Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2018 17:30 - Нинова: Само намек за прокурорско погалване по главата на вожда възпламени шайката!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1024 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „Вчера беше интересен ден“. Това написа на личната си страница във „Фейсбук“ лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на поредица от коментири на бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров по повод вчерашната пресконференция на левицата:

Ето какво още написа тя в профила си в социалната мрежа :

 

„Само намек за прокурорско погалване по главата на вожда възпламени до такава степен шайката, че забравиха какво казва един от тях през 2013 г.: „Дойде време да платим сметката за цирка, който ни осигури Бойко Борисов. Все по-често ще се сещаме за „Буда“ и ще осъзнаваме, че страната ни се управлява от второразреден бандит. Борисов трябва да лежи в затвора„.

Ето за тези метаморфози, безпринципност, интереси, пари, власт и цинизъм на прехода ви предлагаме разговор и воля да ги спрем във „Визия за България“. За 29 години този преход създаде политико-олигархичната прослойка от всички партии, за която няма значение кой е на власт, важно е да си на хранилката.

Що се отнася до успехите на Борисов и нашата „завист“, да ви кажа, то си е за „завиждане„. Изисква се огромен талант, за да успееш за десет дни да сринеш Търговския регистър и да блокираш икономическия живот в страната, да ти фалира клон на застрахователно дружество и да ограбиш 250 000 души, френската лаборатория да ти каже, че няма чума, след като си избил животните на хората, и да обявиш,че през октомври ще вдигнеш цената на газа с 15 процента.

Талантлив премиер, как да не му завидиш. Насреща му да тичаш, не можеш да го стигнеш…„.

 
Корнелия Нинова: Борисов досега го галиха папи, искам отсега да го галят прокурори

Единствените умрели животни са убитите животни, изтъкна тя (ВИДЕО, ДОПЪЛНЕНА)

Доказа се - чума в Странджа няма! Кой ще поеме отговорността, пита лидерът на БСП

Министър Порожанов, министър Радев и премиерът Борисов трябва да поемат отговорността за убитите животни в Странджа. Те ни убеждаваха, че има чума и че единствените мерки, които трябва да се предприемат е да се избива всичко наред.

 

Това заяви на извънреден брифинг на "Позитано" 20 лидерът на БСП Корнелия Нинова. Поводът бе информацията от френска лаборатория, че няма доказателства за чума по животните в Странджа, заради която бяха избити стадата там.


"Пробите дойдоха и няма чума - отговорност трябва да поемат премиерът Бойко Борисов и двамата министри Валентин Радев и Румен Порожанов", каза Нинова.  

Двамата министри трябва да си ходят веднага, заяви тя. Според Нинова кабинетът прави опит да си измие ръцете с шефа на Българската агенция по безопастност на храните (БАБХ).

 

„Днес се явявам пред вас в лицето и качеството си на главен превратаджия в държавата по думите на Цветан Цветанов: "Корнелия Нинова е виновна за чумата по животните". Докъде стигна преврата, до официалната информация, че изследваните проби в 3-километровата зона в Странджа няма чума. Два месеца след началото на проблема няма умряло животно от чума. Единствените умрели са убитите от режима на правителството“, започна изложението си пред медиите лидерът на БСП.

 

Нинова припомни, че когато от БСП са казали, че няма доказателства за чума, са чули насрещни въпроси кой ще понесе отговорността, ако болестта тръгне из страната и тогава тя заявила, че лично ще поеме тази отговорност. „Хайде сега да видим кой ще си понесе отговорността. Днес г-н Порожанов се опита да прехвърли всичко върху директора на БАБХ. Трябва да се спре с този цирк. За Търговския регистър отговорността пое бушонът, г-жа Цачева си седи. За фалита на застрахователната дружество отговорността пое Ралица Агайн. Председателката на комисията видите ли не знаела. Сега насочват всички отговорности и стрели от сутринта към г-н Илиев“, продължи Корнелия Нинова. 

 

С лакардии може да се управлява известно време, но десет години не, коментира тя по повод изказванията на премиера Борисов за нейните изяви по време на кризата в Болярово. Тогава Борисов сравни снимките й със стопаните в Странджа със снимките на канцлера Меркел с мигранти.

 

Борисов каза, че трима папи са го галили по главата, надявам се някой ден прокурор да погали премиера Бойко Борисов по главата, включително за това, което причини на Странджа, добави Корнелия Нинова.

 

Лидерът на БСП хвърли светлина по това какво ще предприемат сега социалистите.

„Ще посетим Ямболско и Странжда. Този път ние ще го организираме - не преврат, но ред, права и закон в държавата. Ще се срещнем с хората и всички желаещи ще организираме и подпомогнем да подадат искове в български и европейски институции“, посочи Корнелия Нинова.

 

Според нея остават много въпроси защо се случи всичко това, след като и специалисти, и ветеринари, и Институтът към Министерство на земеделието дълго са обяснявали, че няма доказателства за наличието на чума.

Нинова заяви, че социалистите ще продължат да настояват за отговори от компетентните органи.

„Ще искаме по всички законови начини да се провери неофициална информация в две посоки. Първо, че с тези действия са искали да прикрият получени субсидии от фиктивни земеделски стопани за фиктивни животни. Второ, да се проверят по дати действията на министър Порожанов, дали всичко това не беше една подготвена акция за източване на средства от държавния и европейския бюджет“, каза лидерът на БСП. Нинова обърна внимание, че заповед от министър Порожанов е променена 20 дни преди да тръгне чумата. „След това се появи обществената поръчка за фирма на компютърни специалисти да вземат едни пари, за да правят проби. Има ли в това предварително направен замисъл“, отправи пореден въпрос Корнелия Нинова. И припомни, че от БСП са подали сигнала за отмяна на заповедите, с които са евтаназирани животните в Странджанско. „Получихме отговор, прокуратурата отказва да отмени заповедите, но не казва и дума по отношение на извършени престъпления от длъжностни лица. Затова вчера обжалвахме и искахме информация има ли извършени престъпления и от кого“, добави Корнелия Нинова.

 

След което обобщи: "От първия ден на възникване на проблема с чумата искаме проби и ни се предоставяха само твърдения!"

Корнелия Нинова съобщи, че на 6 септември депутатът от "БСП за България" Кристиан Вигенин ще бъде представи в Брюксел позицията на БСП по скандала с чумата в Странджа. Запитана дали острата позиция на БСП може да стане причина на България да се спрат еврофондове, Нинова бе категорична: „Нося всякаква отговорност“.

 

„Всички си пришиваме на ревера, че сме големи борци с корупцията. Като стане въпрос за корупция - давайте да си мълчим, защото ще спрат европейските пари! Затова не сме в Шенген, нито ни искат в еврозоната. За борба с корупцията и кражба на пари – български или европейски има едни единствени мерки – разследване, хващане и вкарване в затвора. Ако те е страх от това и заради тези мерки и истинската борба с корупцията някой ще пострада или ще спрат еврофондове, по-добре да не се занимаваме“, каза още лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

Думата взе и депутатът от "БСП за България" проф. Светла Бъчварова.

Настояваме компенсациите на земеделските стопани в Странджанско да бъдат изплатени в оперативен порядък, изтъкна тя. И обясни защо: „Чума няма, но санкции има и тези санкции касаят земеделски стопани в границите на 20-километровата зона около огнищата. Засега компенсации не са осигурени за тези земеделски стопани, а техните ограничения са първо да не предлагат и продават на пазара земеделска продукция, а освен това да не се извеждат извън стопанските дворове. Ако няма компенсации за пропуснати ползи, тези земеделски стопани и без чума ще фалират, защото разходите, които трябва да правят са всеки ден, за да поддържат съответните стопанства, а приходи вече втори месец не могат да реализират.“

 

 

 

 


Брифинг на Нинова

ГЕРБ: Поведението на Нинова е провокация срещу националната сигурност, органите да я разследват

Въпросът с чумата и т.нар. „втори проби“, показват, че институциите са реагирали адекватно и заразата е предотвратена, убеден е Тома Биков

 
     
 

 

Действията и безотговорното поведение на Корнелия Нинова са  провокация срещу националната сигурност на България. Ние се надяваме компетентните органи да разследват това поведение“. Това заяви на извънредна пресконференция депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод днешните изявления на лидера на БСП Корнелия Нинова, че чума по домашните животни в Странджа не е имало. Тя каза, че единствените умрели животни са избитите от БАБХ овце и кози и поиска оставките на министрите Румен Порожанов и Валентин Радев.

 

На първо ямсто искаме да кажем, че въпросът с чумата и т. нар. „втори проби“, показват, че институциите са реагирали адекватно и заразата е предотвратена“, каза Тома Биков.

 

Депутатът от ГЕРБ съобщи, че партията ще призове да се разследват "черни каси" в БСП, защото казусът "Бенчо Бенчев" можело да се окаже правило.

 

"Ние все още не сме чували какво мисли тя за Бенчо Бенчев. Тя реагира на този огромен скандал с фейсбук публикация. Ще припомня - Бенчев твърди, че е финансирал БСП с повече от 50 000 лева, а централното ръководство твърди, че подобни суми не са регистрирани. Нашите съмнения са актуални, че в БСП има черни каси. Казусът с Бенчев вероятно не е изключение, той може да се окаже правило, може да се окаже модел", каза Биков.

 

"Трябва да се каже в какво се изразява помощта на г-н Бенчев в кампанията на президента Румен Радев. Тук въпросът не е към Сметната палата, проблемът е в това, което не пише в Сметната палата. В кампанията на г-н Радев участваха безработни, социално слаби с по 6000 лева дарения. Всички тези въпроси ние ще продължим да задаваме. Дали г-жа Нинова ще отговори, аз се съмнявам. Тя се държи като собственик на работническо мениджърско дружество и превръща тази партия в това. Човек който не отговаря на важните въпроси, засягащи нея и ползва работническата част в тази формулировка за параван на мениджърските изпълнения стил Бенчо Бенчев", добави той.

 

БСП нямат право да говорят за европейските фондове, защото по време на тяхното управление Европа два пъти ги спира“, коментира от своя страна Александър Ненков.

Цветанов: Правителството на Борисов постига успех след успех, Нинова завижда!

Председателят на ПГ на ГЕРБ отговори на обвиненията на социалистите

Уверен съм, че категоричните факти, които изнася Министерството на замеделието в пълна степен опровергават спекулациите на председателя на БСП, твърди той

Правителството на Бойко Борисов постига успех след успех, а днешните изказвания на г-жа Нинова са поредната ѝ отчаяна акция, продена от завистта й от посещението в България на председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, който в присъствието на премиера Бойко Борисов заяви, че България категорично трябва да влезе незабавно в Шенген. Това написа във Фейсбук председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. 

Ето какво написа Цветан Цветанов в социалната мрежа: 

Уверен съм, че категоричните факти, които изнася Министерството на замеделието в пълна степен опровергават спекулациите на председателя на БСП Корнелия Нинова. Когато отговорните институции и фактите говорят, дори и популистите е по-добре да замълчат. В противен случай съществува риск гражданите да бъдат въвлечени в заблуда, което е недопустимо за всеки уважаващ себе си народен избраник, камо ли за председател на стогодишна партия. 

Очевдино обаче днешните изказвания на г-жа Нинова са поредната ѝ отчаяна акция, продена от завистта й от посещението в България на председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, който в присъствието на премиера Бойко Борисов заяви, че България категорично трябва да влезе незабавно в Шенген. Неудобната истина за БСП и Корнелия Нинова е, че правителството на Бойко Борисов постига успех след успех, като най-добър пример за това е успешно приключилото председателство на Съвета на ЕС, по време на което всички лидери на ЕС идваха в България и даваха високите си оценки за нашата работа. И тогава единствено водената от Корнелия Нинова БСП не оказа никаква подкрепа на държавата, дори напротив - всячески се опитваше да саботира това историческо за България събитие в стремежа си да се добере до властта. 

За съжаление, колеги от БСП, не бяха отдавна времената, когато вие управлявахте и всички граждани бяха жертва на вашата некомпетентност и неадекватност, заради които бяха спрени еврофондовете за България. За щастие, по волята на българските избиратели, кабинетът "Орешарски" си замина, а кметовете, които вие наричате "некадърни", останаха и заедно с кабинета на Бойко Борисов и с парламентарното мнозинство успешно реализират проекти с европейско финансиране. България се е превърнала в строителна площадка и всички региони стават по-привлекателно място за живеене, учене, инвестиции и туризъм.


ПРЕУСПЯХА.




 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4086769
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930