Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2018 17:36 - Цветанов обвинява: В момента БСП и президентът Радев са едно, искат дестабилизация на страната
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 454 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 25.02.2018 00:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„Тогава ние си дадохме сметка, че ако ратифицираме международния договор, противопоставянето сред хората ще достигне връхната си точка. Решихме да сезираме КС, за да каже той дали документът противоречи на Конституцията. Също така ще разширим обществения дебат, докато не отпаднат всички съмнения относно характера на Конвенция – а той е за противодействие на насилието срещу жените“, категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ и отново напомни, че докато не се постигне пълен обществен консенсус – Истанбулската конвенция няма да се ратифицира. 

ПОД ПЪЛЕН ОБЩЕСТВЕН КОНСЕНСУС НАГЛЕЦИТЕ РАЗБИРАТ ДА ИЗМАМЯТ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ХОРАТА. ЗАЩОТО ЯСНО СОЦИОЛОЗИТЕ ИМ КАЗАХА ЧЕ ИМА ПОЧТИ 90 ПРОЦЕНТОВ КОНСЕНСУС В ОБЩЕСТВОТО ПРОТИВ ИЗВРАТЕНАТА КОНВЕНЦИЯ!

Е КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ НАГЪЛ И ГЬОНСУРАТ ДА ЗНАЕШ ИСТИНАТА И ДА КАЗВАШ НА ЧЕРНОТО БЯЛО. ТОВА ЩЕ ИМ КОСТВА УПРАВЛЕНИЕТО.
 

БСП и президентът не осъзнават, че кризата, която ще настъпи след едни предсрочни избори, ще ни отдалечи от поставените цели, заяви заместник-председателят на ГЕРБ

 

 

"В момента БСП и президентът Румен Радев са едно. Те целят дестабилизация на страната, която на свой ред да доведе до предсрочни избори. Те обаче не осъзнават, че кризата, която ще настъпи след тези избори, ще ни отдалечи от поставените цели."

 

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов пред над 120 младежи от цялата страна в рамките на 9-тия Зимен университет на Младежи ГЕРБ. Форумът се провежда в Сандански, а негови организатори са МГЕРБ, Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

„Спомняте ли си обещанията на президента Радев по време на предизборната кампания за санкциите срещу Русия и СЕТА? Той не изпълни нито едно от двете. Дори напротив – след встъпването му в длъжност той назначи служебнo правителство и пое еднолично управлението на страната и му хареса. Радев се радваше на комфорта да няма парламентарен контрол. Именно обаче разделението на властите е един от стълбовете на демокрацията“, посочи пред младежите в Сандански Цветан Цветанов. 

Според него след като вече е бил съставен кабинет и премиерът Борисов стъпи много силно на европейската и международна схема, президентът Радев е трябвало да се примири с конституционно заложените си функции като такъв. 

„Той системно обижда парламента и прокарва разделителни линии в обществото. Всички помните поне една негова обида към най-висшия законодателен орган в нашата държава – Народното събрание. Налага вето след вето, стремейки се да затвърди позициите си, но благодарение на нашата твърда парламентарна позиция успяхме да го преодолеем“, подчерта Цветанов и допълни, че ГЕРБ и управляващото мнозинство ще подкрепи всяко едно усилие на президента за постигането на стабилност и сигурност както в България, така и в целия регион. 

УАУ!

По думите на зам.-председателя на ГЕРБ, БСП непрекъснато генерират скандали и се възползват от всяка възможност да ударят по управляващите. 

„Помните по време на бежанската криза как всяваха страх в обществото с непрекъснатите си заплахи как бежанците ще превземат страната. С действията си те непрекъснато доказват, че не могат да бъдат алтернатива на сегашното управление“, категоричен бе Цветан Цветанов. 

Той подчерта, че БСП отдавна са показали двойното си лице – едното тук, в България, и другото – в Брюксел. 

„На форума на ПЕС в Лисабон през декември всички делегати от БСП, включително и Корнелия Нинова, са гласували „за“ приемането на Истанбулската конвенция. Доказателство за това са редицата кръгли маси и подписки, които те организираха, целящи възможно най-бързото приемане на Конвенцията“, напомни Цветанов и отбеляза, че за съжаление във втората половина на декември 2017 г. Корнелия Нинова е осъзнала, че може да извлече краткосрочни политически дивиденти и да насочи цялото напрежение срещу ГЕРБ. 

Цветанов обясни, че Истанбулската конвенция е приета в почти всички страни членки, а държави с традиционно консервативни общества като Турция, Сърбия, Армения и Албания са я ратифицирали. 

ГЬОНСУРАТЛЪК И ТЪПИЗЛЪК. БАЙ ГАНЬО РЯПА ДА ЯДЕ!

„Смятате ли, че ако в действителност имаше нещо в този документ за въвеждането на еднополовите бракове, тези страни щяха да го подпишат?“, попита зам.-председателят на ГЕРБ и допълни, че в конституциите на някои от тези страни еднополовите бракове за забранени. 


ДАЛИ ПЪК НЕ Е НЕИНФОРМИРАН КОЛКО МНОГО СТРАНИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ НЕ СА Я НИТО ПОДПИСАЛИ НИТО ИМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА Я ПОДПИСВАТ?! И КОЛКО ИМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ НЕЯ, СЛЕД КАТО СА ОСЪЗНАЛИ ГРЕШКАТА СИ - НАПР. ПОЛША.

„Правителството внесе Истанбулската конвенция с ясната мисъл, че това е документ, осигуряващ европейски стандарт в координацията и взаимодействието между институциите в борбата срещу насилието на жените“, призна Цветан Цветанов. Той със съжаление констатира, че много други партии са се възползвали и са създали противоречия в обществото. 

„Тогава ние си дадохме сметка, че ако ратифицираме международния договор, противопоставянето сред хората ще достигне връхната си точка. Решихме да сезираме КС, за да каже той дали документът противоречи на Конституцията. Също така ще разширим обществения дебат, докато не отпаднат всички съмнения относно характера на Конвенция – а той е за противодействие на насилието срещу жените“, категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ и отново напомни, че докато не се постигне пълен обществен консенсус – Истанбулската конвенция няма да се ратифицира. 

Цветанов отбеляза, че в момента тече Българското европредседателство, чийто основен приоритет е очертаването на ясна европейска перспектива пред Западните Балкани. 

„За първи път основният приоритет на ЕС съвпада с този на САЩ – европейско бъдеще за Балканите“, каза още той и разказа как по време на посещението му в САЩ за Молитвената закуска при президента Доналд Тръмп, делегатите от Западните Балкани са му споделили своята вяра как евроатлантическата мечта пред техните граждани скоро ще се сбъдне. 
„България категорично ще помогне на своите балкански приятели“, подчерта Цветан Цветанов. Той напомни, че на 18 и 19 март в София ще бъде проведена среща от парламентарното измерение на европредседателството, на която трябва да бъдат приети процедурните правила за парламентарен контрол на Европол. 

ГОЛЯМ ЗАЛЪК ЛАПНИ - ГОЛЯМА ДУМА НЕ КАЗВАЙ!

„Никога не забравяйте откъде сте тръгнали“, призова младите хора Цветанов. „Трябва да не се спираме да организираме такива срещи, за да можем да привличаме нови лица сред нас. Предстоят местни и европейски избори и трябва да продължим с победите, защото това е най-доброто за България“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ и предупреди представителите на Младежи ГЕРБ да внимават, защото политиката носи изкушения. 

„Докато се издигате, помнете, имайте висок праг на търпимост. Ако някой ви обижда, не отвръщайте. Изчакайте и докажете кой е бил прав“, посъветва младите Цветанов.

 

 





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819831
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565