Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2011 08:59 - Стачката на жепейците продължава!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 3439 Коментари: 11 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Трети ден продължава стачката в БДЖ. От 08.00 до 16.00 часа ще бъдат спрени пътнически и товарни влакове. Синдикатите протестират срещу обявеното намерение на ръководството за съкращаване на 2000 души и спирането на 150 влака. Стачката ще продължи до постигане на споразумение, заявиха синдикатите. Те искат подписване на колективен трудов договор със старите параметри. От ръководството на БДЖ обявиха стачката за незаконна. БДЖ „Товарни превози” и БДЖ „Пътнически превози” обявиха, че внасят в съда искове за обявяване на стачката за незаконна.



Гласувай:
1



1. reader - Петър Бунев: Сто процента от служителите на БДЖ и НКЖИ на Централна гара в София стачкуват
26.11.2011 09:36
Сто процента от служителите на БДЖ и НКЖИ на Централна гара в София стачкуват. Това заяви за Агенция „Фокус” Петър Бунев, председател на Синдиката на българските железничари към КНСБ, който за трети ден се намира на гарата в София. По думите му - на Централна гара нито един влак не е потеглил след 08.00 часа, нито е пристигнал. „Колегите от Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Горна Оряховица, Перник са спрели работа. Стачката продължава”, категоричен бе Бунев. „Продължава подмяната на ръководители на движението на начални гари, продължава подмяната на бригади”, допълни още Петър Бунев.
Яница ТАНЕВА
цитирай
2. reader - Спряно е движението на влаковете на ЖП гара Благоевград
26.11.2011 09:38
Обстановката на ЖП гара Благоевград е нормална, предаде репортер на Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин. Предприети са стачни действия, свързани с движението на влаковете. На ЖП гара Благоевград има една влакова композиция, която е от гара Благоевград до гара Дупница. Влакът трябва да тръгне от ЖП гара Благоевград в 12.35 часа, но ако това не се случи, той ще бъде пуснат, след приключване на стачни действия в 16.00 часа. На влака има табела с надпис: „Стачка! Не на съкращенията!” Служители, коментираха помежду си, че хората ги е страх, за да не загубят работното си място и затова няма по-ефективни стачни действия в Благоевград.
Снежина ЦВЕТАНОВА
цитирай
3. reader - .Три влака стоят на гара Горна Оряховица
26.11.2011 09:39
Три влака са спрени на гара Горна Оряховица, вследствие на действията на служителите на БДЖ, които недоволстват срещу предвидените съкращения. Това каза за Радио ‘’Фокус’’ - Велико Търново Дечко Гърков, председател на синдикалната структура на БДЖ в градa. Влаковете трябва да пътуват за Плевен, Варна и Балкана. По думите му на първи перон на гарата има около 40- 50 стачкуващи, но протестиращи има и на другия перон около 30 души. Очаква се до 16.00 часа да бъдат спрени около 4-5 влака. Дечков заяви, че няма пътници, които да чакат на гарата.
Галина ПАПАЗОВА
цитирай
4. reader - Шест влака днес няма да отпътуват от Бургаската гара заради стачката
26.11.2011 09:41
Шест влака, които трябва да отпътуват от Бургаската гара за времето от 8 до 16 часа, няма да го направят заради стачката в БДЖ, съобщи за Радио „Фокус” Бургас Иван Стоянов, регионалният лидер на синдиката на железничарите към КНСБ. Осем са влаковете, които пък няма да пристигнат за този времеви диапазон. Стоянов каза, че не се страхува от отлив на пътници и пренасочването им към автобусния превоз, тъй като голяма част от хората подкрепят ефективните стачни действия на железничарите. Той посочи, че хората са информирани за това, че няма да има влакове и струпване на хора по гарите няма и всичко е спокойно. Тъй като вчера ръководителят на движение в „Долно Езерово” заявил, че ще стачкува, бе подменен от друг служител, за т.нар. лок аут информация Стоянов днес няма. „Работниците подкрепят действията, изразяват недоволството си както от условията на труд, така това, което сме поставили като условия в стачните споразумения, но има си го страха. Началниците обещават нещо на работниците, стряскат ги, че ако стачкуват, предприятието ще фалира. Засега не мога да кажа, че има натиск от страна на ръководството, но въпреки всичко има разпореждане всички началници на гари и на звена са на работа в събота и в неделния ден, но до там е всичко. В днешния ден не искат подписи от служителите. Те от първия и втория ден свикнаха и разбраха, че работниците стачкуват без да се подписват и събират други данни”, посочи синдикалният лидер. Стоянов обясни също, че сред стачкуващите има както такива, които са получили предизвестие да бъдат съкратени, така и такива, за които няма опасност да бъдат освободени, но стачкуват за правата си, за поетите ангажименти и за липсата на колективен трудов договор. Тъй като вчера от ръководството на БДЖ казаха, че ако стачката продължи, 10 дни 5 хил. души могат да бъдат съкратени, на това Стоянов отговори, че те и преди са го казвали, че може и 6 хил. души да бъдат съкратени. По думите му всеки ден се казват различни цифри.
цитирай
5. reader - ===
26.11.2011 09:41
Засега той няма информация от друга подкрепа към стачните действия, освен от страна на екипи на Спешна помощ, които вчера подкрепиха стачниците.
Калина ЕНЧЕВА
цитирай
6. reader - .Около десетина души са се събрали на жп гара Варна, за да изразят недоволството си срещу предвижданите съкращения в БДЖ
26.11.2011 10:03
Около десетина души са се събрали на жп гара Варна, за да изразят недоволството си срещу предвижданите съкращения в БДЖ. Това съобщи за Радио „Фокус” - Варна Илия Илиев, председател на КНСБ във Варна. Няма напрежение, обстановката на жп гара Варна е спокойна. Според местния синдикален лидер Илия Илиев, който е при протестиращите – хората се възмущават, че локомотивните машинисти са заплашвани от уволнение, ако влаковете не потеглят по разписание. Кондукторите, които са обявили, че ще стачкуват, се заменят с други. Според Илия Илиев влаковете няма да бъдат спрени и ще потеглят по разписание. Нито един влак не бе спрян във Варна в първия и втория ден от националната стачка в държавните железници.
Синдикатите протестират срещу обявеното намерение на ръководството за съкращаване на 2000 души и спирането на 150 влака. Стачката ще продължи до постигане на споразумение, заявиха синдикатите.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
цитирай
7. reader - Спряха първия влак на жп гара Варна
26.11.2011 10:04
Стачкуващи спряха първия влак на жп гара Варна. Това съобщи за Радио „Фокус” - Варна Васил Василев, лидер на КТ „Подкрепа” във Варна. Спрян е влакът Варна – Русе, който трябваше да тръгне в 9.15 часа. Началник-влакът отказва да даде ход на влака и стачкува. Стачкува и диспечерът. Първият екип на влака е бил подменен, вторият екип също отказва да пусна влака по направлението за Русе. Около петнадесет души са се събрали на жп гара Варна, за да изразят недоволството си срещу предвижданите съкращения в БДЖ. Няма напрежение, обстановката на жп гара Варна е спокойна.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
цитирай
8. reader - .Заради стачката експресът от Бургас за София е спрян на гара Септември
26.11.2011 10:07
Експресът от Бургас за София е спрян на гара Септември за трети пореден ден заради продължаващата стачка на железничарите, съобщиха за Радио "Фокус" Пазарджик дежурните на гарата. Експресът и в момента е на гарата, откъдето след 08.00 часа е заминал само пътническият влак за Пловдив, за София не са заминавали влакове. Влаковете по направлението Септември - Добринище се движат, като те не са спирали в дните на стачката, уточниха още от гарата. В този час в чакалнята няма нито един пътник. Същото е положението и на гарата в Пазарджик, където няма чакащи пътници. През гарата е преминал пътническият влак за Пловдив, който тръгва от 09.05 часа.
Теодора ДИМИТРОВА
цитирай
9. reader - Продължават стачните действия на служителите на БДЖ в Ямбол
26.11.2011 10:08
Продължават стачните действия на служителите на БДЖ в Ямбол. Това съобщиха от КНСБ в града, предаде кореспондентът радио „Фокус“ – Сливен. Трети ден на Ямболската гара протестират близо 40 служители на железниците. На жп гара Ямбол е установена композицията от Бургас за Ямбол. Както и вчера пътническият влак от Стара Загора за Ямбол е преустановил движение на гара Безмер, а композицията от София за Бургас ще престоява до четири следобед на гара Зимница.
Дора СТОЯНОВА
цитирай
10. анонимен - Xrumer service - we post your marketing message up to 100K forums worldwide
31.01.2012 11:45
Most powerful&cost effective SEO and website traffic service in world get up to 100’000 forum backlinks now! Get large online web traffic using best backlink blast available. We are able post your marketing message up to 100’000 forums worldwide, get thousands of backlinks and large targeted online web traffic in shortest time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a>
цитирай
11. анонимен - Most powerful&cost effective SEO service in world get up to 100K backlinks now!
18.02.2012 18:30
Most powerful&cost effective SEO and website traffic service in world get up to 100’000 forum backlinks now! Get great online web traffic using amazing backlink blast today. We can post your marketing message up to 100’000 forums around the web, get insane amount of backlinks and great targeted web traffic in very short time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073526
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031