Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2018 20:29 - Меркелинда обръща палачинката след убийството на 14 годишното момиче от кюрдския сериен изнасилвач
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Ангела Меркел призна: Европа е в опасност! Трябва обща система за мигрантите

Унгария донякъде върши и нашата работа, заяви Меркел в интервю за ARD

Канцлерката похвали Себастиан Курц и Виктор Орбан. Тя призова за по-бърза екстрадация на мигрантите, които нямат разрешение за престой в Германия.

За обща европейска система за предоставяне на убежище и за общи стандарти в политиката спрямо мигрантите се обяви германската канцлерка Ангела Меркел в интервю пред немската обществена телевизия ARD. “За това ще инвестирам цялата си енергия, в противен случай Европа е в опасност“, подчерта Меркел.


В тази връзка тя похвали австрийския си колега Себастиан Курц, намери малка похвала дори за Виктор Орбан, отбеляза Spiegel online. Австрия поема европейското председателство от 1 юли и по думите на Меркел Германия ще работи заедно с Курц за развитие на инициативата за изграждане на обща система за предоставяне на убежище. По отношение на политиката на Орбан канцлерката заяви: „Унгария има външна граница на ЕС със Сърбия и в известна степен там върши и нашата работа“. 

Меркел призова и за по-бърза екстрадация на мигрантите, които не са получили бежански статут и разрешение за пребиваване в Германия. Това е предизвикано от случая с изнасиленото и убито 14-годишно момиче – Сузана. Трагедията се разигра през май във Висбаден. Главният заподозрян е 20-годишният Али Б., за когото се предполага, че е влязъл нелегално в страната през 2015-а. Той успя дори да избяга в Ирак, но бе върнат обратно в Германия. 
„Случаят показва колко е важно хората, които не са получили разрешение за пребиваване, бързо да получат своите административни съдебни производства и бързо да бъдат екстрадирани обратно в родината си“, заяви Меркел.

 

Тя обаче за пореден път не показа колебание относно решението си през 2015-а, когато на практика отвори границата за голямата бежанска вълна, въпреки че Федералната служба за миграция и бежанци (Bamf) се оказа неподготвена за огромния наплив. По повод последните пропуски в работата на службата Меркел каза: "Аз нося политическата отговорност".  

В интервюто Меркел демонстрира по-голяма отвореност към плановете на френския президент за реформа на Европейския съюз. „Не твърдя, че всичко, което той предлага, няма да се реализира“, заяви канцлерката. 
Меркел отдаде известно право и на американския президент Тръмп по отношение на отделяните средства за отбрана, отбелязва Spiegel online. САЩ дават 2% от БВП в бюджета на НАТО, Германия – 1,3%. 
В същото интервю Меркел определи туита на Тръмп, с което той се отказа от подписа си под общото комюнике от срещата на Г-7 в Канада като „отрезвяващо и депресиращо“. 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4085149
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930