Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2018 03:41 - Петко Симеонов: Срещата във Варна беше разговор с Дявола
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 603 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ердоган знае, че не бива да губи България като доверена страна поне засега. За после, не се знае.

Ердоган беше себе си. Той води война на чужда територия! Нахлул е! Агресор е! Ако това беше направил Путин, например в Украйна, жална ни майка.

Петко Симеонов

Фейсбук

 

Срещата във Варна беше успех за България.
Колкото ние се интересуваме от мнението на полската опозиция за дейността на Туск, толкова в държавите от ЕС се интересуват от мнението на българската опозиция за дейността на Борисов. Равнището на интереса е друг.


На срещата във Варна ББ беше рядко напрегнат. Бих казал - стресът му личеше от два километра. Меко казано, без да е изящен, не каза нищо глупаво и анти национално на пресконференцията. Напротив успя да похвали България и Варна. Личеше си - неговият интерес е на българската граница да няма емигранстки натиск. Това беше във фокуса на всичко, което каза и свърши. Може би това е бил мотивът му за уреждане на срещата.


Туск беше ясен - не постигнахме нищо конкретно, но разговаряхме. Да се говори е добро!


Ердоган беше себе си. Той води война на чужда територия! Нахлул е! Агресор е! Ако това беше направил Путин, например в Украйна, жална ни майка. Много би бил важен коменатарът на Александър Йорданов Александров и на Константин Мишев, които ценят политиката на #Ердоган.
Ердоган се показа такъв, какъвто е. Амбициозен, силен водач на Турция, който има съзнание за момента на отличната демографска структура на своята държава. След двадесет години палачинката ще се обърне. Той иска! И знае - не бива да губи България като доверена страна поне засега. За после, не се знае. 


ББ, Туск, Юнкер не му вярват за две стотинки. Но тримата знаят, че представляват най-мощната модерна империя в Света, която сега се събужда, а отсреща им е "събуден" потенциален агресор, който трябва да кротне поне няколко години. После сам ще знае къде му е мястото.
На срещата блесна - обща защитена граница на ЕС, обща армия, общи служби за сигурност, общо правителство. Това е условието такива срещи да нямат значение и смисъл. Маха се с ръка. Пуска се туит. Проблеми с Турция няма.


Рязко си смених мнението за Юнкер. Това беше човек от друга категория. Той каза всичко - и за времето, и за къде се намира, и за разходките си по време на разговора, и за православния Великден и за протокола... Думите му за "протокола" бяха заради "войник до войник, майно льо", макар че не знае песента, но това рече...


Кой разбрал, разбрал. Срещата беше разговор с дявола. 
Всевишният, да ме прости, че мисля имета му, само Той знае какво ще стане по-нататък.





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4094621
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930