Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2018 03:00 - Имиграция: Трябва да спрем експлоатацията на християнската благотворителност на Европа!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 523 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Каналджиите станаха майстори в изкуството да експлоатират старото чувство за християнска благотворителност на тази толкова богата, толкова добре организирана, толкова социална Европа. Автор: Рено Жирар, “Фигаро”

На 17 юни 2018 г. европейският кораб “Акуариус”, нает от неправителствените организации SOS Mйditerranйe и “Лекари без граници”, пристигна в испанското пристанище Валенсия с 630 нелегални имигранти от Африка, спасени седмица по-рано до бреговете на Либия. Два кораба на италианската държава (единият на военния флот, другият на бреговата охрана), пристигнаха в същия ден със значително по-малък брой нелегални. 

 

Преди това тези мигранти, повечето от които от далечни страни в черна Африка, като Нигерия, Кот д’Ивоар или Гвинея, са платили минимум 3000 евро на човек на контрабандни мрежи, структурирани като мафии, с разклонения във всички страни, прекосявани от пътищата, водещи до т.нар. европейско Елдорадо. Това са същите мафиотски мрежи, които се занимават равнодушно от трафик на оръжия (предназначени за джихадистите) до изпращане на наркотици в Европа и трафик на човешки същества.

 

Каналджиите имат един изпитан метод.

 

Те струпват кандидатите за пътуване в надуваеми лодки; изтласкват ги до международни води на 12 морски мили от либийския бряг; после изпращат сигнал SOS  или се обаждат в италиански спасителен център, за да съобщят за непосредствено корабокрушение; след това се връщат в бърлогите си, оставяйки на съдбата нещастните пътници, често без питейна вода и храна. Останалата част от пътуването не струва нищо на каналджиите, тъй като тя се поема от европейски военни кораби или неправителствени организации.

 

Защо те просто не върнат корабокрушенците до най-близките пристанища на либийския бряг? Защото смятат, че това би било отблъскване, противоречащо на международното хуманитарно право. Новите варвари добре го знаят, те станаха майстори в изкуството да експлоатират старото чувство на християнска благотворителност в тази толкова стара, толкова добре организирана, толкова социална Европа.

 

Без да искат, НПО-тата участват безплатно в огромен трафик, който отдавна е надхвърлил като оборот трафика на наркотични вещества. Представителка на SOS Mйditerranйe заяви във Валенсия, че Европа има “14 хил. мъртви на съвестта си”, имайки предвид корабокрущенците. 

 

Каква невероятна клевета, целяща да събуди старото чувство за вина на белия човек! 

 

Защото с какво са виновни европейците за това, че млади африкански мъже се впускат в опасни експедиции, за да избягат от родината си? Вече 60 г., тоест две поколения, откакто европейските сили не управляват Африка, и си тръгнаха, на фона на ликуването на африканските елити и тълпи, водени от идеала за независимост и с одобрението на чистата съвест на левицата по онова време. 

 

Европейците или новите варвари създадоха този срамен трафик?

 

Този трафик е дълбоко вреден едновременно и за африканските, и за европейските държави. Той лишава Африка от интелигентна, предприемчива и находчива младеж. Защото тези 3000 евро представляват значителна за събиране сума. В страните на черния континент това е хубав начален капитал за създаване на бизнес, за изкопаване на кладенец в село или за монтиране на фотоволтаична инсталация. В страните в преход, като Нигер, трафикът привлича млади хора, бързащи да направят богатство, което ги отдалечава от животновъдството, земеделието, занаятите. 

 

За африканските страни не е здравословно да живеят в очакването на парични записи, които изпращат или ще изпращат мигрантите, веднъж пристигнали в Европа, вместо да се опитат да се развиват сами. Върховната представителка на Европейския съюз, която прие на 18 юни в Брюксел министрите от групата Г-5 Сахел, разбра това, в пълно съгласие с нигериеца, председателстващ младата организация: жизненоважно е европейските помощи да отиват за дейности, които се борят с икономиката на трафик, но също така и за селскостопански или енергийни проекти, които могат да “закрепят” населението на земите на предците му. 

 

Неконтролираното и масово пристигане на мигранти, които слабо познават европейските култура, дестабилизира дълбоко страните от Евросъюза, както видяхме с британския вот на референдума и с италианския вот на парламентарните избори. През 50-те и 60-те г. европейските народи се изразиха чрез урните за приемането на независимостта на бившите колонии. В замяна на това обаче, никога не са ги питали демократично за имиграцията, която е най-значимото обществено явление, което са виждали след Втората световна война.

 

Трябва спешно да спрем тази вредна тяга, освен ако не искаме Африка да обеднее откъм хора и да разрушим тази либерална Европа, която търпеливо бе изградена от 50-те г. на миналия век насам.  

 

Превод от френски: Галя Дачкова




Гласувай:
0



1. reader - Helleborus
24.06.2018 03:07
Това не е християнство в пълния смисъл на думата. Защото християнинът преди всичко носи отговорност за процесите в света. Христос е изобразяван в Откровението като древните хероси и е техният първообраз и вдъхновител. Хер-ос идва от древната дума „хер“, в превод „воювам“. Говорим за война, за безмилостна, свирепа, непреклонна война, но не срещу плът и кръв! Война, каквато проведе Христос, Който за три-четири години детронира гнилата върхушка и я изложи на показ, лишена от камуфлажните си дрехи на праведност. И облече в слава неколцина достойни рибари и на вид обикновени хора, които поведоха битка срещу корупцията в човешкото сърце и срещу трона на безименните сили, вдъхновители на тази корупция. За няколко години светът се промени толкова много, че започнахме да броим дните от нулата. А вълците си навлякоха овчи кожи и не смееха да безчинстват срещу тези обикновени и толкова необикновени хора, нарекли себе си християни. И изоставиха откритата война, с която отначало ги изтребваха. Християнството със сигурност не означава да отидеш в Африка и да завладееш всички богатства на този континент, злато и диаманти и да ги дадеш в ръцете на шепа тулуми, да си строят хотели в Дубай и да си плащат на метресите. А същевременно да изсмучеш всяка сила на работника в Европа, който заслужава своята заплата, за да лекува, образова, приема и се грижи, след това опустошение, за пострадалите там хора. Християнството не е само благотворителност и толерантност към проститутки и джендъри. Само че откакто то е институционализирано и древният му корен е обявен за ерес, то се стреми да представи себе си като учение за лузъри - стискай зъби в този свят, кротувай, търпи, понасяй всичко, справедливостта ще дойде в отвъдния живот. Това е имперският квас, с който то е заквасено от поколения фарисеи. Да, апостолите също рискуваха живота си, но на бойното поле, за да променят света, а не укрити и тайно страдащи за „несправедливостите на живота“ или попийващи винце в някоя манастирска изба.
цитирай
2. reader - -
24.06.2018 03:10
Африканците имат нужда от грижа, но не такава. Навремето траките направиха колония там и превърнаха пустинята в плодородна градина дотолкова, че хора пътуваха, да си купуват храна. И до днес пътуваме, за да разгледаме древната им култура. Те занесоха просвещението там и всеки е можел да се научи. Но не докараха африканци по нашите земи. А ислямът беше спрян от християни, които много добре съзнаваха целта на арабските нашествия, да се изличи от лицето на земята Христовия кръст. Само че отправната точка е била друга, на просветения херос, служител на Всевишния, а не на объркания си ум.


Стига, стига
лицемерие . Африка няма да обеднее откъм млади хора , там са стотици милиони млади Въпоръса е защо Европа не се пази от нахлуващи тълпи и спасява всичко куцо, кьораво и сакато . От хуманост било , че не ги връщали отново в Африка . Спасяват ги и ги влачат в Еропа . Не , не е хуманост . Това е стратегия платена от сащ която цели смазването на бяла европа и тези които ги влачат тук са платени продавници. Европа за да се спаси, трябва да се откъсне от сащ, да нарече нещата с истинските имена и да стане самостоятелна със силни лидери мислещи за бъдещето .

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074182
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031