Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2018 02:45 - Само във Фрог: Скандалният отец Дионисий цъфна на церемония на тамплиерите
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 421 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 21.08.2018 03:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Скандалният отец Дионисий, който е със забрана да свещенослужи, се появи на церемония на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим. Събитието се проведе в комплекса ”Създатели на българската държава” в Шумен.
ЦИРКАДЖИИ

ДС си изпълнява поредното партийно поръчение. Под строй - в разни ложи, като велики масони и тамплиери. Нещастници! И между тях, за атракция, такива като превъртелия Дионисй. Всичко е пародия в тая държава!

 

Целият облечен в  бяло, той  „огря“  предната редица на местни величия, провъзгласили се за тамплиери .  Любопитното е, че в нея членуват  12 рицари, сред които и три дами. Едната е Гинка Беджева -съпруга на председателя на Общинския съвет Борислав Беджев, Мима Желева -съпруга на областния управител Стефан Желев и д-р Румяна Попова. Командер на Командерия "Цар Симеон Първи Велики" е проф. Иван Цонев, бивш заместник-началник на Военното училище.

 

Церемониалмайстор  е  проф. Добромир Добрев, бивш началник на просветния инспекторат. На церемонията присъства и кандидат-постуланти, кандидати за рицари, сред които бившият депутат Ивайло Тошев и бившият заместник-областен управител Ивайло Илиев. В церемонията се включи и  астроложката Алена, също член на ордена.

 

Българската православната църква  няма официална и ясна позиция по въпроса за т.нар. тамплиерски ордени и тяхната псевдорелигиозна дейност.  Експерти го обяснават с факта, че по-голямата част от представителите на висшия клир са били сътрудници и агенти на Държавна сигурност и като такива немалко от тях „са проникнали в подобни ордени“.  В същото време на  католическите духовници им е забранено да взимат участие в техните ритуали.

 

В свое изследване експертът  Димитрина Чернева пише за тамплиерите: „ Зад инициативи от типа на т.нар. ордени на рицарите тамплиери в България и прословутия Върховен архонтски събор стои стремежът на една определена класа да легитимира себе си като аристокрация. В повечето случаи става дума за хора със съмнителна репутация, успели да се замогнат в годините на прехода най-често благодарение на престъпни сделки и унаследени мрежи и влияния от тоталитарния период. В амбицията да реализират себе си като елит – не просто финансов, но и духовен и политически (властови) – те демонстрират нуждата си от сакрална санкция, от меродавен печат, който би препотвърдил тяхната знатност, правото им да бъдат „избрани”, „необикновени”, „нередови” хора“.

 

Припомняме ви, че след като беше отстранен като предстоятел на храм-паметника  „Александър Невски“ през 2016 г. , Дионисий е завел съдебни дела срещу българския патриарх Неофит и срещу Ловчанския митрополит Гавриил. В същото време  срещу него е заведено Църковно-наказателно дело и той се намира под каноническо запрещение от свещенослужение. Според запознати, Дионисий е присъствал на церемонията, на която Слави Бинев е бил провъзгласен за архонт.

И ТИЯ СА СИ ПОВЯРВАЛИ...

image



Гласувай:
0



1. reader - отвратен българин
21.08.2018 03:13
изрод долнопробен, предател, съвременен юда, който обикна парите, също като искариотеца. жалко свлачище си ти, дионисие, жалко.
цитирай
2. reader - просто
21.08.2018 03:14
Тъпите, мазни и продажни ченгета си имат своя религия, свои ордени и ложи, имат си свой господ, на който Ботев казва право в очите: "не ти, който си помазал царе, папи, патриарси, а в неволя си зарязал мойте братя сиромаси;"
цитирай
3. reader - истината
21.08.2018 03:15
Тази бутафорна церемония е ярка демонстеация на Дионисий спрямо синодалната църковно наказателна процедура - той нарушава забраната за ритуали точно в Шумен, който е в диоцеза на варненския митропилит, който трябва да внесе обвинителния акт в Синода. Но тъй като му е невалидно благословението, то и псевдорицарската церемония е невалидна. Всичко е симулация и фарс!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073160
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031