Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2018 19:42 - Сидеров: Призовавам ГЕРБ да не прави грешни ходове по случая „Скрипал“
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 960 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.03.2018 19:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Търся среща с Борисов, заяви той

Надявам се още днес да има коалиционен съвет с ГЕРБ, за да можем да имаме точен анализ и правилно решение заяви председателят на ПГ на „Обединени патриоти“

Лиляна Павлова: Изразихме солидарност с Великобритания. Но не трябва да се прави свръхреакция

Премиерът Борисов не иска да вземе решение под натиск от когото и да било, а когато има информация, изтъква министърът за българското европредседателство

Изразихме солидарност с Великобритания. Но не трябва да се прави свръхреакция.

Такава теза по случая "Скрипал" разви министърът на българското председателство Лиляна Павлова в студиото на предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Темата "Скрипал" е изключително важна и сериозна. Тя подлежи на много анализи. Точно поради тази причина премиерът свиква утре Съвета по сигурността, където ще бъде изслушан посланик Бойко Коцев", подчерта тя.

Запитана дали и България ще изгони руски дипломати, Павлова обърна внимание, че утре, когато ще заседава Съветът по сигурността, е важен ден. Решение ще се вземе в зависимост от данните, които ще дадат службите, посочи тя. На заседанието ще бъде изслушан и българският посланик в Москва Бойко Коцев, който бе извикан в София за консултации.

 

Премиерът Борисов не иска да вземе решение под натиск от когото и да било, а когато има информация, коментира още тя.

 

"Според мен нашата позиция е балансирана. Не трябва да политизираме и истеризираме по темата. Важно е да вземем решението, когато имаме реални данни и факти. Да оставим компетентните органи и службите да си свършат работата", каза Лиляна Павлова.

 

"Европредседателството върви много успешно. Предстои наистина историческа среща на 16 и 17 май в София. Тогава ще се срещнат абсолютно всички лидери на държавите в ЕС, както и Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск. В тази лидерска среща ще поставим няколко основни теми като дигиталната инфраструктура на Европа. На 18 май към 28-те лидери на европейските държави ще се присединят и ръководителите на държавите от Западните Балкани. Тогава ще разговаряме по един от основните приоритети на нашето председателство, а именно присъединяването на държавите от Западните Балкани към ЕС. Ние не можем да обещаем на нашите съседи, че на тази среща те ще се присъединят към ЕС, но е факт, че за първи път от 15 години тази тема е активна и се повдига", продължи министър Лиляна Павлова.

 

Министър Павлова открои срещата ЕС - Турция във Варна като ключово събитие на българското председателство.

Лиляна Павлова подробно се спря на темата за двойния стандарт при храните в Източна и Западна Европа.

"Темата за двойния стандарт при храните също е изключителен важен за нас. Ние искаме да създадем единни стандарти за всички държави в Европа, без значение дали говорим за бебешки храни, перилни препарати и тн. Водим много активна политика не само тук в България, но и в Брюксел", каза тя.

А по темата как върви българското председателство бе категорична: "Усеща се една промяна в отношението към България. Може би имаше подценяване за това как ще се справим чисто организационно и дали ще решим определени въпроси. За тези три месеца успяхме да обърнем мнението за България. Обърнахме имиджа на държавата!"

 

Очаквайте подробности!



Позицията на премиера Бойко Борисов до момента е много точна и правилна. Призовавам ГЕРБ да не правят грешни ходове, да не изказват мнения, които могат да повлияят зле на дипломатическите ни отношения, с която и да е държава. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров за позицията на България по случая „Скрипал“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

Според него хората от екипа на премиера трябва да се въздържат от изказвания по темата, която е много деликатна. „България трябва да има балансирана политика. Да не се правят резки ходове, да не се експулсират дипломати и да престанат приказките за солидарност, все едно става дума за природен катаклизъм“, изтъкна Волен Сидеров.

 

„Надявам се силно и смятам, че Бойко Борисов няма да направи такъв грешен ход да експулсира дипломати. България има правото си на суверенно мнение - ние не сме подчинена държава“, каза още той.

 

Нужен е коалиционен съвет, час по-скоро. Сега ще търся връзка с премиера и с останалите участници от коалиционния съвет. Надявам се той да се състои днес, най-късно утре, за да можем да имаме точен анализ и правилно решение.

 

„Продължавам да смятам, че трябва да се направи коалиционен съвет. Да обсъдим всичко, да разгледаме всички информации“, изтъкна той. „България трябва да има балансирано поведение в този случай. Не трябва да се правят дипломатически ходове, които да прекъсват отношенията ни с която и да е държава“, посочи Волен Сидеров. „Уговаряме коалиционния съвет. Красимир Каракачанов беше извън страната. Днес се надявам да стане“, каза още той.

 

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4096024
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930