Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2016 16:56 - Кунева ще докара бунт Шутът по безродника Танев и кастраторката Кастрева са само началото на въстание
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1137 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Зрее всенароден бунт и въстание, ще ни ги докара новата просветна министърка мадам Yes – Меглена Кунева. Ама да вървим поред.
Високоинтелигентният екип на образователното министерство, оглавяван от безродника Тодор Танев и кастраторката Кастрева, взриви обществото с тъпотията турското робство и кървавите издевателства над българи да бъдат изучавани като мирно съжителство.
Ситуацията се напече толкова, че из възрожденските подбалкански градчета Карлово, Сопот и Калофер извадихме черешовите топчета, а тук, знаете, има и други - нечерешови. Българите и у нас, и по света масово взеха да рецитират Вазовото „От Батак съм, чичо” и работата взе да прилича на кърваво писмо и на подготовка за въстание.
При тази ситуация на премиера Бойко Борисов май не му остана полезен ход и за да не се клати повече лодката на правителството, той би шута на Танев и компания. Под мъдрото методическо ръководство на същия този министерски екип в школските програми залегнаха циганският химн „Джелем, джелем” и историята за натуриста Робинзон Крузо. И нямаше да е проблем, ако тия вносни герои и поетика не изтикваха някъде на майната си Паисий, Чинтулов, Каравелов, Смирненски и Вапцаров.
Безпределната образователна гнусотия доведе дотам, че за мнозина, за които бившият финансов министър Симеон Дянков бе еманация на безпардонността по отношение на родната наука, взеха да му се покланят и да го цитират с разбиране като класик за култовата му фраза за синодалните старци от БАН.
А цинизмът в държавата не секна и мадам Yes – Меглена Кунева, се нагърби и с отговорността за просветата като вицепремиер. Това зачеване в грях обаче ще тежи на всички от груповата постановка. А те са и от „Атака”, и от ДПС, и от БДЦ. Затова да не се чудят, ако народът въстане и другаде и се свърши с тоя парламентарен рахат и разврат.
 
 
Петър МИХАЙЛОВ, Карлово
 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4086924
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930