Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2018 19:05 - Георги Марков: Глобалният пакт на ООН за миграцията е лудост и цинизъм! Няма да го подкрепя!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1437 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Корнелия Нинова ще получи коледен подарък, ако НС не се произнесе по документа

Правителството не може да подпише пакта без решение на парламента, защото той засяга националния ни суверенитет и решава глобални въпроси. Заобикалянето на парламента ще е нарушение на Конституцията, защото пактът не е международен договор и не подлежи на

Глобалният пакт на ООН, който предстои да бъде подписан на 10-11 декември в Маракеш, Мароко, е лудост и цинизъм! Това е мнението на юриста Георги Марков, бивш конституционен съдия и депутат от ГЕРБ, един от безкомпромисните противници на безконтролната миграция в Европа. Аз няма да го подкрепя, категорично заяви Георги Марков пред ПИК. 

В документа от 34 страници миграцията е наречена „източник на благоденствие и постоянно развитие на света“, а правителствата се задължават да формират пътища за редовна миграция. При представянето му генералният секретар на ООН Антонио Гутериш пък нарече миграцията „положителен глобален феномен“. 
Според Марков обаче документът на практика е гавра с жертвите на миграцията на ножа, които дадоха държави от Стария континент – малолетната Мия в германския град Кандел, малолетната Сюзан във Висбаден, младият германец в Кемниц и редица други. 

Засегната от Глобалния пакт на ООН ще бъде Европа, тъй като притокът е именно към европейските държави, а не тече в обратна посока „Европейците не са тръгнали към Близкия изток, черна Африка и Азия“, коментира юристът. Той смята, че ООН провежда нов вариант на плана на Джордж Сорос, който предвиждаше Европа да приема по един милион бежанци годишно – приток, който да ликвидира християнския характер на континента. 

Бившият конституционен съдия е категоричен, че „правителството не може да подпише пакта без решение на парламента, защото той засяга националния ни суверенитет и решава глобални въпроси. Непрекъснато повтаряме, че сме парламентарна република, но това важи не само за президента, а и за правителството. Заобикалянето на парламента ще е нарушение на Конституцията, защото пактът не е международен договор и не подлежи на последваща ратификация от парламента, затова е необходим превантивен контрол. Ако Народното събрание бъде заобиколено, това ще е коледен предизборен подарък за Корнелия Нинова“. 

„ООН трябва да си посипе главата с пепел, защото не спря Меркел: „Елате, ще се справим”, каза тя. Те дойдоха и тя не се справи. Ерата „Меркел“ свърши, а ерата „Макрон“ също свърши, но преди да е започнала. Вчера френксите агенции признават, че Льо Пен води пред Макрон с 21% на 19%“, цитира Марков последни социологически данни. Според него спадът в подкрепата за Макрон и партията му е напълно логичен, защото френският президент нарича Виктор Орбан и Матео Салвини „проказа“, докато проказа, по думите на Марков, са милионите незаконни мигранти в Европа. 

„Орбан посочи, че пактът е злокобен и създава правното понятие „право на миграция”, което никога не е съществувало и на практика поощрява миграция. Последва го Австрия, Чехия, Полша, Хърватия и Словения. Идва ред на Италия, Словакия, Дания. Себастиан Курц, който председателства Съвета на ЕС, даде забележителна пресконференция и заяви, че няма да отиде в Маракеш и няма да подпише пакта. Курц направи 28 бележки по документа и каза, че Австрия няма да приеме бежанци поради бедност и климатични промени, както повелява документът“, твърди още Георги Марков. 

Припомняме, че единствено САЩ обявиха предварително, че се оттеглят от пакта, а президентът Доналд Тръмп препоръча на европейците да внимават с миграцията, тъй като тя променя и културната среда, и средата за сигурност. 

„Шапка свалям на Тръмп. Той отказа да слуша тези в ООН, защото пактът нарушава суверенитета на Щатите“, коментира Георги Марков. 

Срещу приемането на пакта се обяви вчера и евродепутатът Ангел Джамбазки. 

 




Гласувай:
4



1. radostinalassa - ООН е юдейска организация
05.11.2018 19:28
Остава да ни направят новия Израел, защото там им е тясно и си нямат дачи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074760
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031