЛИТ ЙОАНИКИЙ ЗА ГЕЙ ПАРАДА: ТЕ НАРУШАВАТ БОЖИИТЕ ЗАПОВЕДИ. БОГ ИМ ЗАБРАНИЛ, А ТЕ ГО ПОКАЗВАТ. ТОВА Е ГРЯХ.
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 755 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 18.06.2017 11:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Сливенският митрополит Йоаникий заклейми остро предстоящия в събота гей парад в София. Той се обяви категорично против провеждането на подобни показни шествия. Ето каква каза той пред Агенция ПИК.

– Митрополит Йоаникий, как и изобщо трябва ли да приемем, че утре в София ще се проведе поредният гей парад? Трябва ли да бъдем търпеливи?

– Изобщо не трябва да бъдем търпеливи. Грехът трябва да се осъжда, грехът трябва да се избягва, грехът трябва да забраняван. Напишете това с големи букви – ЗАБРАНЯВАН. Това е смъртен грях. Говорим за път към тотална духовна смърт, към вечна смърт. Не трябва да се примиряваме с това. Винаги съм бил против. Винаги от Светия синод сме били против. И сега сме против. Но нашият глас е като глас в пустиня.

– Хората с нестандартна сексуална ориентация се хвалят, че за пореден 10-ти път ще имат гей парад…

– Защо им го позволяват. Нали има управление в общината. Нали те казват какво може и какво не. Защо от Столична община им го разрешават.

– Като мотив гейовете изтъкват, че и те имали равни права като граждани. И това е причината да искат да имат парад?

– А те защо тогава нарушават правата на всички останали, които не искат да ги виждат по улицата. Злоупотребява се с това. Аз съм крайно против такива мероприятия. Искам да го кажа открито. Дано много хора го чуят и видят.

– Защо от Светия синод не излязохте с позиция за провеждането на гей парада. По темата се шуми вече цяла седмица?

– Има ли сме реакции през годините. Доста сериозно сме възразявали срещу подобни прояви. Сега не съм в София и не мога да ви кажа дали нещо се готви като позиция и т.н. Сега съм в Поморие в манастира, където има превъзходен международен фестивал на православната църква. Но това е извън темата. Пак ще кажа, че моето мнение е точно и винаги е било едно и също – това е грях. Аз съм против. От Синода сме изразявали позиция, но гласът ни не се чуваше – нашето възражение не се взимаше предвид, нашето неодобрение. Хората, от които зависеше това, се правиха на глухи.

– Геойвете не биха приели тезата ви. Какво ще им кажете?

– Какво да им кажа. Те нарушават Божиите заповеди. Бог им забранил, а те го показват. Това е грях.





Гласувай:
1



1. born - ". . . Защо от Светия синод не ...
18.06.2017 12:43
"...Защо от Светия синод не излязохте с позиция за провеждането на гей парада. По темата се шуми вече цяла седмица?..."
Въпросът е ненужен и риторичен. И Църквата е като паството си. Т.е. и там е пълно с всякакви извратеняци. Както православната - така и католическата /при катогъзовците е по- различно - там педофилията е приоритет/.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073030
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031