Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2018 10:06 - Германците разгневени от (уж) присъдата на мигрант изнасилил дете
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 435 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Недоволството и гневът в Германия около „мекото наказание“ на афганистанец дошъл в Европа изнасилил малко дете-мигрант в център за лица търсещи убежище се увеличава.

Насилникът Джама Б. на 22-години дори не е показал никакво разкаяние или съжаление за постъпката си, а и защо ли след като за изнасилването на 4-ри годишно момченце е получил 2 г. и 4 месеца затвор.
Насилието над момченцето от Ирак е станало в тоалетната на център в Бущедт (Шлезвиг-Холщайн), където и двамата са били настанени през март тази година. Пред съда е било казано, че (като минимум) афганистанецът насилствено е вкарал члена си в устата на детето, което в последствие е било върнато на баща му същисано и със свалени до коленете панталони.
Търсещият някаква форма на закрила в Европа, афганистанец не само не е показал съжаление, но дори е изнаглял и то в съдебната зала.
„Аз съм супер звезда в Афганистан, аз съм певец“ е заявил той (интересно тогава какво ли търси в Европа или просто временно гостува на Меркел).
В допълнение, той е заявил, че никой не може да докаже това, в което е обвинен – някак си странно звучи с все по-често срещаното оправдание за „меки наказания“, от типа „няма неоспорими доказателства“. Той е признал, че е консумирал алкохол преди насилието – също все по-често срещано „извинение“ не рядко гарантиращо (уж) наказание с мотиви „не носят на алкохол“ (все едно, че някои насила им налива в устата).
Във възмущението се включиха и някои германски медии, като общото мнение на недоволните е, че това е присъда срамна за всички.
Прокурорът Аксел Беелер е коментирал, че обвинения в изнасилване се представят „само ако е наложено с насилие или заплаха от насилие“, а „ние НЕ приехме, че това е бил случаят“.
„Въпреки това той беше привлечен под отговорност по обвинение в сериозно сексуална злоупотреба. ПРИСЪДАТА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ – тя е между 2 г. и 15 г. затвор за изнасилванеили за сериозна сексуална злоупотреба“, коментира още той.
Всъщност подобен коментар – имайки в предвид, че е направен от прокурор – звучи доста странно. Ако присъдите за двете престъпления са еднакви защо тези престъпления са два ОТДЕЛНИ наказателни параграфа, а не един в който е и това или онова? Самият той казва, че при изнасилване трябва да има насилие, а при злоупотребата явно няма насилие – Е, как така наказанията са от 2 г. до 15 г.? Вероятно тези въпроси би било най-добре да зададат немските медии – които със сигурност за по-навътре в германското наказателно право – и активисти, дори и ако трявбва да се консултират с юристи. Ние, бихме могле само да им дадем предполагаема подсказка – от формулировката зависи искането за наказание на прокуратурата, което обикновено се намалява от съда, ако обвиняемият е намерен за виновен.
Говорителят на съда в Кил, Карин Уит, пък съобщава, че „Съдът не намери основания за увеличаване на наказанието, такива като например криминални регистрации на обвинения“. При произнасянето на присъдата са взети в предвид фактите, че той е бил под влияние на алкохол (интересно кой го е доказал – нали той сам така казва „никой не може да докаже“) и високата чувствителност по отношение на задържането на престъпника.
„Той е млад, не познава германци и вече е бил атакуван в предварителния арест. Жертвата, също се справя добре с опита от случилото се с него и няма сериозни последствия, които да се очакват“.
Звучи направо „върховно“, нали? Значи след като жертва на престъпление не е стигнала до напр. самоубийство, няма какво много, много да „се сърдим“ на престъпниците, така ли? А, какво ще кажат уважаемите немски съдии за откритата лъжа – „не познава никакви германци“ – „верно, ли?“. Та нима, в германските центрове и служби нза търсещи убежище, вече работят само не-германци; познаването на германци е обстоятелство утежняващо вината ли е или какво?
Какво става с твърдението, „певец – супер звезда“ или него го пропускаме, за да не докажем, че афганистанецът лъже немския съд, а?
Адвокатът, представляващ семейството на детето е коментирал присъдата с „това е бил един акт, който не е продължил много и да се надяваме, че няма да има вредни дългосрочни ефекти върху детето“.
В Германия, срокът за обжалване – и за двете страни – е един месец, така че все още не е ясно дали прокуратурата ще поиска по-висока присъда.
Това, което обаче вече е известно е, че Джама Б. няма повече да бъде изслушван за предоставяне на убежище и ще бъде изпратен обратно да „пее в Афганистан“ след излежаване на срока – поне така би трябвало да стане.
Насилието, вкл. сексуално над деца и жени в различните съоръженияза настаняване на лицата дошли в Европа непрекъснато се увелича през последните месеци не само в Германия.

 

Използвана е информация на "Експрес".

 

*На снимката е показан т.нар. Бача Бази (Bacha Bazi) - практикуван в Афганистан. Краткото обяснение е: в женските дрехи (в червено) всъщност е младо момче ...

image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4092699
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930