Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2018 02:31 - Акад. Марков: Втора Студена война не може да има! Вторият полюс в света ще е Китай, а не Русия
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 683 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 И в новата история България е между две велики държави – Германия и Русия, посочи историкът

"Който е подхванал случая „Скрипал“ не си е мислил, че победата на Путин по някакъв начин ще бъде повлияна в Русия. Просто характерът на руснака е съвсем друг и той няма да се повлияе от това, заяви акад. Воденичаров.

Случаят „Скрипал“ не е имал за цел да повлияе на изборите в Русия, а да наруши спокойствието в Европа и света, заяви акад. Стефан Воденичаров. Светът още не е двуполюсен, той е еднополюсен и другият полюс ще се появи скоро, но това ще бъде Китай, а не Русия, смята акад. Георги Марков.   "Който е подхванал случая „Скрипал“ не си е мислил, че победата на Путин по някакъв начин ще бъде повлияна в Русия. Просто характерът на руснака е съвсем друг и той няма да се повлияе от това. Но този резонанс, който се получи, който наруши привидното спокойствие в Европа и в света, някак си като че ли е бил поставен точно с тази цел – не изборите в Русия, а просто Европа и светът да претърпят тези сътресения, защото те ще отзвучат много бавно. Освен дипломатическите напрежения, освен че това пречи на икономическите отношения в момента, има и една по-далечна цел – да бъде провалено Световното първенство по футбол в Русия, което също ще сложи един голям отпечатък. Затова си мисля, че целта е била не изборите в Русия, а развалянето на обстановката". Академик Воденичаров определи позицията на България пред БНР като разумна.

Акад. Георги Марков коментира, че втора Студена война не може да има. По думите му за момента светът все още не е двуполюсен, но ако се появи друг полюс, той ще е Китай, а не Русия: "За жалост, човешката история е наситена с войни. Дори историческите епохи се бележат от войни, но не се повтарят точно събитията едно към едно. Сега не може да има Студена война, защото светът още не е двуполюсен, той е еднополюсен и другият полюс ще се появи скоро, но това ще бъде Китай, а не Русия. Тогава може би ще има втора Студена война. Така че трябва да се внимава с определението война. /…/ Случаят „Скрипал“ не е имал за цел да повлияе на изборите в Русия, а да наруши спокойствието в Европа и света, заяви акад. Стефан Воденичаров. Светът още не е двуполюсен, той е еднополюсен и другият полюс ще се появи скоро, но това ще бъде Китай, а не Русия, смята акад. Георги Марков.   Те коментираха и учредяването на сдружението „Инициатива Единение“. Тази седмицата учени, общественици и български индустриалци учредиха сдружението „Инициатива Единение“. Една от основните цели на сдружението е подобряването на качеството на живот на българите, посочиха учените.

Националната цел на България трябва да бъде достоен живот на българите, от това се нуждаем, уточни бившият председател на БАН: "Поканихме българските индустриалци, не бизнесмени. Българските индустриалци са тези, които създават работните места, тези които си плащат данъците тук и те са заинтересувани техните предприятия да се развиват. Нас – интелектуалците и учените, политиците едва ли ще ни чуят. Но големите данъкоплатци сигурно ще ги чуят. Затова ги поканихме. Добре че се намериха хора с чувство за принадлежност към България, които се включиха в тази инициатива. /…/   Важното е да се възвърне държавността, да се премахнат преградите пред инициативните хора и да не им се пречи да правят големи стъпки напред. Затова водим разговори за това да се прегледа законодателната база, да се видят всички нормативни актове, които са над 2000, да се въведе час по-скоро електронно управление", каза още той.

"За да има единение, не трябва да правим партия. Ще се изхабим. Има опасност да бъдем употребени, но ще се постараем да не бъдем", заяви акад. Георги Марков.

Акад. Воденичаров беше категоричен, че промените в дългосрочните проекти на държавата, предприемани при смяната на управлението, не водят до добри резултати: "Проблемите, които в момента тежат на България, всяка промяна в тяхното управление – резултатите се виждат след 10-15 години. Рязката промяна на дългосрочните проекти не води до добри резултати.   Затова нашето желание и това, което се опитваме да направим е да обсъдим с повече българи кои са националните цели и как да бъдат постигнати, да ги споделим с политиците и управляващите и тези неща да бъдат по някакъв начин узаконени и които поеме тегобата да управлява държавата, да знае кои са те. В момента големият проблем на България е, че сме много бедни. Да седнем в рамките на един по-къс период да възстановим икономиката. Това са мотивите, които ни карат да дискутираме с обществото".   Англия я дели само един канал, но тя е много по-близо до своите бивши колонии в САЩ. Англосаксонските сили най-вече се опасяват от движение по съчетание на германските технологии и руските ресурси. Поради това Германия и Русия винаги трябва да се „изтребват“ като в двете Световни войни и други да печелят от това", каза Марков.

 



Гласувай:
0



1. apostapostoloff - Ето каква е истината:
03.04.2018 05:54
По данни на руския сайт by24, който цитира кап. I ранг Константин Сивков, д-р на военните науки, Русия отстъпва на САЩ:
• по самолетоносачи 12 пъти;
• по броя на крайцери – 6,5 пъти;
• по ескадрени миноносци – 5 пъти;
• по многоцелеви атомни подводници – 4 пъти.

ВМФ на Русия превъзхожда ВМС на САЩ единствено по броя на неядрени подводници и на кораби от крайбрежната зона: корвети, малки ракетни кораби и катери с различно предназначение. Но това предимство на Русия се компенсира от огромното количество и качествено разнообразие на малки кораби във ВМС на другите страни от НАТО.

Във въздушно-космическата област положението е същото: по брой на бойни самолети (изтребители, бомбардировачи и щурмови самолети за поддръжка на Сухопътните войски) американските ВВС превъзхождат ВВС и руската морска авиация 4 (четири) пъти, като руските самолети са две поколения по-стари от американските.

Ако бъдат добавени транспортни и други осигуряващи самолети, превъзходството на САЩ нараства до 8 пъти. Русия разполага с отлични образци на ново въоръжение като изтребителя от пето поколение Су-57, но броят им е твърде незначителен за постигане на паритет или превъзходство над САЩ.

Русия катастрофално изостава и по брой на боеспособни сухопътни съединения, и по приетите на въоръжение високоточни оръжия. Константин Сивков не е първият руски военен експерт, който признава пълната несъстоятелност на РФ при хипотетичен военен сблъсък със САЩ.

Още през октомври 2015 г. докторът на техническите науки проф.Пьотр Белов заяви, че „Русия вече не притежава „ядрен щит” поради изтичане срока за годност на огромен брой балистични ракети. Единствените комплекси, които биха могли да бъдат задействани, са 40 стари ракети „Сатана”, чиито ресурс неведнъж е бил удължаван.

През март 2014 г. не кой да е, а вицепремиерът Дмитрий Рогозин, който отговаря за военно-промrшления комплекс, в мигове на откровение заяви, че „при реален военен конфликт със САЩ Русия ще загуби войната само за шест часа”.

цитирай
2. staler - По хубаво си брой звездите, гада...
03.04.2018 14:31
По хубаво си брой звездите,гадателю...при пълномащабен конфликт между Русия и САЩ /а той неизбежно ще е пълномащабен именно поради многократното превъзходство на натовските страни над Русия в неядрения сегмент/света ще изчезне за 1-2 дена....и живите ще завиждат на умрелите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4096336
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930