Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2018 15:52 - Бащата на Литвиненко в сензационно интервю: Лондон няма доказателства за вината на Русия за Скрипал!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 300 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Тактиката на британските власти в разследването на двете отравяния е подобна, казва той

Великобритание има желание да дискредитира Москва в очите на международната общност, твърди бащата на отровения бивш агент на ФСБ

Лондон няма доказателства за вината на Русия, както в отравянето на Сергей Скрипал, така и в покушението над Александър Литвиненко, но пък има желание да дискредитира Москва в очите на международната общност.
Тази теза развива в предаването „Противоположности“ на руската телевизия RT Валтер Литвиненко, баща на Александър Литвиненко.

Според него Лондон активно лансира версията за вината на Москва за отравянето на бившия агент на ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия в Солзбъри. Тактиката на британските власти в разследването на двете дела – за отравянето на Скрипал и на бившия агент на ФСБ Александър Литвиненко, е почти една и съща, твърди той.
 

Веднага след смъртта на сина си Александър, Валтер Литвиненко обвинява публично руските власти за това. Но после променя мнението си. Запитан какво го е накарало да промени становището си, той казва: „Анализът! Аз постоянно анализирих, мислех по това. И в края на краищата дойдох до окончателния извод. Сега нищо не може да ме накара да го променя. Путин не е способен на такова нещо – това е!“

 

Водещият припомня на Валтер Литвиненко: "Известно е, че вашият син отправи срещу Русия, срещу Путин много сериозни обвинения, като казваше, че Путин е организирал взрива на жилищни сгради в Русия, че той стои зад терористичните атаки в САЩ на 11 септември."
„Знаете ли, може би някой в руското ръководство и да е искал да направи това. Мисля че президентът всички вижда, всичко знае. Виждам колко порядъчен човек е той, разбирате ли. Той не е способен на пакост, това е най-важното. Още повече, че той е умен човек – няма да се занимава с дреболии. Кой е Саша за президента?! Саша беше обикновен опер, ловеше бандити. Той обичаше работата си. Защо му е на Путин да се занимава с него“, отвръща Валтер Литвиненко.

 

Очаквайте подробности!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4084553
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930