Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2010 10:49 - Политолог: Управлява ни некачествен материал!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1555 Коментари: 0 Гласове:
1



image 
  ДПС е още във властта, твърди Татяна Буруджиева

"Слабостите на правителството са основно в липсата на капацитет за управление и изключително ниското качество. Аз много съжалявам, че ще се върна към онези прословути, доста неприлични за мен, думи на премиера за "нискокачествения материал", но по-силна демонстрация по време на управление за нискокачествен материал не е имала България през последните 20 години".

Това казва пред вестник "Новинар" политологът Татяна Буруджиева.

"При управляващите изключително много доминират и лобистките интереси. През тези 20 години за всеки един политик сме си говорили, че краде или нещо такова, никой не се е спасил от подобни подозрения, но това е било комбинирано и с нещо друго. Оценката на избирателите обикновено е позитивна", казва още тя и подчертава: Репликата е: "Краде, ама има и за нас".

"Що се отнася до опозицията, вдясно проблемът на партиите е, че не могат да бъдат опозиция. Една опозиция се измерва с това дали е гласувала правителството и бюджета. Независимо дали частично или цялостно подкрепят кабинета, вдясно проблемът е, че, от една страна, няма дясно управление от икономическа гледна точка, а в същото време има дясно правителство. Това е силно неприятно, защото десният проект в България на практика ще се срине със сриването на ГЕРБ", смята Буруджиева.

Според нея ДПС отново най-рационално използват опозиционното си положение, като достатъчно добре успяват да защитят своите тези и позициите на своите хора в местната власт и централното управление.

"Реално погледнато, те са все още във властта. Бих казала, че ДПС прави поредната си малка стъпка към още по-добри позиции в българския политически процес.

Огромният проблем на БСП е вътрешното функциониране, наличието на областни ръководства, които с годините си придърпаха доста власт. Оттук се получава вътрешната невъзможност в БСП да има кохерентност и постоянно спорене за властта.

Докато президентът с всичката сила, включително и ресурс, се представя за алтернатива, на БСП никак нe й е лесно да стане алтернатива след краха на изборите, след тази парламентарна група, в която са всичките бивши министри, които все още не могат да съберат сили да кажат две думи от парламентарната трибуна, и с един президент, който постоянното му действие е той да бъде лявата алтернатива", казва още Татяна Буруджиева.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073746
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031