Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2018 18:17 - ПЪРВИЯТ МИЛИОН СЕ НАТРУПВА ОТ КРАЖБИ ОТ БЕДНИТЕ!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 675 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Отново, през 21 век, в Европейския съюз, правителството заяви намерение евентуално да дава помощи в храна за бедните. Толкова обидно, срамно и унизително – не за бедните – за тези, които толкова много крадоха, че оставиха хората гладни….

И си спомних едни други помощи – гладната Луканова зима на 1990 година. Когато магазините бяха празни, хората гладуваха буквално. Много не оцеляха – първите жертви на демокрацията, Бог да ги прости!

 

И се появи Агенцията за чуждестранна помощ…помощи от чужбина, американската царевица….
И някои бизнесмени и политици решиха да правят пари от храната за бедните. Двама от най-известните сред тях – Георги Гергов и Спас Русев – са натрупали първите си милиони именно благодарение на агенцията, която при своето основаване е оглавена от Петко Симеонов, по това време заместник-председател на Съюза на демократичните сили (СДС) и председател на предизборния щаб на Синята коалиция.
Вместо да разпределя помощите между нуждаещите се, АЧП търгуваше с тях – с помощта на посреднически фирми, които акумулират огромни печалби от своята дейност.

Първият милион на много от „новите“ демократи…
Има много злоупотреби на АЧП, сред които особено скандален е прецедентът с огромното количество сухо мляко, доставено от Европейската икономическа общност (ЕИО), при което се оказва, че 720 тона от него са реекспортирани за Египет. Фирмата на Спас Русев „Артемис-6“ ООД, която е основен дистрибутор на хуманитарната помощ, доставяна на агенцията е на огромна печалба, тъй като нейният собственик същевременно е заместник-директор на АЧП.

На агенцията се даряваха и лекарства. Които не стигаха до аптеките, а се продаваха навън. А ние – българите се молихме на познати от чужбина за лекарства. Или стояхме на опашка пред „Каритас“ /благодарности на католическата организация за това, че в онези години спаси живота и здравето на много хора, като раздаваше безплатно лекарства/.

Агенцията разпределя не само помощта, получена от частни дарители и фондации, но и тази от ЕИО. До 1992 г. тази помощ обхваща два транша, в които са дадени следните хранителни продукти: 11 000 тона замразено месо; 4000 тона краве масло; 7 700 000 тона мляко на прах. Друго голямо дарение, получено през този период, е изпратено от Щатите – 300 000 тона царевица. От отделни държави са получени също огромни количества – например Италия изпраща на гладните българи 10 000 тона ориз.

А за американската царевица усилено се говореше, че е заразена с плевел, който предизвиква алергии, астма, сърдечни заболявания. Кой обаче смее да каже нещо срещу дарителите….

Обикновено богатите забогатяват именно от бедните. И ВСЕ ОЩЕ ПОМНИМ КАКВО СЕ СЛУЧИ. И ВСЕ ОЩЕ АЗ ПОМНЯ ТЕЗИ, КОИТО СЕГА СЕ ВОЗЯТ ПО МЕРЦЕДЕСИТЕ И СА МИЛИАРДЕРИ, КАК ТОГАВА СЪС СТАРИТЕ ШЛИФЕРЧЕТА РАЗПРЕДЕЛЯХА НА КРЪГЛАТА МАСА РЕСОРИТЕ СИ. И НАТРУПАХА ПЪРВИТЕ СИ МИЛИОНИ НА ГЪРБА НА ГЛАДНИТЕ БЪЛГАРИ!

И сега далаверата с помощи за бедни е голяма. Погледнете фирмите, които са доставчици. Погледнете цените и качеството. Отговорът е ясен! Срамно е!

НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО….БОГ ГЛЕДА! И НИЕ ВИЖДАМЕ! И СПРАВЕДЛИВОСТ ЩЕ ИМА – ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС!

Бог да пази България!

Елена Гунчева

image



Гласувай:
0



1. apostapostoloff - Драсканиците на Гунчева са
07.10.2018 18:46
празни приказки, защото са недоказуеми, голословни твърдения. А тя самата явно е тъпа комунистическа курволячка. По тъпа е и от теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4092867
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930