Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2015 18:25 - Джамбазки: Ислямските гета в Европа трябва да бъдат разбити
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1447 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ислямските гета в Европа трябва да бъдат разбити, а това може да стане, като бъдат екстрадирани всички, които нямат основание да бъдат в тези квартали. Това каза пред НТВ евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Отдавна се знае, че в западноевропейските държави на много места се оформят ислямистки гета и там не смеят да влязат полицията и властите. Знаеше се, говори се, но крайно либералните европейски общества винаги въртят около проблема, не смеят да кажат истината, за да не ги обвинят в ксенофобия", коментира евродепутатът.

Според него ако Европа се примири с тези гета, "всички трябва да се приготвим за Шериата". 

Джамбазки коментира и проблемът с "Ислямска държава"и подълни, че един от големите проблеми е в това, че не по-малко от 5000 от членовете на организацията са родени в Европа и са европейски граждани.

„Те като се върнат, няма да правят хербарий", каза евродепутатът.

image




Гласувай:
4



1. reader - Провалихме се в интегрирането на мюсюлманите в цяла Европа! Белгиец разказа как вербуват атентаторите камикадзета
22.11.2015 18:48
Моленбек” се възприема като дупката на Европа. Около тази теза се обедини един от най-известните белгийски общественици – младият политически философ от албански произход Блери Леши. От години той изследва квартала, съобщава bTV. "Моленбек е място, която изглежда много, много страшно... Всъщност не е страшно, но е място, в което живеят предимно бедни млади хора. Всъщност, това е второто по бедност общество в Белгия. Също така населението е много разнообразно и около 70 -80 процента от населението има мигрантско минало", коментира той.

По думите му процентът на отпадналите от училище е 30%. Има редица социални и икономически проблеми. "Тези млади хора са родени и израснали на това място. Те имат много труден живот. Вече споменах социалните и икономическите проблеми, но също така в Белгия съществува расизъм и дискриминация. Всъщност, Белгия е страната, в която за мигрантите няма работа и в която се наблюдава най-голямо неравенство в образователната система, не само в Европа, а в целия западен свят", добави Блери Леши.

"Проблемът е в това, че хората нямат стойност. Те чувстват, че не са в подкрепа на обществото и че с нищо не допринасят за обществото. И всъщност това ги изолира. И когато нямаш стойност, когато си изолиран ставаш лесен за вербуване", продължи белгийският общественик.
"Вербовчиците търсят млади хора, които изпитват трудности и които са изолирани. Работата е там, че те виждат неправда в Ирак, в Сирия, в Афганистан и, разбира се, вижте какво се случва с мюсюлманите по целия свят. Например те, както и ние всички, знаем, че войната в Ирак беше война, базирана на лъжа. И те си казват „как е възможно това да се случва", „защо политиците и западните сили правят това". Те виждат какво се случва в Палестина и всъщност това ги ядосва и те си казват „трябва да направим нещо срещу тази несправедливост", разказа още той.

цитирай
2. reader - ---
22.11.2015 18:49
Младите не мислят да ходят на война или да се бият в Ирак, те просто изпитват нужда на направят нещо. Вербовчиците откриват тези млади хора в джамиите или предимно по интернет. И всъщност те се възползват от лошото положение на младите и ги отвеждат далеч от нашия град, далеч от семействата им", обяви Блери Леши.

"Изследвания сочат, че в Германия и Англия по-голямата част от младите хора, които се присъединяват към терористични движения идват от много бедна социално и икономически класа. Някои от тях имат криминално минало в държавите си, например в Белгия или Франция. Други пък са имали трудно минало, свързано с наркотици и т.н. Във Великобритания сме ставали свидетели на много млади хора, които искат да се бият в Сирия и Ирак и преди да заминат те си купуват от Amazon Корана", разкри общественикът.

По думите му това показва, че мюсюлманската общност също носи отговорност за това. "Тя трябва да намери начин да запознае много по-добре тези младежи с тяхната религия, защото трябва да можем да разграничим какво казва ислямът от крайно екстремистките интерпретации. Така че, ислямското общество и родителите носят отговорност да информират младите", допълни той.

"50% от оръжията в Близкия Изток идват от Белгия. Така, че на лице е този двоен дискурс, това лицемерие. И аз мисля, че ако наистина искаме да се справим с тези проблеми трябва да изпратим много ясно съобщение на Саудитска Арабия и трябва спрем износа на оръжия за Близкия Изток", разкри Леши.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4087843
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930