Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2016 06:10 - Българите имат нужда от автентична българска история!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1485 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

След изчерпване на количествата от 5000 бройки на учебника по Родинознание и интереса  на мнозина към него,  решихме да проверим какво мисли за този успех и неговия създател- Костадин Костадинов. Припомняме, че Костадинов, освен български политик и общински съветник във Варна, работи и като директор в историческия музей в град Добрич. 

Попитахме Костадинов дали е доволен от резултата и очаквал ли е толкова бързо да бъде изчерпано количеството от учебници. 

„Меко казано съм доволен и изключително изненадан от този интерес, който бе предизвикан“, споделя Костадинов. Според него огромната фалшификация и подмяната на нашата история през тези 25 години, навярно е породила съответната нужда от една автентична българска история. А за последното съди дори и по себе си. 
Костадинов споделя с разочарование за трудния път, който се е наложил да измине, опитвайки се да докаже, че българските деца се нуждаят от истинската история. „Срещнах се с трима министри на три отделни правителства. И тримата ми отговаряха по един и същи начин! Все едно имаха някакъв лист с инструкции. Аз не видях разлика между Клисарова, Орешарски и Бойко Борисов.“, допълва още той.  

При въпроса ни каква е била реакцията от МОН предвид интереса, който изявиха мнозина и дали все ощe смятат, че учебникът е недостоен за българските училища: 
С леко раздразнение той отговаря, че не се интересува от МОН.
„Нито Паисий е искал одобрение, нито Петър Берон, за да напише Рибния буквар. Сегашното министерство се превърна в министерство на отродяването. Изпира мозъците на децата, превръщайки ги в безродна биомаса на самосъзнание“.
Той допълва, че според него това е метод на отродяване на българското самосъзнание и по този начин се създава една аморфна маса без самосъзнание. 
„Няма разлика между колониалните училища и това, което е в момента“., споделя още той.  
Пред нас директорът на историческия музей в Добрич не успява и съвсем да скрие своето възмущение от реакцията на зам.– министъра на образованието – Диян Стаматов. 
Припомняме, че в предаването „Тази сутрин“ по БТВ, по повод учебника по Родинознание, зам-министъра на образованието- Диян Стаматов обяви, че  „в крайна сметка ние живеем през 2016г., а не през 1940 и някоя, както твърди г-н Костадинов“. 

„Как думата „родина“ може да е остаряла? Представяте ли си какво ни казват от министерство на образованието? Накрая и думата България ще стане архаична. МОН трябва да бъдат уволнени, защото това е национална измяна и предателство.“, обяви Костадинов. Той твърди, че голяма част от хората работещи в Министерството на образованието обслужват фондация Америка за България. 

Попитахме Костадинов общо колко участника са взели участие в създаването на учебника. Той споделя, че в началото напливът от хора, желаещи да се включат, е бил огромен. Но се е състоял известен провал в срещите, относно присъствието. Затова той използвал за информация учебници от преди 44-та година. Осъвременил ги, а остарялото и неактуално до днес било премахнато.

„Осъвремених ги с новата история, историята днес.“, допълва още той. Участие в издаването на учебника взели Кремена Кръстева, която работела също в историческия музей в Добрич, както и Илиян Вълчев. 

На въпроса дали училища или директори на училища/ учители са изпитали интерес към учебника, той споделя, че са „страшно много“. Още повече, че те изрично му казали, че ще изхвърлят досегашните учебници и на тяхно място ще започнат да учат децата по неговия учебник. Единственото условие, за което помолили е, да не споменават имената им, защото се притеснявали от уволнение. Те споделили, че се притеснявали от Министерство на образованието, тъй като мнозина директори били уволнени и на тяхно място били настанени нови хора, отново пряко свързани с Америка за България. Неговото мнение е, че тази фондация, с нейните хора във властта, ще измени изцяло историята. За пример той посочва настоящите учебници, в които Турция е представена като по-малък враг, от колкото Русия.

„Как може да говорим за съжителство с турците като исторически нещата седят съвсем различно?!“ , не успява да прикрие възмущението си още веднъж Костадинов. 

Относно спекулациите, че учебникът не бил достоен за българското училище, тъй като в него съществували "висящи изречения", той отговаря, че тролове винаги ще има.
„Повечето от тези цитати са от 34-40-та година, аз съм използвал именно тях“, допълва още той. И още веднъж подчертава, че българите са зажаднели за своята история. 
„Учебникът ни е изцяло написан на български език.“, допълва той. „В него няма нито една чуждица, затова много ми се подиграват, че съм използвал архаични думи. Че как ще са архаични, че те са на чист български?!“,отбелязва Костадинов. И пояснява, че е използвал разказвателен, дори приказен стил, за да може да направи по-достъпно съдържанието за децата.  За да бъде създаден един плавен преход от началото на човешката цивилизация до Втората Световна война. 
„Историята е предмет, който трябва да бъде обичан“, заключва той. 

По повод коя е любимата му част от учебника и има ли глава от историята, на която лично той симпатизира, той споделя, че това е историята с Руско-Турската Освободителна война. А любимата му тема е битката при Шипка. 
„Българите извървяваме нашия път и възкръсваме. Догодина честваме 140 години от този момент, именно това е и причината, поради която отделих доста време за съдбата на България и българския народ.“, заключва той. 

 

     



Гласувай:
4



1. survakar007 - Руско-Турската война от 1877-78 г. е ОКУПАЦИОННА
04.09.2016 16:44
Поне така пише въ всички официални документи от онова време - в западно европейските, в българските дори и в руските тази война се нарича "ОКУПАЦИОННА".

Нарича се така, защото Русия не е имала никакво намертение да освобождава когото и да било, а да завладее Балканите и е имала намерение да премести сотлицата си от Петроград в Истамбул - това е според специалисти от Руската академия на науките.

На Сан Стефано русия не допуска български представите, както и на Берлинския конгрес и щедро раздава населените с българи земи в Пиротско, Нишко и Моравско на Сърбия, а Добруджа на Румъния, като самата Русия кара Отоманската империя да се откаже от споразумението постигнато на Сан Стефано и да разчлени българския народа на македонци, и т.н.

Така, че войната от 1877-78 в никакъв случай не може да се определя като освободителна, както и тези малко преди нея, ако автора на поста може да ми представи официален докумет от онова време в който тя се нарича "освободителна", моля нека да го покаже, защото във ВСИЧКИ официлни държавни документи нашествието на Русия на Балканите се нарича ОКУПАЦИЯ - това е опредлението на руските набези по земите на юг от Дунадва дадени от българина Г. С. Раковски и др.

На руските военни карти бългаските земи са посочени като "Задунайска губерния", а на преговорите с отоманците на Сан Ствефано катп "Балканска област" - къде го видите това ваше "освобождение"?

Моля, чакам документа, ако не го откриете спрете да заблуждавате децата. Затрийте също и надписите на МОЯА за "Съветската Армия Освободителка", защото СССР/Русия НИКОГА не е имала намерение да освобождава българите, а да завладее земите им, това е валидно и днес, а чрез масовото преселение на руски навлеци по Черноморието след 1990 тя е на път да повтори Кримския сценарий на Балканите.

Моля, покажете официалния документ за това ваше "освобождение", та да се знае от децата, също и от възрастните.

Сурвакар
цитирай
2. podvodni - Абе сурвакарче, вземи смени дилъра ...
04.09.2016 20:35
Абе сурвакарче, вземи смени дилъра ! Нещо кофти матриал ти доставя, та ти се ошашавва кухата кратуна.
И понеже при теб липсват документи потвърждаващи малоумното ти твърдение, то ще видиш истински документи през крив макарон.
цитирай
3. survakar007 - Аз немам нужда от дилър мойто момче, стоката на дедо ти Данчо никой не може да'й бий по качество
05.09.2016 06:30
podvodni написа:
Абе сурвакарче, вземи смени дилъра ! Нещо кофти матриал ти доставя, та ти се ошашавва кухата кратуна.
И понеже при теб липсват документи потвърждаващи малоумното ти твърдение, то ще видиш истински документи през крив макарон.


Аз мога да ти предоставя документи, но на всички се вижда, че Русия е нахълтала на Балканите за да заграби земите населени с българи, като ги е наричала "Русско-Дунайской Области".

Сега, за да си изправиш макарона ще ти предоставя решение на Народното събрание за ОКУПАЦИЯТА ни от Русия публикувано в Държавен вестник: (сложи точка между blog и bg)

http://laval?bg/photos/98387/original/ukaz-batenberg

Аз ти предоставих официален държавен документ за руската окупация от 1878 г., сега е твой ред да предоставиш такъв в който по него време е записано "освобождение"... чакам Подводни...?

Защо ли да те чакам, като те знам, че нямаш представа от история и не затова, че според твоите авери Венци и Политикономиста си от работнически-селско потекло и според тех си прост, но поради това, че не чете история и не се вслушваш в такива като мене, които четат.

Чакам Подводни, айде моля ти се стегни колана и се опитай да ме обориш, можеш и историци от БАН и Руската академия на науките да помолиш да ти предоставят такъв, но аз съм сигурен че няма такъв и както винаги когато си решил да ми противоречиш ще се потопиш като подводница в дълбоки води защото си безчестник, български поданик без българско самосъзнание.

Сурвакар
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4087057
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930