Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2018 18:36 - КЪДЕ АБДИКИРА ДЪРЖАВАТА?
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 538 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Усещане за безддържавност, за Територия, а не за държава. За тълпа, а не за народ, за оцеляване, а не за живот. Някъде в прехода загубихме държавата.

Държавата Е ДЛЪЖНА!

 

Да, въпреки всички неистови крясъци, че държавата не ни е длъжна, аз съм на друго мнение. Длъжна е!

Да спазва задълженията си, да спазва това, заради което е създадена! Защото общественият договор изисква права и задължения и от двете страни. Народът си плаща – ама много си плаща – данъци, такси, глоби, осигуровки….но не получава почти нищо!

За какво е длъжна държавата:

Да гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество /чл.4 ал.2 от Конституцията/.

Някой да се чувства гарантиран за живота, достойноството и правата си? Май няма, нали? Държавата сама дори не се пази. Когато видях обществена поръчка за наемане на охранителна фирма за охрана на обекти на Министерство на отбраната, в началото се смях.

Само че не е за смях. Това е показателно доколко държавата ВЕЧЕ НЕ Е ДЪРЖАВА! Армията се пази от наети охранители от частни фирми, ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ И ОБЩЕСТВЕНИ ИНСТИТУЦИИ – СЪЩО! Следователно изводът е – ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ САМА ДА СЕ ПАЗИ, КАК ДА ПАЗИ НАС?

Случаите на бити, хапани и ритани полицаи зачестяват. Полицаите влизат в гетата на недосегаемите като селски девици в бардак. И естествено резултатът е същият. А какво да очакваме ние – БЪЛГАРИТЕ, КОИТО ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА? След като полицаите са бити и хапани, ние как да очакваме да бъдем защитени на публични места, обитавани от недосегаемите?

Над 180 000 души са охранителите в България. Полицията е около 45 000. Армията, барабар с администрацията и министъро, който нещо се поболя напоследък, е още с по-малка численост. И въоръжена единствено с увереността, че някой /кой ли ще е този някой, е загадка/, ако ни нападне, Турция и Гърция като членки на НАТО веднага ще припнат да ни защитят! Другият вариант е чуждите войски да се изгубят по пътищата, което също не е за подценяване като военна стратегия.

Държавата и общините прехвърлят все повече свои функции на частни фирми. Правни анализи, подготовка на концесии и обществени поръчки отдавна вече не се правят от държавни служители, а от неизвестно как избрани „наши” хора, срещу пари, за които един държавен служител може само да мечтае. Тоест, ние плащаме един път за заплатите на „експертите”, и още веднъж – много повече пари на някой избран да свърши работата. Общественият транспорт почти навсякъде стана частен. Качеството се вижда.

ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА СЕ ДАВА НА КОНЦЕСИЯ!
Имам усещането, че единствената цел на държавата е да събира комисионните от договорите, които е сключила, ЗА ДА ВЪРШИ НЯКОЙ НЕЙНАТА РАБОТА!

Летища, услуги, охрана – всичко се предоставя на външни лица. И за чий да й плащаме на тази държава?

Още един, все по-задълбочаващ се проблем – НЕДОСЕГАЕМИТЕ /за мен думата обозначава напълно това, в което са се превърнали/. Образованието им било проблем, това, че не работят, било проблем, престъпността им била проблем.

А ВИЕ КАКВО ПРАВИТЕ КАТО ДЪРЖАВА? Интеграцията им беше предоставена на стотици сдружения и фондации, които просто изядоха парите – НАД ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА – ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ, ЗА ДА ГИ ИНТЕГРИРАТ. От вчерашния случай с ограбването на гробовете в Сливен се вижда колко са интегрирани и колко ще се интегрират, ако не направим нещо. С уточнението, че те не са виновни – когато са те оставили да правиш каквото си искаш и са ти създали чувство за пълна безнаказаност и увереност, че каквото и да направиш, държавата ще те издържа, това е естественият резултат!

Държавата само има механизмите ДА ИНТЕГРИРА. Не ходили на училище? Ами аз си спомням когато бях малка, как милиционерите водеха една ромка в нашия клас, когато закъснееше, просто учителят се обаждаше и системата се задействаше на момента. Заедно с тежки санкции и разговори с родителите. Изкласи си до осми клас поне.

НЕ СТАВА С ГОВОРЕНЕ И ПАРИ , НАЛИ РАЗБИРАТЕ? Имало насилие – дайте правомощия на полицията и я пуснете по гетата . Само да напомня, че след брилянтната акция на ген. Чочоолу в Пловдив, поне 10 години след това имаше мир, любов и спокойствие и не смееха да излезят от квартала! Когато един метод не работи, явно трябва да се използва друг.

Така че….ДЪРЖАВАТА ДА ЗАПОЧНЕ ДА СИ ИЗПЪЛНЯВА ФУНКЦИИТЕ, А НЕ ДА ГИ ПРЕХВЪРЛЯ НА СВОИ ХОРА, ЗА ДА УСВОЯВА КОМИСИОННИТЕ.

ЗАЩОТО, АКО НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ДОГОВОРЪТ, НИЕ, НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ПОИСКАМЕ ВЛАСТТА, КОЯТО НИ ПРИНАДЛЕЖИ, ЗА ДА ВЪЗСТАНОВИМ ДЪРЖАВНОСТТА.

ЗАЩОТО ТОВА Е НАШАТА, БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА! НЕ ВИЕ Е БАЩИНИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА ОГРАБВАТЕ!

Бог да пази България!

„Шести септември”
Елена Гунчева

image



Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Държавата ни дължи САМО три неща:
05.11.2018 08:07
1. Опазване на обществения ред
2. Опазване на собствеността
3. Опазване здравето и живота на хората

Тя прави всичко това повече от добре. Всичко останало е от Лукавия, т. е. от Москва. Ти си руско мекере, вредител и проводник на руската диверсия. Ти заслужаваш само едно: ВЪЖЕ!

Рано или късно ще си го получиш!
цитирай
2. gpjprim - Slava
08.11.2018 09:36
Не си заслужава човек да ти отговаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4072967
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031