Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2018 08:44 - Русия поиска от Великобритания да съкрати дипломатическата си мисия до нивото на руската в Лондон
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 946 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 31.03.2018 08:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Москва гони двама дипломати от Нидерландия

В протестна нота на руското Външно пише, че провокативните действия на Великобритания са довели до решението на множество правителства да изгонят руски дипломати от своите столици

Министерството на външните работи на Русия е дало един месец на Великобритания в петък да намали дипломатическия си контингент в Москва до нивото на руската мисия в Лондон, предава Reuters, цитирана от Агенция "Фокус". 

От министерството излязоха със съобщение, че са привикали британския посланик в Москва Лори Бристоу и са му предали протестна нота. В нея пише, че провокативните действия на Великобритания са довели до решението на множество западни правителства да изгонят руски дипломати от своите столици. 

Русия информира и посланика на Нидерландия в страната, че ще експулсира двама дипломати в огледална мярка във връзка със случая „Скрипал“. 

Посланикът на Нидерландия в Русия Ренее Джоунс-Бос заяви: „Двама от моите колеги напускат Москва. Но ние (посолството) оставаме тук“.

 

Русия гони европейски дипломати

Ще си заминат по двама сътрудници на италианската и холандската мисии

За персона нон грата са обявени четирима от Полша, трима от Чехия, по един - от Финландия и Швеция

Русия гони дипломати от европейски страни в отговор на същата мярка, съобщава Ройтерс, цитирана от БНР. 

Според съобщенията на отделните страни ще бъдат изгонени двама сътрудници на италианската мисия в Москва, както и двама от Холандия. За персона нон грата са обявени трима дипломати от Чехия, по един - от Финландия и Швеция. 

Четирима дипломати от Полша също ще трябва да напуснат Русия. 

Ще бъде изгонен също така военният аташе на Естония, както и трима литовски дипломата и един латвийски. 

По-рано Москва обяви, че гони 60 американски дипломата – точно толкова, колкото руски бяха изгонени от САЩ.

Лавров привика посланиците на всички страни, изгонили руски дипломати

Ще бъдат връчени протестни ноти и обявени ответните мерки на руската страна

На Смоленския площад вече са представителите на Германия, Франция, Полша, Италия, Нидерландия, Албания, Румъния, Украйна, Латвия, Литва и Македония. Преди тях е бил дипломат №1 на Лондон в Москва

В петък Министерството на външните работи на Русия ще връчи на посланиците на страните, изгонили руски дипломати, протестни ноти и ще обяви ответни мерки на техните действия.

Това съобщиха от руското външно ведомство, предава ТАСС, цитирана от "Фокус".

„На 30 март в МВнР на Русия се привикват ръководителите на акредитираните в Русия дипломатически мисии на редица страни, предприели неприятелски действия по отношение на Русия „в знак на солидарност“ с Великобритания за т.нар. дело Скрипал. На посланиците ще бъдат връчени протестни ноти и ще им бъдат обявени ответните мерки на руската страна“, информираха от министерството на Сергей Лавров.

Както предава кореспондента на ТАСС, в централната сграда на МВнР на Смоленския площад вече са пристигнали посланиците на Германия, Франция, Полша и Италия, както и ръководителите на дипломатическите представителства на Нидерландия, Албания, Румъния, Украйна, Латвия, Литва и Македония. По-рано руското дипломатическо ведомство бе посетено от британския посланик Лори Бристоу, който не разкри целта на визитата си.

 



Гласувай:
1



1. reader - Terminator
31.03.2018 08:45
Тези страни които подкрепиха ВБр започнаха едно хленчене и сополивене (интересни мрънкания на дипломати на тези страни, защо били гонени техните дипломати които не били шпиони?!). А от страна на Русия започна едно контранастъпление по всички фронтове от дипломатически и военен характер (от военен характер е просто привеждането на подвижните ракетни комплекси "Ярс" в бойна готовност под формата на проверка на същата) а на дипломатичния фронт беше първо изгонването на дипломатите, след това искане за посещение на Скрипал и дъщеря му, след това обвинение на МВнР, че английските служби проверяват руски самолет!
цитирай
2. reader - Васил Здравков
31.03.2018 08:46
Ако сравним Лавров с Джонсън, последният е уличен клоун. Бившата Британска Империя е изпаднала дотолкова, че някакви селяни решават за излизане от ЕС, а лордовете си траят, въпреки че ще загубят много пари. И в изключително важен момент от историята, начело на ЮК е една лелка със смешни обувки.
цитирай
3. reader - humcho
31.03.2018 08:47
Посланикът на Нидерландия в Русия Ренее Джоунс Бос заяви: Двама от моите колеги напускат Москва. Но ние (посолството) оставаме тук . Докога? А за провокацията на английското правителство за баща и дъщеря Скрипал: ВБр трябва да свикне , че е n тата по ред държава на света по военна и икономическа мощ и да се разпростира в тези си възможности. Другото е да бъдеш слуга на една държава зад океана. Много е неприятно една нямала щастието да има деца жена и един изживяващ се като гей външен министър да се опитват да се представят като свирещи първа цигулка...
цитирай
4. reader - Васил Здравков
31.03.2018 08:59
Едно време бабите са казвали на внучетата си да не дърпат опашката на мечката. Британските тарикати, които надуваха БВП за сметка на руски пари ще трябва да се намесят. Г жа Мей е г жа Никоя за Лондонското Сити.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4093631
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930