Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2011 12:43 - Съд за премиера
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 408 Коментари: 0 Гласове:
1



    image "Италия не е бардак!" Дългоочакваният момент настъпи! Молбите на милиони италианци бяха чути. Техният министър-председател Силвио Берлускони ще бъде съден по обвинение в злоупотреба със служебно положение и платен секс с малолетно момиче.  

 

Тази сутрин съдийката Кристина Ди Ченсо разпореди премиерът Берлускони да бъде изправен незабавно пред съда заради предявените му обвинения в незаконен секс с малолетна и превишаване на служебните си правомощия. Началото на делото по ускорена процедура е насрочено за 6 април.

imageМай взе да му става
тясно около врата...

Доказателствата - повече от достатъчни

Адвокатите на Берлускони заявиха, че не са и очаквали нещо друго. Самият Берлускони винаги е отхвърлял обвиненията. Неговият главен защитник Николо Гедини бе заявил още преди искането на прокуратурата за завеждане на дело, че ще обжалва подобен ход.

Миналата седмица миланската прокуратура подаде молба за ускорен съдебен процес във връзка със секс аферата на Берлускони с мароканката, добила известност като Руби. Италианското правосъдие допуска провеждането на ускорен процес, когато се смята, че доказателственият материал е повече от достатъчен. В такъв случай отпадат предварителните съдебни слушания.

Съдийката Кристина Ди Ченсо заяви, че изпраща делото на съда, тъй като е стигнала до заключението, че са налице "всички процесуални предпоставки", засягащи обвиненията в секс с малолетна и злоупотреба със служебно положение.

Берлускони ще бъде съден от трима съдии от четвърта секция на съда в Милано. Споменатата Руби, чието пълно име е Карима ал Маруг, е засегната страна по делото, доколкото между февруари и май миналата година премиерът е имал сексуални контакти с нея, когато тя не е била навършила още 18 години.

Тежък удар за Берлускони

Министерството на вътрешните работи пък е потърпевшо, тъй като през нощта на 27 срещу 28 май Берлускони се обажда в полицейското управление на Милано, за да издейства "освобождаването" на Руби, която била задържана заради обвинение в кражба.

imageВ неделя хиляди италианци протестираха срещу премиера Берлускони

Въпреки че може би няма да се наложи Берлускони да се яви лично пред съда, решението е тежък удар за 74-годишния премиер. Миналия месец италианският Конституционен съд анулира съдебния имунитет, с който се ползваше министър-председателят. Освен това в близко време се очаква да бъдат реактивирани обвиненията срещу него по три отделни случая на финансови злоупотреби.

 

АГ/С. Гяуров/М. Илчева




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4087030
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930