Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2016 20:48 - Изпират мозъците на децата ни
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 918 Коментари: 0 Гласове:
1



 Костадин Костадинов
image

 Учебните програми и плановете, по които са изготвени учебниците и помагалата, имат една основна функция и тя е да дебългаризират и денационализират българчетата в училище.

Те нямат за цел да създават едно здраво българско и гражданско самосъзнание у децата, а по-скоро една аморфна маса без самосъзнание.

Маса от дегенерати, нихилисти и потенциални имигранти, които напускайки училище не възприемат България като своя родина, към която имат определени задължения и отговорности, за която трябва да се грижат да продължи да се развива, а просто като едно място, което вече не ги задържа с нищо и са готови във всеки един момент да я напуснат.

Деградация и разпад.

Виждаме какво се случва с учебното съдържание и с училищното образование през последните 26 години – пълна дегенерация и деградация.

Съжалявам за оценката, и аз имам деца, едното ходи на училище, другото ще ходи като порасне и точно заради това съм толкова краен.

Сравнявам това, което училището дава днес като продукт с това, което даваше навремето.

Сравнявам го дори с образованието по времето на моите родители, защото и баба ми беше учителка, така че помня, когато бях малък как и по какъв начин се преподаваше и по какъв начин бяха възпитавани децата.

В момента училището има само образователна, но не и възпитателна функция, което всъщност допринася за общия разпад.

Образованието – българско само на думи

Задължително е необходима промяна, но няма да се случи. В момента има промяна, но към по-лошо. Още преди две години, когато с ужас видях съдържанието на учебника по предмета „Човекът и обществото“(бившето „Родинознание“) в 3-ти, а по-късно и в 4-ти клас, започнах да правя необходимото, за да събудя общественото внимание за това, което се случва. Да покажа на хората, че има нещо много притеснително – буквално изпират мозъците на децата ни пред очите ни, без да можем да разберем.

Резултатът беше огромно обществено недоволство, срещнах се с трима поредни министъра на образованието, като и тримата ми обяснявах едно и също – как процесът на издаване на учебниците е много сложен и дълъг, как не може да стане току така, как трябва да се промени законът, трябва да се изготвят нови учебни планове и програми.

Аз им казах едно единствено нещо, което сега ще повторя – има ли желание, има и начин, няма ли желание, търси се оправдание.

Всички правила са писани от хора и пак от хора могат да се променят.

Когато министър реши, издава нова наредба и точка по въпроса. Но трябва да прекъснем връзката с Фондация „Америка за България“, която финансира и доминира образователния процес. Едно чуждо тяло, един тумор в българското образование. Ако не направим това, за какво са ни промени.

Ние виждаме на практика, че новите промени имат за цел да довършат този процес на дебългаризация на българското образование. Но то е българско само на думи. Кое му е българското в крайна сметка?

Аз си направих труда да прегледам учебника за четвърти клас по предмета „Човекът и обществото“.

Първото споменаване на думата „българин“ е на 64-та страница.

Отварям учебника по литература, ако не се лъжа за пети клас – вътре има цигански приказки, Корана и т. н. а в учебника по музика, където се изучават цигански песни, сурвакането е представено като цигански обичай, а коледуването е с арменска песен.

Всичко това не са недомислици или недоразумения, напротив – абсолютно обмислен и тенденциозен процес.

Без история народът е стадо

Една от най-мракобесните личности на 20-ти век - министърът на пропагандата в правителството на Хитлер – Йозеф Гьобелс има една мисъл, която е много показателна за това, което се случва в момента у нас: „Отнемете на един народ историята и само след едно поколение този народ ще стане стадо, готово да бъде командвано и безропотно да следва този, който му нареди какво и да било.“.

Това се случи с нас – стадото е налице.

Ние в момента не сме българска държава.

Неслучайно точно сега, заедно с мои съмишленици, пиша учебник по Родинознание, защото виждам, че каквото и да правя, тези хора не се стряскат от нищо, те просто изпълняват директиви отвън.

Нашата държава не се управлява от нас, българите.

Управлява се от Американското посолство. Целта ние да бъдем лишени от национално самосъзнание е простичка – очевидно е, че страната ни, като страна в центъра на Балканския полуостров, е доста важна, винаги е била важна. Намаляваме и като народ.

За 26 години сме намалели с 2 милиона души, продължаваме да намаляваме с по 100 хиляди души на година.

Този процес на подмяна започна отдавана и вече ескалира.

Дядовците ни по-умни от сегашните деца

Разни експерти започват да ни обясняват как нямало да махат Паисий, а ще го местят в 9-и клас. Но след 2-3 години ще го махнат напълно. Обясняват ни, че махат Балканджи Йово от учебника, но никой не пречел на родителите да обяснят и запознаят децата вкъщи или в извънкласно време.

Значи всичко важно ще се преподава извън клас, така ли?

Защо тогава да изпращаме децата на училище?

Да ги пускаме да им промиват мозъка?

По отношение на самите учебни програми, някой каза, че „История славянобългарска“ била неразбираема за децата от 6-клас. Те вече програмират, а няма да разберат произведението на Паисий.

Отварям учебник за 4-о отделение през 1936 година и виждам, че за Паисий Хилендарски има 3 страници. Значи нашите дядовци са били по-умни от сегашните деца, които преди да проходят се научават да работят с компютър и всякакви технологии. Друг пък се изказа, че стилът на Паисий бил много архаичен. В такъв случай англосаксонците отдавна трябваше да са изхвърлили Шекспир от учебните си програми. Представете си някой в Англия да предложи Шекспир да не се изучава – моментално ще бъде лишен от гражданство и сигурно удавен в Ламанша. Но у нас това се повтаря, това е признак на модерност.

Вижте предметите, които се изучават. Имам чувството, че целта е да станат все по-неразбираеми за децата.

„Домашен бит и техника“ ще бъде заменен от „Технология и предприемачество“, а всичко това се наричаше „Трудово обучение“.

 Защо „Родинознание“ беше заменен от „Човекът и обществото“?

 Зададох този въпрос на експерт от министерството и вижте какво ми каза тази „специалистка“: „Думата Родина е натоварена с негативни конотации“.

Разбирате ли за какво говоря?

Друг въпрос – защо се раздели образованието на две степени. За да може до 10-и клас буквално да се претупа образованието и видиш ли, децата имат завършено средно образование.

Какво ти образование, има деца, които завършват, без да могат да отговорят на български език, а не да четат и да пишат.

Учителите – от будители до смазано и унижено съсловие

В момента учителите, които наистина мислят, не са се предали и не са се превърнали в носени от течението отломки на образователната система, проявяват съпротива срещу това, което се случва.

В какво се изразява тази съпротива – просто не преподават по тези учебници, добрите учители не преподават по тези бълвочи. И тези учители имат най-добрите ученици, но за съжаление, те не са много.

По-голямата част от учителите са смазани, обезверени, унизени и унищожени. Казвам го с голяма болка, защото и аз съм учител по професия, макар да не я практикувам в момента. Това беше направено съвсем целенасочено през последните 26 години. Това е будителското съсловие.

Учителите са белите кръвни телца в имунната система на българския народен организъм.

България е в ролята на Османската империя

Неслучайно нашето Възраждане започва в момента, в който има българско национално образование. Ние сме имали училища преди да имаме държава.

В момента нашата държава влиза в ролята на Османската империя и унищожава собствените си училища.

Българската държава е такава само по форма, но не и по съдържание. Кое точно й е българското?

Държава, която предоставя небето си на други да го пазят. Държава, която дава земята си на поразия и на безценица. Държава, в която човешкият живот не струва нищо. Това не е държава, това е скотобойна.

И всяко гнездо на съпротива бива смачквано.

И образованието е само един от многото процеси на обезличаване и обезбългаряване на държавата ни.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073163
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031