Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2016 17:44 - СРАМ! ЗАПОМНЕТЕ ТОВА ИМЕ – ДИОНИСИЙ! ТОЙ ЩЕ ПРАТИ БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ТАМ, КЪДЕТО И ОСМАНСКИТЕ БАШИБОЗУЦИ НЕ СА УСПЕЛИ!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1623 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 03.05.2016 17:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
 СРАМ! Гафът с Великденската заря и гвардейската музика бил дело на Дионисий.

Запомнете това име – Дионисий! Запомнете го, защото той ще прати там Българската православна църква, където дори Османските башибозуци не са успели цели петстотин години. Видяхте ли го?

Тази сутрин – от ефира на Новата телевизия и БТВ-то, същият този Дионисий кълнеше всеки християнин, който изразява възмущението си от кощунското му решение да опорочи Христовото Воскресение.
Дионисий, който е влязъл под расото на Патриарха, като същинска змия, ехидно се присмива, защото е овластен. Ако не бе част от Църквата, Дионисий щеше да е част от управляващата шайка. Точно той е поръчител на грозния момент, на който миряните станаха свидетели в нощта на Възкресение. Обяснява Дионисий, че имал писмо от военния перукан министър Ненчев. Земеделецът-военен министър му бил пратил гвардията. Толкова му е мозъка на Перукан. Ако Дионисий му беше поискал и танк, сигурно и него щеше да тури пред портите на Св. “Александър Невски”. РВД-то, дето на Цецка Цачева тлъста заплата получава мъжлето, дето щерката на Веско Маринов също работи, също било дало разрешение в небето над София да има пукотевици в тихата нощ на Възкресението Христово. А Роско, тоз нелеп случайник-президент, като ватенка се беше лепнал за Патриарха, но после бързо се отрече от авторството на зарята.
Слепи са повечето от нас, слепи ще си останат. Не видяха, че Царят не отиде на площада, защото очевидно Симеон е знаел, какъв резил ще се сътвори и малко преди да настъпи Възкресение, просто скромно се е оттеглил от храма Господен. Той е Цар, а такива като Роско, Перукан и Дионисий, те са онази причина България да е в блатото, а и там да си остава.
Малцина знаят обаче, че Дионисий от години минава за доносник на службите. От години службите пък го държат на къса верижка и не само, защото знаят за един бардак в центъра на София. Там между улиците “Пиротска” и “Цар Симеон”.
Дионисий също така припечелва като дописник и фотограф-папарк на жълтия печат у нас. Ако само знаете колко много от гнусните дописки, които жълтите вестници списват, са станали възможни именно защото Дионисий е продал снимка или информация, с която се е сдобил покрай вечната си близост до върха на БПЦ.
Светият Синод обаче трябва да отговори, не само за резила със зарята и военния марш на Великден, а много повече на въпроса – как е възможно Дионисий да бъде поставен начело на Храм-паметника “Св. Александър Невски”. Освен всичко друго, това е църквата, която всеки чужденец, който пристигне в клетата ни столица посещава. Толкова ли няма свещеници в тази Църква, които да са достойни, за да ръководят Божия храм, че той се дава в ръцете на един наглец, който кълне християните от телевизионните студиа.
Църквата не е само богаташи да изкупуват греховете си с купища мръсни пари. Църквата не е само бутафорни ремонти. Църквата не може да позволява да бъде чалгализирана.
Всичко дотук е прекрасно обобщено от Отец Рафаил – Росен Стефанов – “дойдоха времена нелепи, в които луди водят слепи” – Дионисиевата вакханалия в Пасхалната нощ.
Господи, прости им!
Амин!

image

 

Петър Андреев

http://afera.bg/

 



Гласувай:
3



1. reader - Плевнелиев ли ще става патриарх на БПЦ или патриархът ще става президент!?
03.05.2016 17:48
Не зная кой и защо все още натрапва лицето Плевнелиев в медийното пространство, но съм убеден, че мястото му е в дън гора! Сигурен съм също, че който и да е, всъщност е мотивиран от патриарха на ОПГ ГЕРБ. Защо ли? Нямате представа какъв силен външен натиск се прилага върху партийната финансова задруга с горната абревиатура да издигнат „недоразумението“ за втори мандат. Колкото, обаче повече те го показват , толкова аргументите против се увеличават! Реципрочна по мощ е вътрешната съпротива против, но недостатъчно умела в международните трикове. Онези, които прилагат в България все още се котират на вътрешно бандитската борса. След поредния президентски цирк на връх Великден, остава отворен въпросът Плевнелиев ли ще става патриарх на БПЦ или патриархът ще става президент!? Каквато и да е развръзката България е в сигурните ръце на утвърдени нискокачествени ченгета…

Надявам се досещате кой, защо и по каква логика ги поддържа!?
Николай Марков

https://www.facebook/nikolai.markov.566?fref=nf
цитирай
2. getmans1 - И аферата е права и ти също, ще я прати ...
04.05.2016 14:19
И аферата е права и ти също, ще я прати в Руската Патриаршия. Амин!
цитирай
3. elianna - Д-р Николай Михайлов: Държавата няма да бъде покръстена с контрабанден внос на гръцко официално благочестие
05.05.2016 08:13
Автор: Явор Дачков
Архимандрит Дионисий е натрапчиво декоративен, постмодерен монах, нехарактерен за православната традиция, странен и претенциозен, като герой от „Шифърът на Леонардо“. От литературата на мистическия кич.
- Архимандрит Дионисий нарече отричането на зарята навръх Великден „скверно и кощунство”. Той се позова на традиции от Гърция и от времето на княз Фeрдинанд. Какво мислите по този въпрос?



- Всичко това ми се струва някак неподходящо, за да не казвам отместено. Позоваването на Фердинанд внася допълнителна нелепост. Стрелбата във въздуха без предупреждение не отключи радост, а предизвика смут. От къде на къде и с каква цел плашат децата? Камбанен звън и залп. Пушката пукна. Било „кощунствено“ да не приветстваш тази иновация. Светлината от барута била пасхална светлина. Душата го искала, ако имаш душа. Който не е съгласен, сквернослови и кощунства. Плаши трансцендентно архимандритът. Разделя по свой критерий на зли и добри. На възхитени и мърморещи...

Зарята не е изолиран случай, а специфичен стил, почерк и умение. Този монах е фанатик на церемонията, на дръзката ритуална импровизация. Талантът му беше забелязан около сагата с архонтите, но сега се разгръща в художествена пълнота, пред обектива на телевизионните камери. И понеже тези камери са всеядни, ще им стане „дарлинг“, ще го канят да разказва своите видения, да поучава и съветва. Ще бъде суперстар от жълтата боя, контроверсна медийна фигура, притча во язицех... Зарята не е инцидент, а етапна кулминация. Ще има и други „озарения“, ще ни трябва търпение. Ден преди това, на Велики петък, имаше гвардейци с пера, строени в храма, траурен марш на Шопен, изпълнен от духов оркестър, озвучителна уредба с непоносими децибели, гъст тамян и трудно дишане... Попаднахме в свят на литургичнни изненади...
цитирай
4. elianna - -
05.05.2016 08:14
Аргументът на предстоятеля на „Св. Александър Невски” е, че са опитва да привлече повече хора в църквата и да манифестира открито и тържествено вярата, която според него е била потискана през времето на турското робство и комунистическия режим.



- Никого няма да привлече в църквата младият монах по този начин. Това не става с церемониално творчество. Като смесват жанровете на държавния и църковния ритуал, ще получат кич, доловим и от широката общественост. Държавата няма да бъде покръстена с контрабанден внос на гръцко официално благочестие и с церемониален натиск върху публичните сетива. Това се усеща като някаква повреда, като тържествена безвкусица, шумно и натрапчиво лицемерие. Не трябва да гърмят, а трябва да притихнат. Пиротехниката е неуместна в нощта на Възкръсналия. Защо им е този официоз, какво прибавя това банално впечатление? Камбанният звън стига, нека се радват без военна помощ...

И понеже се позовават на комунизма като индулгенция за всички безобразия и всякакво бездарие, да припомня, че по онова време този предстоятел на патриаршеската катедрала би бил невъзможен, а даже и нелеп. И то не защото е „антикомунист“, а защото е неподходящ за поверената му служба. Напълно неподходящ.На неговото място помня епископ Николай Макариополски, образцов духовник, ректор на Духовната академия.

Сравнението свива сърцето. Който помни миналото, знае за какво говоря.„При комунизма“ Църквата беше гонена, но поради това или по други причини имаше памет за себе си и не настояваше да бъде „модерна“. Сега се мъчи да бъде забелязана. Изкушава се да бъде интересна, съответна на масовия вкус. Не е изключено следващият път да включат и авиацията. Бойко е готов.Ще предложат заря и бръснещ полет.

Някой трябва да предложи референдум за вписване на кича в основния закон. Задължително гласуване и кич.



- Мислите ли, че всичко това би могло да се случи без знанието на патриарха и Светия Синод? Каква реакция от тях можем да очакваме според вас?



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4087407
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930