Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2018 12:46 - Владимир Путин: САЩ и съюзниците им извършиха акт на агресия, подпомагат терористите!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 571 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В специално изявление на руския държавен глава, разпространено от Кремъл

"Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за обсъждане на агресивните действия на САЩ и техните съюзници", се казва в изявлението

САЩ и техните съюзници нанесоха удар по военни и граждански обекти в Сирия в нарушение на устава на ООН и международното право, без санкция от Съвета за сигурност. Това заяви президентът на Руската федерация Владимир Путин в нарочно изявление, разпространено от Кремъл. 

"На 14 април САЩ с подкрепата на своите съюзници нанесоха ракетен удар по обекти на въоръжените сили и гражданската инфраструктура на Сирийската арабска репулика. Без санкция на Съвета за сигурност на Организацията на обединаните нации, в нарушение на Устава на ООН, на нормите и принципите на международното право е извършен акт на агресия срещу суверенна държава, която е на първата линия в борбата с тероризма", казва Ѝпутин. 

"Русия свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за обсъждане на агресивните действия на САЩ и техните съюзници", се казва в изявлението. 

"Със своите действия САЩ... носят страдания на мирното население, всъщност подпомагат терористите, могат да преивикат нова бежанска вълна", заявява още руският президент.

 

„Отново, както и преди година, когато САЩ атакуваха в Сирия летище „Шайрат“ като предлог се използва инсценирано използване на отровни вещества срещу цивилното население. Руските военни експерти, пристигнали на мястото на мнимия инцидент не са открили следи от употреба на хлор или на друго отровно вещество. Нито един местен жител не потвърди химическата атака“, заяви Путин.

 

„Организацията за забрана на химическото оръжие изпрати в Сирия своите специалисти за изясняване на всички обстоятелства. Но групата на западните страни пренебрегна цинично това и предприе военна операция, без да дочака резултатите от разследването“, се казва още в изявлението на Путин.


Превод и редакция: Епицентър.БГ

 




Гласувай:
3



1. reader - Периодично докладват на Владимир Путин за ситуацията в Сирия
14.04.2018 12:49
В Москва определиха атаката като "крещящо нарушение на международното право"
Посланикът на Русия в САЩ Анатоли Антонов предупреди, че ще има последствия за водените от Вашингтон военни удари по Сирия и допълни, че не е допустимо да се обижда президента на Русия Владимир Путин
Министерството на отбраната на Русия съобщи, че неговият ръководител Сергей Шойгу периодично докладва на президента на страната Владимир Путин за оперативната обстановка в Сирия, предава РИА Новости, цитирана от Агенция "Фокус".

„Министърът на отбраната Сергей Шойгу докладва цялата оперативна обстановка по Сирия на президента Владимир Путин“, пише в официално заявление на руското министерство на отбраната.

Посланикът на Русия в САЩ Анатоли Антонов предупреди, че ще има последствия за водените от Вашингтон военни удари по Сирия и допълни, че не е допустимо да се обижда президента на Русия Владимир Путин, предава Reuters.

„Предварителният сценарий се прилага“, заяви Антонов. „Отново, ние сме заплашвани. Предупреждаваме, че подобни действия няма да бъдат оставени без последствия“.

„Обиждането на президента на Русия е неприемливо“, допълни Антонов. „САЩ, които притежават най-големия арсенал от химични оръжия, нямат право да обвиняват други страни“.

Прессекретарят на руското МВнР Мария Захарова заяви, че САЩ и техните съюзници са нанесли удара по Сирия в момента, в който страната е получила шанс за мирно бъдеще, предава ТАСС.

„Зад тези действия стоят тези, които претендират за морално лидерство на този свят, заявяват за своята изключителност“, заяви Захарова. „Трябва да бъдат наистина изключителни, за да може в момента, когато Сирия получи шанс за мирно бъдеще, ѝ обстрелват столицата“, допълни тя.

Дипломатът също така заяви, че западните медии също са отговорни за ударите. „Белият дом заяви, че увереността в химическата атака е основана на „медиите, съобщенията за симптомите, видео и фото, а също така от заслужаваща доверие информация“, отбеляза Захарова.
цитирай
2. reader - ---
14.04.2018 12:49
Тя отбеляза, че след подобни заявления американските и другите медии трябва да осъзнаят своята отговорност за случилото се.

Председателят на Комисията на Съвета на Федерацията (горната камара на руския парламент) по международните дела Константин Косачев заяви, че ударът на САЩ и силите на коалицията по Сирия е крещящо нарушение на международното право, безоснователна атака по суверенна държава и опит да се провали мисията на ОЗХО в сирийския град Дума, предава Интерфакс.

„Политическата оценка може да бъде само една – това е крещящо нарушение на международното право и това е атака по суверенна държава без основания“, заяви Косачев.

„И това, с висока степен на вероятност, е опит да се създадат затруднения за мисията на ОЗХО, която трябваше днес да започне работата си в град Дума или да я провалят“, допълни той.

Сенаторът отбеляза, че сега не са нужни емоции, а професионална оценка от военните специалисти, работещи на място.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4072916
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031