Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2017 00:09 - Нова телевизия vs. bTV
Автор: ivetatrifonova Категория: Технологии   
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Днешният постинг е посветен на две от големите български медии - bTV и Нова телевизия. Целта на този материал е да се сравнят онлайн платформите на двете телевизии. 
Разглеждайки начална страница на сайта на bTV https://www.btv.bg/ , ще анализирам основните характеристики и разположение на информацията. Началната страница е първото впечатление и първият сблъсък на потребителя с онлайн медията (bTV в конкретния случай). Когато влезем в страницата, най-отгоре можем да видим полето, наречено главна навигация. Това е своебразно меню, чрез което потребителите имат опция към какъв тип информация да се насочат. Категориите в главната навигация са 6 - предавания, сериали, филми, програма, btvplus и За bTV. Успоредно на полето има опция за включване на предаванията, които се излъчват на живо по телевизията. За целта страницата изисква регистрация в онлайн версията на bTV.
Кликвайки на полето "предавания" или "сериали" можем да проследим любимото си предаване и по-специално най-важните моменти от послeдните му излъчвания. Категорията "Филми" има функцията на показалец за деня и времето, в което даден филм ще се излъчи по телевизия bTV. Полето "Програма" показва цялата установена програма на телевизията за една седмица напред. bTV Plus е нововъведение в сайта, като позволява напълно безплатно човек да навакса с пропуснато предаване или сериал. Последната категория в навигационната страница е "За bTV", която дава обща информация за компанията bTV Media Group , а също предоставя адрес и телефон за обратна връзка и подаване на сигнали от граждани. Информацията в сайта на bTV е достъпно предоставена и синтезирана съгласно най-търсените категории.

Онлайн сайтът на Нова Телевизия, има подобно разположение на основната информация. Главната навигация отново е в горната част на началната страница. Разликата е в дизайна и подредбата на основните категории. Навигацията се състои от 4 полета - Новини, програма, на запис и на живо. Вляво от първата категория има падащо меню, съдържащо допълнитерни опции, които сами по себе си представляват бонус за по-подробна информация. Събраният модел на основната информация, поставена на най-централно място представлява предимство за потребителите. Така се постига по-голяма нагледност и подреденост.

И при двата сайта има поле със служебна навигация в най-долната част на началната страница - това включва място за реклама, контакти и общи условия. В страницата на Нова телевизия има навигация на информационните канали и по-специално информация за мобилно приложение на NOVA PLAY, достъпно както за Android, така и за iOS. При сайта на bTV такава информация не е включена, а началната страница е мястото, където рекламата на подобни бонус приложения се забелязва.




Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivetatrifonova
Категория: Забавление
Прочетен: 7785
Постинги: 7
Коментари: 2
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031