Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2016 09:03 - ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ЧЕХИЯ И УНГАРИЯ НАПУСКАТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ! ВИЖ ЗАЩО:
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 2140 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 05.05.2016 09:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

image

 

Тези държави от 

ЕС, които откажат да участват в решаването  на миграционната криза и не спазят квотата за прием на бежанци, ще плащат огромни глоби!

 

Санкциите ще са по 250 хил. евро при случай на недопуснат и необслужен по всички правила бежанец в съответната страна. Това реши на заседание ЕК като крайна мярка за промяна на системата, по която се получава убежище в блока, пишат европейските медии днес.

 

Най-спорната част в документа е размера на санкциите ако някоя държава откаже да приеме бежанец на своя територия – 250 хил. евро на изгонен или недопуснат на територията на държавата мигрант! Тоест – глоба от 250 хил. евро на калпак!!!

 

Тези нововъведения предизвикаха бурна реакция в част от страните-членки.

 

Англия обяви, че е изпълнила лимита си и няма да приема повече хора.

 

Австрия затвори границите си и е в колебание дали да ги отвори пак след поредното мигрантско зверство във Виена – изнасилената студентка в тоалетна.

 

Политическото разделение в ЕС по въпросите за миграцията е много сериозно.

 

Както писахме, Чехия изяви желание да напусне ЕС и вече прави постъпления по въпроса, като целта й е по този начин да запази населението си от посегателства.

 

Изключително мощни са и анти-бежанските настроения в Унгария, чието правителство категорично отказа да дава подслон на хора, които буквално се преселват в Европа и се готвят да я асимилират. Унгария първа затвори границите си и отказа да приеме дори един бежанец. Същото е положението и в Словакия.

 

Най-болезнено инвазията се приема от поляците, които са силно привързани към страната си и етническата й чистота. И имат нисък праг на поносимост към натрапени им насила друговерци.

 

Там е твърде възможно съвсем скоро също да се пристъпи към излизане от Съюза. Границите си затвори и Молдова, която е само кандидат за членство в ЕС и която най-вероятно никога няма да влезе в съюза, защото 90 % от населението й е против това. Наскоро про-руското правителство в Молдова отказа дори натовско учение на територията си, а населението масово подкрепи това решение.

 

Дали тези брожения не са началото на края за ЕС, питат се западни политолози.

 

След като Европа започна да налага подобни неадекватни и зловещо високи глоби и страните-членки на съюза биват насилвани да приемат чужденци-мюсюлмани, със сигурност още страни ще откажат да плащат и ще пожелаят незабавно излизане от Европейския съюз.

 

Словакия и Унгария вече заведоха общо дело срещу ЕС в съда срещу решението  да преразпределят имигранти на квотен принцип и също заплашват с излизане от ЕС.

 

Подобни настроения са обхванали почти всички държави от бившия Източен блок и може би ЕС скоро ще се разцепи.

 

Единствено България изпълнява безропотно всяка заповед на ЕК, а Плевнелиев и Борисов пригласят на държавите от старите демокрации и заявяват пълната си подкрепа за политиката им.

 

Българският народ не мисли така, но него никой не го пита.

 

Юначните, спонтанно появили се ловци на бежанци по границата ни бяха арестувани от властите, а правителството ни се надупи едновременно и на Турция и на ЕС.

 

Дали единствени ще останем в разпадащия се съюз и ще играем по свирката му?

 

Единственото към момента, което може да ни успокои е, че малцина от мигрантите искат да останат у нас.

 

Не желаят да стоят и минута в България, въпреки, че на тези, които останат, бедната ни държавица дава 3 пъти повече пари за издръжка, сравнено с един роден пенсионер.

 

Което е меко казано несправедливо! Ако бяхме единни като народ само това решение щеше да е достатъчно да ни изкара по улиците.

 

Но понеже не сме, ще останем единствената страна – слуга на САЩ и ЕС.

 

  ЕВРОПА СЕ ТРЕСЕ! Чехия излиза от ЕС заради Турция!?   imageimage image

В долната камара на чешкия парламент предстоят дебати относно възможното провеждане на референдум относно излизането на Чехия от Европейския съюз.

 

Инициативата за провеждането на дебатите е предизвикана от възможното въвеждане на безвизов режим между ЕС и Турция и е предложена от десноцентристкото движение "Национална коалиция "Изгрев".

Тя е бил подкрепена от 96 от общо 169 присъстващи на заседанието депутати, предаде ТАСС, цитирана от Агенция "Фокус".

"Недопустимо е една 75-милионна мюсюлманска държава, съзнателно сътрудничеща си с "Ислямска държава", да получи достъп до ЕС и до Чехия. ЕС отдавна вече не е обединение, защитаващоинтересите на европейските граждани. То се превърна в диктаторска организация", заяви председателят на "Национална коалиция "Изгрев" Мирослав Лидинский.

Неговите съпартийци отбелязаха, че целта им "не е да унищожават това, което е добро в ЕС, а да се спре самоубийствената политика на европейските елити".

Инициативата е била подкрепена от комунистите, от депутати от Гражданската демократическа партия и от някои депутати от действащата управляваща коалиция на страната.

Политолозите прогнозират, че изработването на закон за провеждане на референдум по въпроса за излизането на страната от ЕС няма да получи подкрепа в парламента, ако бъде представено за гласуване.

Предстоящите дебати са израз на несъгласие от страна на чешките политици с инициативите на Европейската комисия по въвеждането на безвизов режим с Турция, както и срещу идеята мигрантите, идващи към Европа, да бъдат разпределяни сред страните в нея по квотен принцип. 




Гласувай:
2



1. reader - Чехия мисли да напуска ЕС заради безвизовия режим с Турция
05.05.2016 09:25
fbr
Подкрепата на ЕК за въвеждане на безвизов режим за турски граждани доведе до обсъждания на референдум за излизане от ЕС в чешкия парламент. Предложението за начало на такива дебати дойде от депутатите на дясноцентристката коалиция „Зора”. То беше одобрено от 96 от присъстващите 169 депутати в долната камара на парламента в Прага.

„Съвършено недопустимо е 75-милионна мюсюлманска страна, която съзнателно си сътрудничи с „Ислямска държава”, да получи свободен достъп в Европа и Чехия. ЕС отдавна не защитава интересите на европейските граждани. Той се превърна в диктаторска организация”, заяви председателят на „Зора” Мирослав Лидински.

От коалицията подчертаха, че целта на инициативата им не е „унищожението на добрите неща в ЕС, а спиране на самоубийствената политика на европейския елит”.

Политолозите в страната смятат „Зора” за популистко и ислямофобско движение, припомня ТАСС. Днешното му предложение обаче беше подкрепено от комунистите, мнозинството от депутати от Гражданската демократическа партия и някои представители на партии в управляващата коалиция.

В същото време според експерти истинско провеждане на референдум за излизане на страната от ЕС няма да получи подкрепа в парламента. Дебатите са по-скоро израз на несъгласието на много чешки политици с въвеждането на безвизов режим за Турция, както и с предвидените финансови санкции за страни, които не желаят да участват в квотното разпределение на бежанци между държавите в ЕС.

ЕК планирала глоба от 250 хил. за отхвърлен бежанец
цитирай
2. reader - ЕК планирала глоба от 250 хил. за отхвърлен бежанец
05.05.2016 09:27
Европейската комисия ще налага глоби от стотици милиони на страни членки, които не взимат бежанци. Целта е да се спаси силно оспорваната система на бежански квоти, чрез която страните в ЕС да се разпределят мигрантите. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер се очаква обяви в сряда, че ЕК планира да въведе глоба от около 250 000 за отхвърлен бежанец. Това е заложено в планове на Европейската комисия за ревизиране на правилата за бежанците в Общността, пише „Файненшъл таймс”, цитиран от "Медиапул".

Наказателната мярка е една от най-спорните части в предложението на Европейската комисия, което ревизира така наречената Дъблинска регулация.

Реформите на Комисията целят постепенно пренасочване на повече отговорности от държави като Гърция и Италия към други страни членки чрез автоматична система за споделяне на бежанци в Европа, ако някоя страна бъде внезапно залята от мигранти.

В предложението има клауза, която позволява налагане на глоба на държави, които се опитват да избегнат участие в разселването на мигранти.

В сряда ЕК се очаква да предложи извънредна схема за разпределяне на 160 000 души. Предишната временна схема, приета пред септември въпреки съпротивата на Полша, Словакия, Румъния и Унгария, за разпределение на бежанци не сработи ефективно. Досега са разселени едва 1 441 човека или едва 1% от общо 160 хиляди бежанци.

Тези държави се противопоставиха с два аргумента. Първият е, че приемането на бежанци според тях трябва да е суверенно национално решение, а вторият е, че повечето от гражданите са против мюсюлманските имигранти.

В същото време пристигащите в Европа мигранти нямат желание да бъдат преразпределяне в по-бедните източноевропейски страни и предпочитат Германия или Швеция, които до момента са поели основния бежански поток, залял континента миналото лято.

В момента на територията на ЕС има 5 989 неизползвани места за настаняване на бежанци, сред които 40 в Словения, 480 в Румъния, 1 298 в България и 100 в Полша.

цитирай
3. reader - ---
05.05.2016 09:31
В момента на територията на ЕС има 5 989 неизползвани места за настаняване на бежанци, сред които 40 в Словения, 480 в Румъния, 1 298 в България и 100 в Полша.

Предстои да се види как Юнкер ще съумее да прокара новите мерки през Европейския съвет, като се има предвид, че предлаганата глоба от 250 000 емро за отказан бежанец е твърде висока.

Размерът на сумата може да се промени, но идеята е да изглежда като санкция, коментира един от източниците на "Файненшъл таймс". Друг дипломат допълва, че при всички случаи сумата при отказ да се приеме бежанец ще бъде "стотици хиляди евро”.

Унгария например е с квота от 1 294 бежанци, което означава, че е заплашена от потенциална глоба от 323 млн. евро. Полша ще трябва да плати повече от 1 милиард евро, ако иска да избегне приемането на 4 500 бежанци от Италия и Гърция.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов съобщи, че в България са пристигнали едва двама бежанци по европейските споразумения, като един от тях вече е избягал.

"Ние приехме да вземем 1200 души по релокация, но те като не искат да стоят в България, трябва насила да ги затворим. Неслучайно към момента ние имаме двама, които са дошли в България по релокацията, и единият избяга. Той иска в Австрия, Швеция, Германия, не в България", поясни Борисов пред представители на ЕНП.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073160
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031