Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2016 06:34 - „Убийте българите, да се знае кой командва тук”, крещял Сурай Пашата, докато спуквал от бой момчетата от Раднево
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1251 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Младеж от фитнеса едва укротил рома да не ги убие
Раднево, България image           Ромски престъпен авторитет, държащ в страх и подчинение катун, наброяващ над 500 души, е главният виновник за разпалилата се със страшна сила етническа война в миньорския град Раднево. И циганите и българите знаят името на местния злодей, предизвикал агресията на мирното население. Това е ромският бос Сурай Пашата, за когото мнозина под сурдинка говорят, че държи в джоба си представители на местната власт, съобщава „Уикенд”.„Сурай Пашата е гангстер, който винаги е над закона. Той е на 34 години и контролира част от незаконния дърводобив в региона, както и две незаконни кариери с интертни материали, които продава на мощни строителни фирми, строящи пътища и магистрали. Държи в подчинение стотици роми от незаконното гето „Кантона”, на които нарежда къде да работят, какви престъпления да извършват и за кого да гласуват. Има наказателен отряд от около 50 тренирани и неграмотни роми, които са въоръжени до зъби с хладно и даже огнестрелно оръжие”, разказват жителите на Раднево. 

Искрата на тлеещото от години напрежение между българи и роми пламва в понеделник следобед, когато синът на Сурай Пашата – 19-годишният Стефан, наричан Малката Паша, се спречква с три момчета от Раднево. Конфликтът се разиграва на уличка до циганското гето „Кантона”.

Свидетел на конфликта разказва, че Стефан Малката Паша се спречкал с тримата българи Георги, Цецо и Живко, които отивали на фитнес. Цецо, който е най-здравият от тримата, бил напсуван грозно на майка от рома, не се стърпял и му отвъртял един шамар. След това тримата отишли да тренират.

През това време Стефан се оплакал на баща си. Сурай Паша, чието българско име е Калчо, спешно събрал орда от 15 души, които атакували трите момчета.

„Цецо, Живко и Георги бяха нападнати от озверели цигани, въоръжени с бухалки и сатъри. Мелето беше кърваво и продължи 3-4 минути. След това циганите се оттеглиха, а българите лежаха в локви кръв”, разказват очевидци. 

„Сурай Пашата крещеше: „Убийте българите, да се знае кой командва тук!”. Добре, че се намеси едно момче от фитнеса, който по някаква линия работи съвместно със Сурай, та го спря, иначе наказателната му бригада щеше да убие момчетата”, кръсти се свидетел на мелето, разиграло се пред фитнес клуба.

Това предизвика бурните протести на местните жители, които във втория ден прераснаха в опит за саморазправа с ромите и сблъсък с полицията.

„Такова нещо можеше да се очаква в Раднево. Тук българите сме като местните по време на апартейд в ЮАР”, заяви млада майка, излязла на протест с невръстния си син.
 
Жителите на града и тази вечер се стягат за демонстрация.

След страшната нощ в Раднево: Полицай със чупен нос и пет арестувани хлапета  449981
В Раднево става страшно! Рокери от цяла България готвят кървава вендета срещу ромите  6534696
Лидерът на ДРОМ поиска засилено полицейско присъствие в Раднево (СНИМКИ)  273221
Ромската фамилия редовно тормозела хората в Раднево, над 2000 души излезнаха на протест срещу агресията  237234
Напрежението в Раднево ескалира, протестиращи пробиха полицейските заграждения  6411441
Шефът на Старозагорската полиция пред БЛИЦ: Провокатори опитаха да манипулират протеста в Раднево  466502
Роми в Раднево ронят сълзи: Тук ни наричат кърлежи, а в Италия – българи  6311778
Калчо и биячите от Раднево с обвинение в опит за убийство  3915577
imageВМРО: Тече ислямизация в ромската махала на Раднево  204000



Гласувай:
2



1. reader - ВМРО: Тече ислямизация в ромската махала на Раднево
06.05.2016 06:37
За акции на полицията срещу незаконните лихвари се обяви пък лидерът на „Евророма”
Проблемът с незаконните постройки в ромските махали трябва да бъде решен генерално в цялата страна. Около това мнение се обединиха лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев и Карлос Контрера от ВМРО по повод сблъсъците в Раднево в сутрешния блок на bTV.
„Снощният протест беше подменен. Имаше малко присъствие на местни жители”, заяви Цветелин Кънчев. Според него, побоят, при който бяха ранени три момчета и който стана причина за недоволството в града, е сблъсък между две групировки и не бива да се намесва етническата тема.

„Доколкото разбрах, всичко е тръгнало от спор за отнето предимство. Колко пъти показвахте такива случаи между българи, които се бият на пътя? Защо тогава българите не излязоха да протестират, на Околовръстното например”, попита Кънчев.

По повод твърденията, че участници в боя са се занимавали с разпространение на наркотици, той коментира: „Защо наркодилърите трябва да имат етническа принадлежност”. „Аз призовавам органите на МВР профилактично да подкарат всички видове лихвари в ромските махали, защото това са хора, които изпиват кръвта на циганите”, добави той.

„Глобално трябва да се реши проблемът с незаконните къщи. А не някой кмет, който до вчера е използвал въпросния Сурай или Калчо, да бутне няколко къщи и да замете следи”, заяви лидерът на „Евророма”.

С него напълно се съгласи Карлос Контрера от ВМРО. По думите му, въпросният Сурай, известен още и като Калчо, който участвал в побоя над трите момчета заедно със сина си, е участвал в не един и два тежки побоя. „Един побой в градската дискотека преди няколко години и един побой като охранител – той или хора, предвождани от него. Т.е. там имаме един разбеснял се цигански барон, който се е самозабравил, институциите са го оставили да прави каквото си иска в Раднево”, посочи той. Същият мъж се занимавал и с незаконна лихварска дейност.
цитирай
2. reader - ---
06.05.2016 06:37
„Тече една лека ислямизация в тази махала”, заяви Контрера.

Той изтъкна, че в последните три години хората от Раднево живеят в страх, че ако влязат в пререкание с ромите, ще пристигна цяла тумба роми, която да ги пребие. „Когато стане проблем в циганската махала, идва жандармерия. Когато бият българите, къде е жандармерията? Имаме двоен стандарт”, каза той. „Когато институциите не си вършат работата, гражданите сами ще вземат нещата в свои ръце”, завърши представителят на ВМРО.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4094146
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930