Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2018 14:55 - ПОСЕЩЕНИЕТО В НОРВЕГИЯ С ДЕЦА Е ОПАСНО ЗА ВАШЕТО СЕМЕЙСТВО
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 349 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 06.06.2018 20:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 СЛАВИ АНГЕЛОВ

http://www.168chasa.bg/article/6899703

Ако социалната служба „Барневернет“ беше създадена през 1992 г. в България вместо в Норвегия и дейността й бе насочена срещу организираната престъпност, преходът в нашата страна никога нямаше да роди мафия и олигархия.

Мутренски групировки като ВИС и СИК нямаше да имат никакъв шанс за развитие. Икономически кръгове като „Мултигруп“ и останалите, обвързани с управляващите политически партии, както и всякакви ДС и комсомолски организации нямаше да съществуват дори за седмица.

Да, говоря за социалните в Норвегия – една от най-богатите и щастливи страни в света, в която преди дни отнеха децата на българката Цветелина Оланд. Защото се развела с мъжа си и имало „опасения, че настройва децата срещу него и има риск да ги изведе в чужбина“.

Първоначално новината звучеше като груба шега, като неуместна скрита камера. Но само за тези, които никога преди това не бяха чували за норвежката социална служба „Барневернет“ – това изключително мощно, безкомпромисно и ефикасно оръжие. Може би по-могъщо от най-модерната вечнолетяща крилата ракета на Путин и най-невидимите щатски технологии „Стелт“ в бойната авиация на Съединените щати.

Сега, като се замисля, ако „Барневернет“ бе създадена по-рано, нямаше да има никаква нужда данъчните да се мъчат и тормозят толкова с Ал Капоне през 30-те години на миналия век и цели армии да преследват Пабло Ескобар по покривите 60 години по-късно.

Чудно как никой досега не се е досетил, но норвежките социални са единствените на планетата, които могат да се справят с наркокартелите в Мексико, избили над 15 хиляди души, със сомалийските пирати, с вируса на СПИН и въобще всичко, което им се изпречи на пътя.

Откъде обаче идва цялото това могъщество?

Ако трябва да бъдем максимално сериозни и задълбочени, най-добре е да се обърнем към световната история. И веднага на очи се набива как „Барневернет“ е най-близка като възможности и правомощия до нацистката тайна полиция Гестапо, разработена от Херман Гьоринг през 1933 г.

Това го казвам абсолютно сериозно и отговорно.

Както Гестапо действат без никакъв съдебен надзор и контрол, така и „Барневернет“ отнемат деца, без да се съобразяват с мнението на полицаи, психолози, лекари, засегнати страни и дори съдебни решения. Единствената разлика е, че засега норвежките социални работници не са отворили концентрационни лагери за родители като колегите им от фашистка Германия.

Но предвид правомощията, които има „Барневернет“, строежът на концлагери за „съмнителни родители“ е само въпрос на време, тъй като средства в скандинавската страна не липсват.

А развитието на тази социална служба е в тотален възход. Ето и малко исторически паралели. В разгара на Втората световна война Гестапо наброява 45 000 души. Вярно, „Барневернет“ не може да се похвали с подобна цифра, но, забележете, семействата, които те разследват всяка година, са около 44 000. Три пъти повече от социалните във Франция, в която населението е 12 пъти по-многобройно, с по-южни нрави и „по-горещ“ поглед върху възпитанието на деца.

Не е ли твърде съмнително всичко това, както обичат да се изразяват в „Барневернет“? Защото норвежките социални работници действат единствено по съмнение, по слух, по информация от трети лица. Светкавично отнемат децата дори и от родителя, който доказано няма абсолютно никаква вина за нищо.

Често братчета и сестричета се разделят на стотици километри, с възможност да виждат биологичните си родители много по-рядко от затворниците с тежки присъди, а след приемното семейство се осиновяват.

Всяко четвърто отнето дете е от смесен брак, което оставя сериозни съмнения, че по този начин, посягайки на чужденци, норвежците решават по най-варварски начин собствените си проблеми с бездетните семейства. И тук е повече от очевидна приликата с хитлеристката програма „Лебенсборн“, която брутално търси решения на проблемите с раждаемостта в Третия райх.

И ако си мислите, че всичко това е само български проблем на територията на Норвегия, жестоко се лъжете. Всяка година там отнемат около 1600 деца, което в годините назад предизвиква сериозни дипломатически скандали с Чехия, Румъния, Индия, Полша, Русия, Канада. Но всичко това е без резултат, защото „Барневернет“ не дават обяснения на никого.

Сега вече нямам никакво съмнение, че когато героят Марцел на Уилям Шекспир от трагедията „Хамлет“ казва знаменитата фраза: „Да, има нещо гнило в Дания“ в края на четвърто действие, той в действителност е имал предвид Норвегия, която към онзи момент е била в територията на Дания.

Само едно е странно, и дори бих казал безотговорно, в цялата тази работа. Защо Външно министерство не съобщава за тази огромна опасност на официалната си страница с големи червени букви, както прави това за държави, в които възникват военни конфликти или бушуват опасни епидемии.

Защото случващото се в Норвегия е наистина опасно за българските семейства. Примерите за това са твърде много.

Да се чудиш как в тази толкова щастлива и загрижена за децата страна се роди чудовището Андеш Брайвик, което през 2011 г., точно 24 часа след рождения ми ден, застреля 77 сънародници и рани други 155-има на норвежкия остров Ютьоя?

Явно вездесъщата „Барневернет“ е проспала неговото детство…

Слави Ангелов

 
image



Гласувай:
1



1. reader - !
06.06.2018 20:16
Когато преди няколко години руски семейства сигнализираха в соц мрежи за дейността на Барневарн - норвежките служби за "закрила" (отнемане) на децата, както и за принудителното джендър възпитание в училище и в къщи, това беше отнесено от нашите гласовити грантаджийско-либерални среди към "путиновата пропаганда". Сега, когато това се случва с български семейства и деца, е крайно време да сме наясно кой каква пропаганда обслужва и защо се подкопават устоите на нашия свят. Тоталната подмяна на реалността, все уж в името на хуманни цели, вече не може да скрие организираният поход срещу семейството и християнските ценности. Еничарският корпус от времето на Османската империя ще но се види "пансион за благородни девици" в сравнение с това което идва. Деца се отнемат не само в Норвегия. В Германия също, макар и не толкова масово, но все така драстично. И там има отнети българчета и аз знам за подобен случай от кръга на моите познати. Детето просто не се върна от детската градина, но никой не писа за това у нас, а майката се уплаши за статута си в Германия и се бори сама. Румънската Православна църква водеше дело години наред за две румънски деца на емигранти, които бяха отнети от родителите, само защото са се карали в къщи, но са се грижили добре за децата си. Децата бяха осиновени по бърза процедура от гей двойка в Германия. Така че да не си затваряме очите, че проблемът е някъде там далеч и не ни касае. Защото в Скандинавия и педофилията е част от народната им "култура" и обичаи и прозорецът на Оверон се отвори и за това "право". Правото вече определя морала, а не обратното. А кой решава как ще се "развива" правото? Този, който притежава всички световни блага и купува съвестта ни с тях. Съпротивата е все още възможна, ако имаме какво да губим и се изправим открито срещу тази мерзост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074406
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031