Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2014 08:32 - Гей парад в София 2014 г. или защо ни удари Господ
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1385 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: uzhakov Категория: Новини    

Избери проклятие или благословение

Еп. Иван Вълков

19 юни 2014 г.

 

Скъпи сънародници, обръщам се към вас с тревога, предизвикана от поредното наложено мероприятие, а именно гей парада, който се планира тази събота, 21-ви юни.

Аз съм баща на пет деца - една дъщеря и четирима сина, сега вече съм и дядо на чудесни внучета. Не мога да бъда равнодушен към това, което става с нацията ни. Като клиничен психолог и богослов, като епископ на БХБЦ, аз нямам право да мълча и да не изкажа не просто своето мнение или това на учените, но преди всичко мнението на Бога, Който ни сътвори по Своя образ и подобие както е написано в Писанието: „И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори. И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се, пълнете земята“ (Бит. 1:27-28).

 Какво имаме днес като християнска държава?! Чудесната земя България, вместо да се пълни, се опустошава. От една страна поради блудството и нежеланието на младите хора да създават семейства и да раждат. От друга - млади семейства извършват грях чрез аборти, които са убийство, т.е. престъпление пред Бога и човечеството. Сега допълнително към тези проклятия се налага и джендър-идеологията. Лозунгът е да бъдеш различен от това, какъвто Бог те е сътворил.

 Да, днес живеем във време на демокрация, време на свобода на словото, на избора на полова ориентация и избора на поведение. Обаче знаем ли ние, че правото на избор е дадено от Самия Бог още в Едемската градина?. Първият човек е могъл да избере послушание на Бога или непокорство и неподчинение на Неговите заповеди. Непослушанието на Божията заповед довежда до грехопадението. Днес ние сме в постмодерна епоха, която се характеризира най-вече с незачитане на никакъв авторитет. Непризнаване на родителския авторитет, на възрастните хора, на преподаватели и професори, на законно избраните власти, на Църквата и на служителите, а най-вече – на Бога и Неговото Слово.  Независимо от цялата тази обществена нагласа, авторитетът на Божиите заповеди остава актуален и силен и чрез тях ние биваме съдени, както тук на земята, така и във вечността. И никой не избегнал и няма да избяга от Неговото правосъдие.

 Чрез Моисей Бог дава закона, който гласи същото: „Избери проклятие или благословение!“ Ето няколко пасажа от книгите на Мойсей:

 „Ето, аз ви предлагам днес благословия и проклятие: благословия - ако послушате заповедите на Господа, вашия Бог, които ви заповядвам днес, а проклятие - ако не послушате заповедите на Господа, вашия Бог, и се отклоните от пътя, който ви заповядвам днес.“ (Втор.11:26-28).

„В същия ден заповяда Моисей на народа, като каза: Проклет да е, който хули баща си или майка си! И целият народ да каже: амин. Проклет да е, който легне с какъв и да било добитък! И целият народ да каже: амин. Проклет да е, който легне със сестра си, с бащина си дъщеря, или с майчина си дъщеря! И целият народ да каже: амин.“ (Втор. 27:11,16,21,22)

 В Книгата Левит също четем: „И ако някоя душа се обърне към ония, които извикват мъртъвци, и към магьосници, за да ги последва в блудството им, Аз ще обърна лицето Си против оная душа и ще я изтребя измежду народа й. Ако някой легне с мъж като с жена, и двамата са извършили мръсотия.“ (20:6,13).

Проклет да е (всеки), който не изпълни (всички) думи на тоя закон и не постъпи според тях! И целият народ да каже: амин. (Втор.27: 26).

Непослушанието и непокорството водят до състоянието, до което стигнаха и Содом и Гомор, за което и бяха наказани. За това четем в Битие 18:20: „И рече Господ: голям е поплакът против Содом и Гомора, и грехът им е твърде тежък; Тогава Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от Господа от небето.“

За голяма жалост днес светът се движи в същата посока, както пророкува и ап. Юда: „Както Содом и Гомора и околните градове, които по същия начин като тях блудствуваха и налитаха на друга плът, станаха за пример с това, че бидоха наказани с вечен огън,  също тъй ще бъде и с тия, които, бълнувайки като насъне, сквернят плътта.“ (ст. 7-9).

 Така също ап. Павел пише: „Затова Бог ги предаде на срамотни страсти: жените им замениха естественото употребление с противоестествено; също и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разпалиха се с похоти един към други, и вършеха срамотии мъже на мъже, та получаваха в себе си отплата, каквато подобаваше на тяхната заблуда. А понеже се не опитаха да имат Бога в разума си, то Бог ги предаде на извратен ум - да вършат онова, що не прилича, бидейки изпълнени с всяка неправда, блудство, лукавство, користолюбие, злоба; пълни със завист, убийство, разпри, измама, злонравие; бидейки клюкари, клеветници, богомразци, ругатели, горделивци, самохвалци, изобретатели на зло, непослушни към родители, безразсъдни, вероломни, недружелюбни, непримирими, немилостиви. Те, ако и да знаят правдата Божия, именно, че тия, които вършат такива дела, са достойни за смърт, пак не само ги вършат, но са и благосклонни към ония, които ги вършат.“ (Рим. 1:26-32).

 Скъпи сънародници, бащи и майки, не бъдете безразлични, не бъдете равнодушни към своите деца и внуци! Ако те са дезориентирани, то ние като родители носим отговорност да ги наставляваме и научим на правилният път. Днес те чуват гласове, които ги приканват към разврат и различни извращения. Спекулативно използват науката и говорят от нейно име, че такава ориентация е генетично обусловена. Не вярвайте в тези псевдо учени, това е пълна лъжа - това заявявам като клиничен психолог. Нека припомня недалечното минало, когато имаше такива, които твърдяха че няма Бог, защото науката е доказала това. Мисля че е време да се пробудим, време е да кажем „не“ на проклятието. Време е да кажем, че не искаме да предизвикваме допълнително Божия гняв върху нас, върху децата и внуците си. Спомнете си недалечното минало - какъв земетръс имаше, а и сега какви стихийни бедствия продължаваме да предизвикваме. Страдаме и продължаваме да грешим. Стига вече с този балкански инат срещу Божиите заповеди.

 Обръщам се към тези, които се готвят отново да излизат на този прайд и да демонстрират своята „свобода“. Всичко това всъщност е болест и зависимост, това е израз на вашия вътрешно личностен конфликт и неудовлетвореност. Вие се нуждаете от душегрижителска помощ. Всичко това, което се опитвате да декларирате, е проява на психологични защитни механизми. А те няма да ви са от полза. Има един защитен механизъм - искрено покаяние пред Бога, отричане от този блуден дух иприемане на себе си такъв, какъвто си - сътворен от Него. И нищо и никой не може и няма да те промени. Ако си мъж, такъв бъди и живей като мъж,  ако си жена, такава и ще си останеш. Не бъди безразличен към собствената си вечна душа и не я погубвай, а се спасявай от този опак и развратен дух. Диагнозата ви е една – обсебеност от този блуден и развратен дух. Този дух действа като наркотика и алкохола. В началото дава удоволствие, а след това прави човека зависим и роб. Да не говорим за последствията, като депресия и други психични разстройства. По тази причина пророк Осия казва: „Защото духът на блудството ги е въвел в заблуда, и, блудствувайки, отстъпиха от своя Бог.“ (Ос. 4:12). Има обаче много примери за хора, които пожелаха да се освободят и след оказаната им помощ са изцелени от тази психодуховна  болест. Спасявай се и ти, докато Бог още те дълготърпи, докато очаква твоето покаяние.

 Скъпи сънародници, днес имаме право да изберем благословението. От Името на Бога ви моля, нека изберем благословението от Него!

Като мъже и жени, благословение за един щастлив брак, от който да се раждат щастливи деца с майки и бащи. Възпитавани от родна майка и баща. Това е настоящето и бъдещето на нацията, на децата и внуците ни. Ти имаш право и можеш да избереш този път на послушание на Божиите заповеди. Можеш да кажеш „не“ на разврата и извращенията, „не“ на греха и проклятието и „да“ на благословението. И Бог ще ни благослови!

Ето какво казва Самият Той: „И ще те благословя... и ще слязат върху тебе всички тия благословения и ще се изпълнят върху тебе, ако слушаш гласа на Господа, твоя Бог. Благословен ще бъдеш в града и благословен на полето. Благословен ще бъде плодът на твоята утроба, и плодът на земята ти, и плодът на добитъка ти, Благословени ще бъдат твоите житници. Благословен ще бъдеш, кога влизаш, и благословен - кога излизаш. Господ ще ти отвори добрата Си съкровищница, небето, за да дава то навреме дъжд на земята ти и да благославя всички работи на ръцете ти. (Втор. 28:2-12).

Аз съм жив свидетел пред вас, изпитал и изпитвам това благословение върху себе си и семейството си. И затова стоя пред вас и свидетелствам за всичко това.

В тези дни ние ще продължим да постим и да се  молим  на Светия Бог да прости и вразуми тези, които стоят зад тези грехове и престъпления. Да прости и на тези, които вземат участие в това нечестие. Да прости на нацията ни, да не ни въздаде и да не излее Своя гняв за тези срамотни неща. Ще стоим като нашия отец Авраам, който ходатайстваше заради праведниците в Содом и Гомор, така че Бог да не ги погуби с нечестивите. Бог да ни прости и помилва, а на заблудилите се да даде проглеждане и прошка при тяхното покаяние.

С Христова любов ви моля, оставете пътя на проклятието и изберете пътя на благословението!

 

 




Гласувай:
3



1. estirbg - Защо такива искрени и животоспасяващи призиви не се излъчват по централните медии, а ни облъчват и насаждат гнусен толеранс с греха?
21.06.2014 17:16
Цитират ни кои "гости" от чужбина присъстват на прайд -парадите и как високопоставени представители на западни посолства приветстват публичните изяви на "различните".
Кое одобрение трябва да търсим - човешкото или Божието?
Защото като се обърна назад към близкото минало, няма как да не забележа, че националните ни кошмари започнаха точно около първите булевардни афиширания на мерзостта, окрилени от арогантно насадената ни "толерантност".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4086797
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930