Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2010 15:18 - Доктор Цветанов е на път да изроди това правителство
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 776 Коментари: 1 Гласове:
0




Кой даде акъл на един вифаджия да се прави на лекар и да чете присъди от трибуната на парламента?
Петьо Цеков
  image  

Петьо Цеков

А не, тоя скандал няма да оттече като другите. Вярно е, че и медийното, и политическото съзнание трудно се фокусират по-дълго от три дни върху дадена тема. Да, идват празници, след тях още празници - но

този гаф на Цветан Цветанов

няма да потъне във времето. Намесата на вицепремиера и подопечното му МВР в историята с аборта на Боряна от Горна Оряховица ще остане завинаги в историята като крещящ пример на политическо словоблудство, въпиюща некомпетентност, драстично превишаване на правомощия и още един куп неща, които един министър не бива да прави абсолютно никога през мандата си.

Кой му даде акъл на този вифаджия по образование и полицай по призвание да се прави на лекар и да твърди, че четирима доктори са убили дете!? Кой го би през устата да се изказва на тема ехографи и гестационни седмици? Защо тази некомпетентност, облечена във власт, заяви от парламентарната трибуна: "Едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е дадено шанс", и то преди прокуратурата да е повдигнала обвинение? Как вицепремиер си позволи да срича СРС-та и да чете присъди за "престъплението"? И да го прави с такава настървеност, все едно Анна Мария Борисова говори за любимата си костна патология.

Този човек явно не може да се спре сам

Ако имаше елементарен инстинкт за самозащита от глупости, щеше да се кротне още след случая в Кърджали, когато подопечните му служители на МВР пребиха момиче в собствения му дом, щото си мислели (те са мислели!), че брат й си поръчал проститутка... Единствената вина в полицаите, която видя Цветанов тогава, беше, че "полицаите са влезнали в стаята по малко по-бърз начин". Ако лампичката му беше светнала тогава, нямаше да праща една дузина тежковъоръжени полицаи в родилното на Горна Оряховица. Ако имаше разум, за който да се хване, тоя Шерлок Холмс нямаше да чете СРС-та от докторски разговори и по тях да определя кой е убиецът. Просто трябваше да послуша началника си Борисов - тоя фин душевед, който бързо прозря, че "лекарите са циници, но хуманисти!" Тук трябва да се признае, че Борисов не влезе в капана "Горна Оряховица" - дистанцира се овреме от Цветанов.

Вицепремиерът обаче скочи с двата крака в капана. И сега трябва да отговаря за действията си. Трябва да застане пред парламента и да се извини на докторите. Трябва да прочете от трибуната петорната експертиза така, както чете СРС-та.

Дали ще подаде оставка заради гафа си?

Е-еее. Като го чуете как се гънеше, увиваше и мрънкаше вчера в Стара Загора: "... много въпросителни има по случая" и "...да се види защо се получи това несъответствие", моментално би трябвало да ви стане ясно, че той не е от хората на честта, които биха застанали открито пред парламента и биха казали: "Сбърках!" Не-ее, този човек няма доброволно да остави креслото и да се върне към леката атлетика! Той се вписва идеално в дългата редичка на партийци, които с кръв са я взели тая власт и с кръв ще я дадат. Вместо вчера да се скатае някъде, той започна да обвинява предните власти за трагедията в "Индиго" и падналата сграда на "Алабин"! Това ако не е наглост!

Може ли Борисов да го махне? Може, разбира се. Но защо? През последната година Борисов многократно доказа (вкл. и при случая с Божидар Димитров), че би се разделил с всеки, който зацапва светлия му образ. В този смисъл Бойко наистина няма приятели.

Може да се раздели и с Цветанов, и с "котараците" дори

Но показното пречистване в политиката е полезно, когато се прави умерено. Ако всеки месец променяш екипа си, накрая всички ще забележат, че всъщност екип няма, а има само група некомпетенти хора, събрани от кол и въже, които като видят микрофон, започват да говорят бавно. Накрая Борисов ще разбере, че показното пречистване го е докарало дотам, че да крепи в отбора хора, от които нито той, а още по-малко България имат нужда. Нещо повече - накрая Борисов ще бъде принуден да защитава некадърниците в екипа си. И сега Бойко разправя какви световни шампиони сме по строене на магистрали; колко прекрасно е министърът на земеделието да проверява цените по пазарите, как културният вожд Рашидов сплотява българо-италианската дружба и т.н. Бойко ще защити Цветанов и при този гаф. Ще го погали по главата, ще го потупа по рамото, а ако Цветанов продължава да лае по докторите - ще му размаха леко пръст. И пак ще го пусне да подтичва по политическата поляна.

Какво да го правиш? Цветанов. И този човек щял да става президент? Баща на нацията?

  image  

Цветан Цветанов

Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ

  Да, срамът е голям! За Цветанов! Изводът от скандала в Горна Оряховица - всеки от нас може да е следващият оклеветен от МВР Янина Здравкова

Голям срам ще има, закани се вицепремиерът Цветан Цветанов малко преди да прочете пред парламента и в телевизионния ефир подслушаните разговори между лекарите в Горна Оряховица и да обяви от същата трибуна, че те са автори на предумишлено убийство на новородено. Да, срамът е голям - за Цветанов. Убийство няма, защото няма как да се убие мъртъв плод.

Мотивите на Цветанов за спретването на този грозен театър са ясни. Вицепремиерът отчаяно се опитваше да се измъкне от капана с апартаментите си, защото с всяко ново обяснение се самонакисваше все по-дълбоко - малцина повярваха, че той се е сдобил с тях с цената на неистов няколкогодишен глад и давайки високоплатени консултации за неизвестно кого. Паралелно с това МВР си отвоюва невъобразими милиони за подслушване, докато лекарите протестираха срещу мижавия бюджет на здравеопазването.

Обвиненията в полицейщина ескалираха и беше време за обществен отчет

И той не закъсня. МВР "прехвана", неясно как, каруцарските приказки на акушер-гинеколозите от Горна Оряховица и ги арестува за убийството на бебе. За да запуши устата на критиците, Цветанов, без да е извлякъл и капка поука от резила с апартаментите, употреби същия похват - отиде в парламента и за пръв път в историята прочете пред широката публика декласифицираните СРС-та. Останалото го знаем - фризера, "живо е, бе, живо", "отиде при Андрей Баташов" и т.н. Публиката е в шок, здравният министър се срамува, лекарският съюз замлъкна, а Цветанов вещо бди над живота и здравето на всички граждани, дори и неродените.

Не може да се каже, че шумното обвинение в предумишлено убийство на мъртъв плод е най-голямата обществена манипулация от много време насам.

Но със сигурност е най-гнусната

за последните 20 години. Не е най-голямата по простата причина, че беше некадърно скалъпена и белите конци лъснаха твърде скоро. Първоначалният удар беше добре скроен, консултиран с психолози, а потпурите от СРС-тата - грижливо подбрани. Още тогава нямаше отговори на редица въпроси, от които най-важният - как е оживял плодът 24 часа без сърфъктант, т.е. без да диша. Но на кого му пука? Вижте как говорят, не може да не са убийци. А сега се появи и експертизата от аутопсията, според която плодът никога не е бил жив, а лекарите в Горна Оряховица не са касапи, а хора, които просто са си вършили работата. Престъплението е единствено и само в главата на Цветанов, който при ресурса, с който разполага, очевидно не може да си намери подходящи жертви, които, ако не друго, поне наистина да са престъпили закона.

А на дежурната реакция "Гарван гарвану око не вади" отговорът е ясен. Експертизата е правена от 5-има водещи специалисти, които залагат имената си, и изобщо не е трудна. Белият дроб се поставя във вода. Ако потъне - значи никога не е дишал, ако изплува - дишал е и собственикът му е бил жив. Това нещо се фалшифицира много трудно. Да не говорим, че колкото лекари биха искали да защитят други лекари, точно толкова лекари биха се страхували от репресии, заплахи и подслушване и едва ли им е било лесно да се подпишат под експертиза, която да им навлече гнева на човек, който показа по безпардонен начин пред цял народ на какво е способен.

На какво е способен Цветанов?

Поуките от тази грозна история са няколко. Първо - вицепремиерът демонстрира, че не се спира пред абсолютно нищо - нито пред закон, нито пред морал. Експертизата той обясни като "несъответствие" между данните на МВР и резултатите от аутопсията. Тоест това, което МВР е чуло категорично и 100% говори за престъпление, е в пъти по-силно доказателство от цялата медицинска и съдебномедицинска наука. Не може, щом Цветанов смята, че има убийство, някой друг да твърди, че няма, пък какъвто експерт ще да е той. В тази държава Цветан Цветанов решава кой е престъпник, а не следствието, прокуратурата, съдът и всички техни вещи лица. Защото той знае и разбира от всичко - от живот, от смърт, от раждане и умиране... С две думи - отдавна е загубил всякаква връзка с реалността.

Втората поука от скандала с мъртвия плод е, че никой в България вече не е защитен от полицейски произвол. Всички трябва да внимаваме какво говорим и пред кого, докато се опитваме да си вършим работата или да си живеем живота. Никой не знае дали утре той няма да е следващият, когото ще арестуват показно, ще обявят за престъпник от трибуната на парламента и ще разнасят по медиите като панаирджийска маймуна. Всички трябва да се страхуваме, защото всеки от нас е потенциалната жертва на следващата нескопосана манипулация. Познато, нали?



Тагове:   mdaa,


Гласувай:
1



1. анонимен - николай
27.12.2010 18:45
То и предните правителства се насираха,ама тези минаха всякакви граници ! Нека видят ако могат разбира се гласувалите за ГЕРБ. А Цветанов не може да се разбере ,министър на полицията ли е,вицепремиер ли е ,доктор ли е или вундеркинд? Ами той по компетентност надминава патрона си Боко. Не случайно Боко ще го предложи за Президент !!!!! Това е ,България се управлява от изключително умни хора,направо ще задминем нашия пример- САЩ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4086927
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930