Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2016 14:12 - за вота на президента - Плевнелиев наложи вето заради българите в чужбина Президентът връща Изборния кодекс в Народното събрание
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 999 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Според Росен Плевнелиев чрез измененията в Изборен кодекс българите в чужбина са неравно третирани. Той е „за” електронното гласуване, но смята че народните представители трябва да преразгледат частта с промените, която засяга българските емигранти. 

Ако обаче след преразглеждането се окаже, че със закона се нарушават „основни права на българските граждани” Плевнелиев ще сезира Конституционния съд. 

Предстои указът на президента и мотивите му да бъдат изпратени в парламента.

ВМРО: Ветото застрашава националната сигурност  





Гласувай:
1



1. reader - ВМРО: Ветото застрашава националната сигурност
07.05.2016 14:14
Според тях, решението на президента е безотговорно

явеното намерение на президента да наложи вето на промените в Изборния кодекс (ИК) е безотговорно, неприемливо и застрашава българската национална сигурност, е становището на ВМРО.

Предложените от Патриотичния фронт промени в ИК целят прекратяване на дългогодишната скандална намеса на властта в Турция във вътрешните работи на суверенната Република България, държава-член на Европейския съюз.

Няма никакво съмнение, че турските власти организират незаконно предизборната кампания в Турция в полза на своите политически проекти – ДПС, ДОСТ, НПСД. Лидерите на тези противоконституционни турски политически формации се надпреварват да се снимат с диктатора Ердоган под турското знаме или в угодно приведени пози.

Броят на гласовете от Турция за български избори зависи само и единствено от моментното решение на президента Ердоган. Разкриването на стотици предизборни секции в Турция, извън контрола на българската държава, представлява огромна изборна фалшификация, която има пряко отражение в Народното събрание на Република България и има ключова роля при създаването на правителство и мнозинство. Конкретен пример – формирането на кабинета „Орешарски“.
Президентът наложи вето на Изборния кодекс
7 май 2016 11:1699

Решението на президента Плевнелиев е безотговорно, неприемливо и единствено в услуга на целите на президента Ердоган и турските политически интереси и амбиции в България. Същият Ердоган, който вчера недвусмислено и ясно показа отношението си към изповядваните от президента Плевнелиев т.нар „европейски ценности“, като ясно, гласно и арогантно заяви на представителите на ЕС да вървят по своя път.

Т.нар. аргументи на президента са общи приказки, които невярно твърдят, че българите в чужбина били лишени от право на глас. От своя страна президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия не казва и дума как ще гарантира, че Турция няма да продължи със скандалната си и незаконна намеса във нашите вътрешни
цитирай
2. reader - -
07.05.2016 14:15
От своя страна президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия не казва и дума как ще гарантира, че Турция няма да продължи със скандалната си и незаконна намеса във нашите вътрешни работи.

ВМРО ще съгласува единна позиция на Патриотичен фронт, основно послание в която ще е твърдото ни убеждение, че ако това скандално протурско вето не бъде отхвърлено, за нас няма никакъв смисъл и никаква ценност да продължим да бъдем част от това мнозинство, което подкрепя сегашното правителство и час повече.
По публикацията работи: Петя Славова

Прочети още на: http://www.dnes/politika/2016/05/07/vmro-vetoto-zastrashava-nacionalnata-sigurnost.301717
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073863
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031