Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2018 20:12 - Иванчева за Ваклин в СРС: Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, докато не плати
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 964 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Записи със специални разузнавателни средства (СРС) са документирали срещите между участниците в кметската завера в „Младост“ и предприемача Александър Ваклин, както и предварителните уговорки между Иванчева и двамата й заместници – Петрова и Дюлгеров, за това как да се въздейства на Ваклин да плати подкуп, съобщава „Труд“. Коментирали са и кога и как да бъдат предадени парите.

 image

 

„Поставили сме го на колене. Няма да пусна преписката, докато не плати“, казала Иванчева. Думите й са записани със СРС и бяха цитирани от прокуратурата. От държавното обвинение посочиха, че тя е предлагала замени на терени, без да има такива правомощия.

Прокуратурата поиска да се потвърди ареста на тримата.

 

архитект на 26.04.2018 в 18:06 Повярвайте ми, абстрахирайте се от политическите си нагласи, симпатии и подозрения. В общините цари тотална корупция, в малките общини малка, в големите голяма. Това е София, инвестиции за милиарди, небостъргачи, молове, огромно жилищно строителство. И един общинар да пропусне да капитализира позицията си, да остане на скромната заплата? Няма да стане. Никой не се явява на избори, за да се жертва за народа като браилски хъш, няма такъв, а и ако случайно попадне, ще го развратят на минутата. И фризьорката може да е тръгнала с благородни мисли във фризираната си главица, но веднага са я открехнали. Прост номер. Документите се издават в 14 дневен срок по закон, но за обявяването им на заинтересованите срок няма. Девет месеца забавяне, инвеститорът, врял и кипял, сам се сеща и киха. Но наглостта на фризьорката расте, вече вижда милиони от всеки по-тлъст обект, това и изяжда главата. Ако ще и да е изкупителна жертва, заслужила си е и затвора и позора.   медии и Страсбург на 26.04.2018 в 18:51 Засега журналистите се изявяват като- следователи, адвокати, прокурори и съдии!...............Обикновено такива дела завършват в Страсбург с присъда срещу държавата- заради неправомерни действия на изпълнителна и съдебната власт!..................... Ама какво били написали медите и какви доказателства били представили- съда в Страсбург въобще не се занимава с такива " медийни жълтинки"!.............И накрая пак народа ще плаща за некомпетентността на изпълнителната и съдебната власт в България на ЕС!   архитект на 26.04.2018 в 19:33 Проектът е одобрен от ЕСУТ, строителното разрешение е издадено. Хубаво, лошо, по-вероятно лошо, защото към София се стичат пари и хора, провинцията загива, села се изпразват, но работата на госпожата е просто да го обяви. А тя не го прави и чака. Нещо. Видя се какво. Тя просто няма право на това. Но имаме обосновано предположение, че ако беше от хората на ЦЦ, щяха да си затворят очите.

  Незнайко на 26.04.2018 в 19:42 архитектe, от писаниците ти лъха на горчив опит...

Вчера са прецизирани обвиненията на тримата, но от защитата са категорични, че в днешното заседание това не трябва да се има предвид. Причината е, че Апелативният специализиран съд е контролна инстанция и трябва да се произнесе правилно и законосъобразно ли е решението на първата инстанция. А тя се е произнасяла по старите, първоначални обвинения.

Прокуратурата твърди също, че „Иванчева прониквала в кабинети на други служители на общината след работно време и вземала преписки“.

 

 




Гласувай:
1



1. reader - Кметът на "Младост" остава за постоянно в ареста
26.04.2018 20:18
Кметът на столичната квартал "Младост" Десислава Иванчева остава за постоянно в ареста, реши апелативният специализиран наказателен съд на заседанието си днес. С най-тежката мярка за неотклонение остават и обвинените за нейни помагачи - заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на софийския район Петко Дюлгеров.
Съдебният състав с председател Даниела Росинова, която е и шеф на съда, и членове Веселина Вълева и Магдалена Лазарова (бивш член на ВСС) приеха, че има обосновано предположение тримата да са извършили престъплението, за което са обвинени. И тъй като има опасност да извършат друго, магистратите прецениха, че трябва да останат в ареста.

След заседанието прокурор Илиян Рангелов потвърди информация, че първоначално е имало задържан и четвърти човек, на когото обаче не са повдигнати обвинения и е бил освободен.

Двете жени бяха зрелищно задържани на 17 април. Тогава бе арестът и на Дюлгеров. В края на миналата седмица първоинстранционният съд им наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Обвинените обаче обжалваха съдебното определение.

Тримата са привлечени към наказателна отговорност за искане и вземане на подкуп в особено големи размери, като имат различна форма на участие в престъплението - Иванчева е обвинена като извършител, а другите двама като нейни помагачи.

цитирай
2. reader - Какво престъпление могат да извършат не разбрах?
26.04.2018 20:20
Дано не се наложи след време да вземаме нов заем, за да плащаме обезщетения след решение на съда в Страсбург... Затова не е ли крайно време, тези, които са били некомпетентни, или по неизвестни причини са виновни за въпросните наказания на наши граждани, да си плащат индивидуално наказанията, вместо държавата? Стига вече колективна отговорност! Всеки лично да отговаря за действията и решенията си! Която партия предложи това в предизборните си обещания, смятам, че ще спечели !


Старият Berlusconi се опита да го направи, но неуспешно Интересното е друго Даниела Русенова е пуснала за 10 бона гаранция Ц.Чоков, а Иванчева&Петрова не пожела...


Тежко, тежко! Това ме кара да мисля, че те са наистина невинни. Ако бяха виновни щяха да са под гаранция навън! .............................. Какъв ли подкуп са взели съдийките интересно?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4086385
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930