Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2018 00:46 - Съдът реши: Иванчева и Петрова остават в ареста защото са обществено опасни
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 677 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Апелативният спецсъд остави в ареста кмета обвиняемите за подкупа в община "Младост". Причината - обществено опасни са, защото бавят преписки.

 
 Кметицата не се сещала кой е този "образ" Александър Ваклин

Адвокатите на подсъдимите твърдят, че парите са дадени да се бележат, преди да е поискан подкупът

Прокурорът ни е казал да не говорим с журналистите. Затова ви пишем бележки. Това заяви пред репортерите в съдебната зала кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева. Тя, заместничката й Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров застанаха пред Апелативния специализиран наказателен съд, който гледа мерките им за неотклонение, предаде БГНЕС.

 

Според прокуратурата Иванчева и Петрова са взели 70 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин като първа вноска от общо 250 000 евро, за да му издадат документ за строеж. Попитана защо не е издала документа в срок, Иванчева отвърна, че община "Младост" не е пощенска кутия, тъй като всеки документ се разследвал. Двете с Петрова бяха облечени с бели фланелки с лого на "Зелен Младост".


Иванчева държеше и бележка, на която пишеше, че е лъжа, че е искала Румен Русев да я замести на поста. "Искам другият зам.-кмет да бъде - Владимир Клисуров", допълни тя. По адрес на изнудвания според прокуратурата предприемач Ваклин, кметицата на "Младост" каза: "Не се сещам кой е този образ".

 

"С Ваклин съм се срещала два пъти. Един път в общината, когато дойде и каза, че ще направи детска площадка. Преди това е било в началото. Не съм му поставяла условия, дори не се сещаме кой е този", допълни тя. По думите й, тя винаги добре приема идея за детски площадки, каза Иванчева и допълни, че условия не били поставяни.
Ние не сме пощенска кутия, трябваше да бъдат правени проверки по преписката му. За това и тя се забави, обясни кметицата.

 

Преписката не била нищо по-различно от останалите. Иванчева и Петрова са категорични, че не са забавили преписката за строителство на компанията на Ваклин умишлено.
"Гледали сме ги бавно. Поради липсата на хора някои неща са се забавили. Тази преписка не е била нищо по-особено от останалите", обясни Биляна Петрова.


Прокуратурата е поработила доста през тези дни, допълнително е разпитала Ваклин, за да изчисти нашите възражения. Защитата счита, че не се опровергават нашите твърдения. Дадена е такава сума (за маркиране - б.р.) много преди да бъде поискана. Това заяви пред журналисти адвокат Мариана Тодорова, защитник на обявения за посредник по предаване на подкупа за Иванчева бивш кмет на района Петко Дюлгеров.

 

Адвокатът на Дюлгеров обяви, че парите са иззети с протокола за изземване на автомобила. Дават, че неколкократно парите са връщани на Ваклин. Парите са предадени за маркиране и описване много преди да е поискана сумата.

 

По делото срещу кмета на район "Младост" Десислава Иванчева има приложени две експертизи, които са явни. В тези две експертизи има срещи на моя подзащитен с господин Александър Ваклин, каза Тодорова. "В деня на ареста има среща в кафе на подзащитния ми с господин Ваклин. Това е приложено като свалено от записите на камерите. Няма данни по делото. От кафенето има запис, но няма предаване на парични средства, пликове - каквото и да е. Според твърдението на прокуратурата, парите са предадени в колата. От записите се вижда, че господин Ваклин предава нещо - като лист хартия, в която е увито нещо, но не се вижда какво е", обясни адвокат Тодорова.

 



Гласувай:
0



1. reader - Гошко
28.04.2018 00:47
Адвокатите на подсъдимите твърдят, че парите са дадени да се бележат, преди да е поискан подкупът. Разбира се, нали сетне трябва да се върнат. Прокурорите обаче държаха да си проявят магарешкия инат и непукизъм. И сега се правят на велики, смятайки че са хванали Господ за пеша на мантията. Ще ми направи голям кеф ако съдиите проявят самостоятелност и оставят Георгиев и Гешев с пръст в устата.Нещо като простотията с Н.Цонев, който накрая беше оправдан. ГЕРБ няма да е вечно на власт, я. Стига с тези пожарникари , физкултурници и пекински юрдечки! Всеки ден им гледаме простотията!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073230
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031