Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2018 13:51 - Александър Маринов: Управляващите отчитат полет към върха, но реалното положение е път към дъното!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 2199 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 10 години тържествено рязане на ленти не решава проблемите на обществото, изтъква професорът

И управляващите, и опозицията са далеч от реалните оценки на свършената работа и в последния политически сезон, смята политологът

Оценката на управляващите за последният политически сезон е полет към върха, но реалното положение е потъване към дъното.

Това каза в седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“проф. Александър Маринов.

 

По думите му десет години тържествено рязане на ленти не решава проблемите на обществото. Проф. Александър Маринов каза още, че и управляващите и опозиция са далеч от реалните оценки на свършената работа и в последния политически сезон. Той уточни, че приеманите закони са лобистки.

 

„Ето пример за промяна в Закона за нормативните актове, който изрично изисква всеки законопроект да бъде професионално подготвен. Има стандарт и указания за подготовка за оценка на въздействието и това не се прави. Проектите, които внася правителството, в някаква степен са съобразени. Но ако погледнем към законопроектите на депутатите ще видим, че това не е така. Това е все едно да отидете на лекар и да ви напише диагноза без да направи изследвания, без да разгледа симптомите, нито да разбира от тази материя. Той ви пише диагноза и казва: добре си или ето взимай тези лекарства, без да има аргументи и доказателства, защо го прави. Ако вземете който и да е закон от тези, които превъзбудиха основателно обществото през последните месеци, ще разберете, че няма оценка на въздействието, няма дори имитация за оценка на въздействието. Това е грубо нарушение не само на добрите управленски стандарти, а и на законите, които действат в България“, каза той.

 

Проф. Александър Маринов каза, че начинът, по който се управлява държавата, е неправилен, защото управляващите отказват да прилагат професионалните стандарти. Той прогнозира, че ни очаква бурна политическа есен в гръмотевичен формат и уточни, че е възможно на политическата сцена да се появи нов субект, които може да бъде и по-добър, и по-лош от сегашните партии. Проф. Маринов каза, че този политически сезон е доказателство, че ако ние не си оправим колата, колкото и да викаме неволята, дори и от Брюксел да е, няма да дойде.

 




Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Този червен идиот е един
28.07.2018 15:07
пропаднал тип, изхвърлен позорно и от собствената си партия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4087235
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930