Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2010 19:15 - Скиминг - български специалитет
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 950 Коментари: 1 Гласове:
0




  GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Български престъпници източват чужди сметки Силната българска връзка в източването на банкови сметки, положението на българските роми и участието на България в конкурса за песен на Евровизия са сред водещите сюжети с български адрес в чуждестранните медии днес.  

 

Президентът на федералната полиция в Германия Йорг Цирке е предложил да бъде премахната магнитната лента от банковите и кредитните карти, тъй като технологията е много остаряла. Според него най-удачно е тя да бъда заменена с чип. Както пише Франкфуртер Алгемайне Цайтунг един от аргументите за това са зачестилите манипулации на банкомати, което се улеснява от факта, че информацията върху магнитната лента лесно се копира върху фалшиви карти, с които престъпници източват чужди банкови сметки.

Bildunterschrift: GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Стотици роми са застрашени от принудително изселване

Само през миналата година по този начин са били "ужилени" повече от 100 000 германски граждани, а нанесените щети са за 40 млн. евро. По същата тема излизащият в Трир вестник Фолксфройнд посочва, че повечето извършители на този вид престъпления са организирани банди от Румъния и България. В отделна публикация в същото издание откриваме информацията, че в 75 процента от всички регистрирани измами с фалшиви банкови карти в Германия пари са били точени от банкомати в Италия, България, Румъния, Великобритания и Франция, и че хардуеърът за т. нар. "скиминг" се произвежда основно в България и Румъния.

Конкретен случай на източване на пари от банкомат описва американският портал 80NewsNow.com, който се позовава на информация от агенция Асошиейтед прес. В щата Невада е задържана престъпна група от България, която била активна в района на Лас Вегас и Финикс и се занимавала с кражби на коли и точене на пари от банкомати. Властите са задържали 58-годишния Димитър Димитров, който междувременно получил американско гражданство. В престъпния картел участвали 10 души, които били известни на ФБР, пише изданието.

Български банки започват да се отварят отново за кредитиране на експортно ориентирания бизнес. Информацията откриваме в сайта balkans.com. Агенция Ройтерс тиражира новината, че третата по големина гръцка банка - Алфа банк, която е активна и на българския пазар, приключва първото тримесечие на тази година със загуба от 10.4 млн. евро.

"Амнести интернешънъл" започва кампания за подобряване положението на ромите в Европа. Това научаваме от публикация в австрийския Ди Пресе, според която стотици ромски семейства в Италия, България, Сърбия и Румъния са застрашени от принудително изселване и могат да останат на улицата. Същата информация помества днес и австрийският Дер Щандарт.

Швейцарският Велтвохе пък описва няколко случая със швейцарски войници от контингента в Косово, които търсили платени услуги на проститутки в Македония и България. За това пише днес и Люцернер Цайтунг, който уточнява, че посещенията в бордеи от войници на служба е нелегално, поради което те подлежат на уволнение.

От вестник Вашингтон пост научаваме, че в "Кенеди сентър" в американската столица ще има концерт, посветен на творчеството на българския композитор и пианист Петко Стайнов. Негови произведения ще представи класическата пианистка Павлина Доковска.




Гласувай:
0



1. zaw12929 - Polezno!
03.06.2010 01:04
Polezno!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4085993
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930