Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2018 00:22 - "24 часа": МВР има свидетел на убийството на Виктория Маринова, пуснаха румънеца
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1198 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Полицията разполага със свидетелски показания за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Показанията на очевидеца са снети 5 дни след престъплението и по тях се работи повече от активно. Има заподозрян за убийството и изнасилването на Виктория Маринова, в чужбина е, съобщи Нова тв. Румънецът с украински паспорт пък вече е пуснат. image

 

Според тези показания бруталното изнасилване и убийство е продължило около час. Виктория е убита между 12,30 и 13,30 ч. Според експерти убиецът се е гаврил с нея на 2 пъти. Лицето на жената е обезобразено от триенето на главата в земята, показало съдебномедицинското изследване.

 

Вчера по-рано полицията в Русе задържа румънски гражданин от украински произход. Той обаче бе пуснат, след като се оказа, че няма нищо общо със смъртта на 30-годишната жена.

 

В областната дирекция на полицията работи щаб за разследване на зверското убийство. В него са вътрешният министър Младен Маринов, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, трима прокурори от ВКП.

 

“Проверява се съпричастността на множество лица към престъплението, каза шефът на полицията в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

 

“Всичко, което е необходимо да се направи, се прави”, каза той в отговор на въпрос дали румънските служби ни съдействат.

 

Около 16 ч вчера към щаба се присъедини Румяна Арнаудова, говорителка на главния прокурор.

 

Във връзка с разследването полицията в Русе обяви телефон за сигнали от граждани. Хората, които разполагат с информация, свързана с извършеното тежко престъпление, могат да позвънят на 0889-562407. Районът на местопрестъплението все още е отцепен. Това на практика прави невъзможно изпълнението на идеята на някои русенци, които смятаха да правят допълнително претърсване на местопрестъплението, водени от желанието да подпомогнат полицията. Целта бе да се издирят евентуално пропуснати при извършения от полицията оглед следи или улики, които биха могли да подпомогнат разследването.

 

Смъртта на младата Виктория Маринова шокира Русе. Хиляди местни жители се събраха в понеделник вечерта пред Паметника на свободата в центъра на града. Те запалиха свещички по монумента пред поставената на него снимка на Вики и застанаха на мълчаливо бдение.

 

Нещастието на 30-годишната жена сплоти хората. Организатори на бдението бяха членове на бизнесклуб BNI Prista, в който е членувала Виктория. В нейна памет се организира и бдение до кръговото движение пред ГКПП Дунав мост във вторник вечерта под мотото “Да се поклоним пред убитата журналистка”.

 

В същото време на сайта на телевизия TVN бе издигнат призив към русенци да проявят търпение, да изчакат резултатите от разследването и да не пречат на работата на полицията.

 

“От името на семейството на Виктория и на нейните колеги ви умоляваме да имате още малко търпение. Вярваме, че полицията е на финалната права да разкрие извършителя.

 

Молим ви, не прибягвайте до крайни мерки! Така няма да помогнем, а напротив. Ще има време за гняв! Просто нека не е днес! Във връзка с анонсирания в социалните мрежи протест с блокиране на движението в района на Дунав заявяваме, че сме категорично против подобни действия! Едва ли и Виктория би желала подобно нещо!”

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Има няколко задържани за убийството на Виктория, но главният заподозрян – ром от Русе, е успял да избяга в Румъния

За момента няма категорични доказателства, че съмнителният румънец с украински паспорт, който е бил задържан в Русе за убийството на журналистката, е извършил жестокото престъпление.

Мъжът се е разхождал безцелно из града от няколко дни. Това накарало полицията да го задържи за проверка. В момента с него се водят беседи с надеждата да си признае.

 

Медии съобщават, че отведеният за разпит в полицията е скитник от Украйна, който има румънски паспорт. Той водел битнически начин на живот и се намирал на територията на България.

От МВР засега не дават  официална информация за момента, дали това е заподозряният.    В момента той е в полицията в града. На място там е и вътрешният министър Младен Маринов, както и трима прокурори.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пътува към Русе и се очаква да бъде съобщено за заподозрян във връзка с жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова, съобщава „Монитор“. Според неофициална информация има няколко задържани граждани.

Заподозреният в извършване на престъплението обаче е избягал зад граница през ГКПП „Дунав мост“ в Румъния, а оттам към вътрешността на Европа.

Става въпрос за мъж от ромски произход , който живеел в Русе. В дома му са намерени някои вещи на убитата, ИНФОРМИРА „Монитор“.

blitz.bg

 
Нов заподозрян за убийството в Русе, вероятно е в чужбина

По неофициална информация в дома му е бил намерен телефонът на зверски убитата журналистка Виктория Маринова

Има заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, предаде bTV, като се позова на свои източници от разследването. 

По непотвърдена информация, той е успял да напусне страната. 

Също по неофициална информация, в дома на заподозрения е бил намерен телефонът на жертвата. 

По-рано в полицията в Русе бяха разпитвани множество лица. Задържан за 24 часа беше румънец от украински произход, но се оказа, че няма доказателства, че е свързан със случая и комисар Теодор Атанасов, директор на ОДМВР-Русе, съобщи, че той ще бъде освободен. 

Атанасов направи изявлението си, след като излезе от заседание на оперативния щаб, сформиран за разкриването на убийството, в който участват министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и прокурори от Върховна касационна прокуратура. 

Полицията и прокуратурата имат насока към разкриване на престъплението, предаде по-рано Нова тв. 

По-рано Агенция „Монитор“ съобщи, че заподозреният в извършване на престъплението е избягал зад граница през ГКПП „Дунав мост“ в Румъния, а оттам към вътрешността на Европа. Става въпрос за мъж от ромски произход, който живеел в Русе. В дома му са били намерени някои вещи на убитата. 

30-годишната Виктория Маринова, която е била административен директор и водещ на предаване в местна телевизия в Русе, бе намерена мъртва в обрасло с растителност място до алея край Дунав в събота следобед. Тя е била изнасилена и жестоко убита.

 

 




Гласувай:
0



1. reader - NIkola Ge6ev
10.10.2018 00:25
Това вече е гавра със зрителите и читателите !!!! ..... Убиеца тръгнал да се укрива, ама така небрежно оставил вещите у дома си, да могат да ги намерят , за улеснение на полицията един вид ..... възпитан престъпник, услужлив !!! ...... ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ УБЕЖДАВАМЕ, ЧЕ Е ПОРЪЧКА И КИЛЪРА ПРИКРИВА СЛЕДИТЕ СИ С ПОМОЩТА НА ......

цитирай
2. reader - Нов задържан за убийството в Русе
10.10.2018 00:30
https://btvnovinite/bulgaria/nov-zapodozrjan-za-ubijstvoto-v-ruse-verojatno-e-v-chuzhbina.html

Утре сутринта властите ще дадат повече информация по случая
Има нов задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, научи bTV от свои източници от разследването.

По-рано днес се появи неофициална информация за нов заподозрян, който е успял да избяга в чужбина и в дома на когото е бил намерен телефонът на жертвата. Не е ясно дали става дума за същия човек.

По-рано в полицията в Русе бяха разпитвани множество лица.

Задържан за 24 часа беше румънец от украински произход, но се оказа, че няма доказателства, че е свързан със случая.


На свобода излиза единственият задържан за убийството в Русе
Часове наред полицаи и прокурори на най-високо ниво се съвещаваха в дунавския град. Нова информация така и не беше огласена.

Утре сутринта премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Младен Маринов ще дадат повече подробности по случая.

цитирай
3. reader - Само в БЛИЦ! Приятел на Виктория взриви мрежата с шокираща версия за смъртта й (СНИМКИ) Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/samo-v-blit
10.10.2018 00:59
Приятел на убитата русенска журналистка Виктория Маринова направи доста интересно предположение за това какво се е случило в злополучната събота, в която 30-годишната жена е била убита в крайдунавския град. Мирослав Маринов сподели вижданията си под една от последните снимки на Виктория, които тя е публикувала в личния си фейсбук профил, дни преди да бъде зверски убита. Ето какво е написал Мирослав (публикуваме думите му без редакторска намеса): „Хората крият много психически заболявания, за които самите те не подозират, че ги имат, но се отключват от адреналина. Това е човек, който е силен, защото не е оставил здрава костичка в областта на главата и. И определено е човек, който е познавала и на когото е имала доверие. Погледнала си е телефона, имала е среща, не е очаквала, че този човек има скрити психически отклонения. Най-вероятно тайна любовна връзка, за която никой не е трябвало да разбира, стои зад всичко, щом има и скорошен развод. А може и да е мъж, който и е помагал в живота, но е бил отхвърлен, а мъжкото его не знае граници, когато е накърнено. От любов се превръща в силна омраза със склонност към убийство на всяка цена. Знаят кой е, но го прикриват, защото го познават. А в днешно време срещу пари се фалшифицират и ДНК експертизи. Ще има виновен за пред обществото, и ще има скрит, който ще продължава да си мисли, че всичко му е позволено. И този виновен ще бъде взет отнякъде и ще е луд. А лудите не могат да ги осъдят. Случаят приключва. Нека почива в мир, макар, че душата и няма да намери покой, знаейки, че убиецът и е на свобода, и че детенцето и ще расте без нея. Полицията отново е заградила мястото. Интересно! Кой ли не си е свършил работата, и дали не се опитват да заменят някой доказателства за да отърват кожата на техен човек с влияние в обществото. Определено убиецът е умен мъж, който знае какво го чака, няма съвест, и е способен на всичко за да постига целите си“.

Прочети повече в Blitz: https://www.Blitz/obshtestvo/samo-v-blits-priyatel-na-
цитирай
4. reader - -
10.10.2018 01:00
А само преди няколко часа Мирослав е написал доста нецензурен и гневен пост в личния си фейсбук профил. Ето какво пише той (публикуваме думите му без редакторска намеса): „Тази България стана крайно неудобна за живеене. Отидеш на работа, шефът ти те дърпа за секс, отидеш на разходка, непознати изскачат от храстите и искат секс. Отидеш на разходка сред природата, гърмят те в гръб, защото било частен имот. Отидеш да спортуваш в парка, дърпат те и не стига, че те чукат ами и те обезобразяват до смърт. Не си платиш кредитите, идват и те трошат и те заплашват. България - държавата на курви, пари, алкохолици, наркомани, педали, чекиджии с нагон склоняващ ги към убийства. Имаш право да се ебеш и да бъдеш ебан. Толкова“.

Прочети повече в Blitz: https://www.Blitz/obshtestvo/samo-v-blits-priyatel-na-viktoriya-vzrivi-mrezhata-s-shokirashcha-versiya-za-smrtta-y-snimki_news631980.html
цитирай
5. reader - Д-р Любомир Канов с точен анализ на душата на изрода, убил Виктория Маринова Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/d-r-lyubom
10.10.2018 01:05
Д-р Любомир Канов е известен български психиатър и писател, дисидент, емигрант в САЩ. Автор e на книгите „Човекът кукувица“, „Парейдолии“, „Ходисей“, „Между двете хемисфери“, „Вселената според Гуидо“ и „Стрела от тръстика“. Негови творби са превеждани на английски, немски и чешки. Ето неговият коментар по повод на зловещото убийство на тв водещата Виктория Маринова, разтърсило обществеността у нас и зад граница. „Убийството на Виктория край Дунава изглежда от същия вид и порядък, както и убийството на Вероника с тесла, от преди може би три години. Такива нападения изобщо не са типични за хора с психична болест в клиничен смисъл, а за една разновидност на човека, която често е украсявана с научни термини като “психопати” и прочие, но в обикновен човешки смисъл се нарича изрод. Защо изрод? Защото не е трябвало да се роди в човешкото общество, да развива своите престъпни склонности и да му бъде позволено да убива невинни и нормални хора. Тези хора може би съвсем не са малко всред населението, но единствено страхът от репресия ги кара да се въздържат от онези чудовищни жестокости и престъпления, които биха искали или са в състояние да извършат. Това е доказано и демонстрирано по най-убедителен начин след девети септември 1944 г., когато цели орди от убийци са възникнали сякаш от нищото из цяла България и са натрупали камари от трупове на невинни хора, убивайки ги с лопати, чукове, камъни и пистолети край реките и овразите. Мотивацията на един изрод в най-голяма степен се движи от желанието да унищожи онзи, който го превъзхожда по красота, богатство, талант, умения или успех в живота. Второто, но много важно за изрода желание, е да го унижи, да го загрози, да го стъпка в калта, да го превърне в пихтия, да унищожи образа му на човек, защото го преживява като укор срещу собствената му уродливост. Убийството по някакъв извратен начин го “изравнява” с жертвата, а това че тя вече никога няма да бъде жива, дори му дава чувството за превъзходство, едва ли не за безсмъртие, чувс
цитирай
6. reader - -
10.10.2018 01:06
Убийството по някакъв извратен начин го “изравнява” с жертвата, а това че тя вече никога няма да бъде жива, дори му дава чувството за превъзходство, едва ли не за безсмъртие, чувство за власт над живота и смъртта. Това е според мен общото между убийствата на Вероника и Виктория, по-точно, че е извършено от някакъв изрод, а професията на Виктория едва ли е от значение. Истинската причина е, че в този както и много други подобни случаи, срещу изродът не стои никой - нито истинска безкомпромисна държавна система за изолиране на такива индивиди, нито справедливото наказание на виновния, нито за средства за възпирането му, защото системата, която трябва да го извърши е напълно деградирала. Тя е по същество една милиционерско-комунистическа вкаменелост, която напълно се е разградила и разпаднала, носейки всичките белези на негодност от предишната система, но допълнително разкрасена в своя разпад от финтифлюшките на “правозащитни” аргументации и процедури осуетяващи реалното правосъдие. Самата система, чиято основна функция би трябвало да бъде защита на нормалните хора от изродите, се е превърнала на свой ред в някакъв юридически мутант с 3% одобрение сред населението. Вероятно точно толкова са и изродите, населяващи територията на България”. *Заглавието е на редакцията, а коментарът е публикуван в социалната мрежа „Фейсбук”.

Прочети повече в Blitz: https://www.Blitz/kriminalni/prestplenie/d-r-lyubomir-kanov-s-tochen-analiz-na-dushata-na-izroda-ubil-viktoriya-marinova_news631921.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074559
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031