Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2018 22:30 - БРАВО СИЛВИЯ! Най-после някой да формулира това, което на всички ни остави горчив привкус за ОГРОМНАТА МАНИПУЛАЦИЯ от страна на войнолюбците!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 597 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  "Тази нощ коалиция от държави предприе ограничен ракетен удар по въздух по съоръжения, свързани с ПРОИЗВОДСТВОТО НА ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ", съобщи днес външният министър Екатерина Захариева, цитирана от VESTI.bg. Само че допустимо ли е да се бомбардират обекти, за които се предполага, че произвеждат химическо оръжие? То е все едно да бомбардираш атомна електроцентрала.

Ако обстрелваните "цели" наистина произвеждат химическо оръжие, там със сигурност има складове с готова продукция, технологични заготовки и химически суровини.

Интензивните въздушни удари, 103 НА БРОЙ, срещу такива обекти, както и разрушаването им, като резултат могат да означават само едно. Опасност с висока степен на вероятност от предизвикването на биологична, химическа и хуманитарна катастрофа с неясни последици. И размери. При това извършена целенасочено и зрелищно.

Защото кой би могъл да гарантира, че при ударите, наличните химически оръжия (нали се твърди, че има такива) и химичните съединения няма да се взривят, разпространят и активират?

Никой!

Под химическо оръжие се имат предвид бойни и отровни вещества, заедно със средствата за тяхното пренасяне и управление. Основните им характеристики са висока летливост, силна токсичност, възможности за реакция с други вещества, трайно и бързо въздействие и т.н.

Делят се на:

нервно-паралитични - зарин, зоман,V-газове;

кожно-обривни - серен и азотен иприт;

общоотровни – циановодород;

психотоксични – BZ, марсилидий;

задушливи – фосген;

предизвикващи временна слепота, глухота и със сълзотворно действие – бром, бензин, цианид.

Заринът е смъртоносен, той може да прониква в организма през устата, кожата и по дихателен път.

Зоманът е летливо вещество с аромат на праскова, което при нагряване се превръща в газ. Прониква през кожата и без инжектирането на противоотрова предизвиква бърза смърт.

Ипритът поразява лигавиците на очите, носоглътката и горните дихателни пътища, дори в незначителна концентрация. Основното му бойно състояние е капково или аерозолно.

Циановодородът е силно летлива течност с мирис на бадем. Кипи при 25,6 °С и може да убие дори кит. Взаимодейства със съдържащите желязо дихателни ензими, което води до спиране на дишането.

Надали е необходимо да продължавам с изреждането на този кошмар.

Има ли луд, или луди, които биха пуснали този УЖАС НА СВОБОДА? Хвърляйки ракети и бомби отгоре му?

Не мога да си представя, че е възможно подобно безумие от страна на най-висшите държавници на САЩ, Великобритания и Франция.

Какво се случва тогава? Къде и по какво е стреляно? Има ли и имало ли е там химически оръжия?

През септември 2013 Сирия подписа Конвенцията за забрана на химическите оръжия и постави химическия си арсенал под международен контрол. На 31.10.2013 Ройтерс съобщи, че Дамаск е унищожил в срок цялото си декларирано оборудване за производство на химическо оръжие като се позова на документ и проверки, осъществени от експерти на ОЗХО - Международната организация за забрана на химическото оръжие (ОЗХО), в която членуват 192 държави.

В такъв случай се очертават две версии.

Едната е, че такова оръжие не е имало и няма в обстрелваните обекти и в Сирия.

Другата е, че то съществува. При този вариант обаче въздушните удари и последиците от тях няма как да не доведат до посочените по-горе резултати.

А това също е геноцид.

 http://sylviastefanova.blog.bg/politika/2018/04/14/dve-versii-za-udarite-v-siriia.1603854




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4092721
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930