Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2018 14:32 - Каракачанов: Подписът на министър Захариева под Истанбулската конвенция трябва да бъде оттеглен!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 894 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Решението на КС нe слага точка на всеки опит да бъде наложена Истанбулската конвенция!

Според него е "много смущаващо и друго – уверенията от правосъдното министерство, че ратифицирането на Истанбулската конвенция няма да наложи промени в Конституцията, тъй като не е в противоречие с нея. Само че се оказа, че е в противоречие!

Подписът на министър Екатерина Захариева под Истанбулската конвенция (ИК) трябва да бъде изтеглен. Това казва вицепремиерът Красимир Каракачанов в интервю за Офнюз.

 

"Без съмнение, след като ИК бе обявена за противоречаща на Конституцията на Република България, подписът на българския правосъден министър от 21 април 2016 година следва да бъде оттеглен. Всичко друго е нонсенс, всичко друго е несъвместимо с държавност и конституционност", заявява категорично Каракачанов.

Според него е "много смущаващо и друго – уверенията от правосъдното министерство, че ратифицирането на Истанбулската конвенция няма да наложи промени в Конституцията, тъй като не е в противоречие с нея. Само че се оказа, че е в противоречие. При това положение явно щеше да се наложи да се правят промени в Конституцията".

 

Каракачанов е категоричен - "решението на Конституционния съд на Република България слага точка на всеки опит да бъде наложена Истанбулската конвенция!" Той заявява, че никога не се е съмнявал, че тази позиция в защита на България, на националната ни идентичност и на бъдещето на децата ни ще получи подкрепата на цялото българско общество.

"Чест прави на Православната ни църква за нейната силна и аргументирана позиция срещу джендър-конвенцията; чест прави на католици и протестанти за публичната им позиция „против“ ИК, а също така и на Главното мюфтийство", заявява вицепремиерът.

 

Той припомня ясно очертаните позиции в правителството и онова паметно гласуване през януари, в което 8 министри са застанали срещу идеята ИК да се вкарва за гласуване в парламента.

"Оказахме се прави. КС вече постанови, че тази конвенция е противоконституционна. От една страна, жалко е, че се изхаби толкова силна обществена енергия, за да бъде спряна такава очевидна глупост. От друга страна обаче, българското общество демонстрира силна имунна защита срещу либералните безумия във вид на деструктивна джендър-идеология, стремяща се към разрушаване на традиционни хилядолетни институти като пол, семейство, църква. Крайният ни успех е окуражаващ и занапред", подчертава лидерът на ВМРО и министър на отбраната пред Офнюз.

 



Гласувай:
1



1. reader - Гошко
31.07.2018 14:33
А кой я накара тая млада наперена ярка да подпише ИК? Не вярвам сама да е решила това! Струва ми се, че зад този подпис се вижда сянката на пожарникаря от Банкя.. Човекът, който се обгради с нещастници министри хора неуки, непоходящи за постовете си, които БИБи нарочно е подбрал такива, та да може лесно да ги манипулира и ако не слушат да ги изгони без страх от обществено мнение, което определено ще бъде негативно за министрите. А сега Боко с неговата примитивна "култура " действа така: Сбърка В.Радев, Б.Б. го коригира, сбърка Захариева, Б.Б. мигом става външен министър . И така е с Порожанов, Петкова, Московски, Ц.Цачева, Петков, бързорекия Нанков, К.Ананиев, Вълчев и така нататИка... А ние се чудим защо Б.Б. не поставя умни хора и експерти за министри. Ами защото не може да ги манипулира...

цитирай
2. reader - Българина
31.07.2018 14:35
Браво! Няма ли наказание за антидържавна дейност когато някой подпише нещо от името на държавата което е притивоконституционно? Че утре ще подпишат за Кърджали?

БЪЛГАРКА
Подкрепям!
цитирай
3. reader - долу джендърките!
31.07.2018 14:38
Стига словестни еквилибристики! Слепи ли сте за какво иде реч? Няма нищо общо с това, как превеждаш джендер, а с джендер идеологията, джендер обучението в училища и детски градини, gender speach, джендер катедри в университетите, gender beauftragter (отговорник по джендерство) във фирми от една определена големина. И това няма НИЩО общо нито с думата gender, нито с жените и насилието стещу тях. Обратно, насилие е да ги ползват като предтекст, за да вкарат джендеризъм през задния вход!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4072835
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031