Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2018 01:07 - Дахер Ламот: Вече ни писна от пропагандата за Сирия!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 330 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.03.2018 01:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Намирам за доста иронично това стряскащо лицемерие красива НЕЗАБРАДЕНА журналистка да представя пропагандния филм за каските, тъй като в районите на "Белите каски" е наложен саудитски шериат и там е забранено да се излиза без никаб или без черен, плътно закриващ косата хиджаб. image

 

Дахер Ламот:

Здравей, България,

Доживяхме в български ефир да се агитира за Ал-Каида и да се възхвалява уродливия им пропаганден инструмент, наречен "Белите каски".

Предлагам да изброим някои точки, за да лъсне вашето отвратително гнусно и сервилно лицемерие, безпринципност, липса на какъвто и да е професионализъм, познания, фактология, морал, журналистическа етика. Измисляте си ваша реалност, която в Сирия не съществува.

1) Нека първо разгледаме актуалната военна карта на Сирия.

Кажете на Вашите зрители къде по-точно действат т.нар. "Бели каски".

Къде действат, а, господа от Нова ТВ?

Действат единствено в зелените на картата територии. Никога не са пускали видео извън тях.

Тоест, те действат на територии, управлявани от Ал-Кайда групички като "Ахрар ал-Шам", Ал-Нусра и "Армия на Исляма".

На тези територии живеят между 5 и 9% от населението на Сирия, а в правителствените територии живеят над 80%, в които не са и чували за белите каски.

Те не действат и в зоните на кюрдските сили. САМО и единствено в териториите на ислямистки групи. НИКЪДЕ другаде.

2) Намирам за доста иронично това стряскащо лицемерие красива НЕЗАБРАДЕНА журналистка да представя пропагандния филм за каските, тъй като в районите на "Белите каски" е наложен саудитски шериат и там е забранено да се излиза без никаб или без черен, плътно закриващ косата хиджаб.

Затова в клиповете от този район няма да видите нито ЕДНА незабрадена жена, нито една работеща църква, няма да видите християни или алауити, или друзи, или кюрди. Само салафити и уахабити.

Още в първия протест в Баняс през 2011г излезе имамът Анас Айрут, един от символите на сирийската революция, и от минарето крещеше "демократичните" искания на бунтовниците: да се забранят смесените училища, хиджабът да е задължителен... да им имам демокрацията.

 

Много ми се иска да видя същата журналистка да отиде да живее в Идлеб, Афганистан или Саудитска Арабия и да видим дали ще ходи като палатка.

3) Също така намирам за доста плашещо еднаквия хвалебствен тон на западните медии и Ал-Каида.

В Сирия единствените, които възхваляват "Белите каски" в почти всеки благодарствен клип са групичките на Ал-Каида като Ал-Нусра.

Ето ви клип на Ал-Нусра (официалния клон на Ал-Каида в Сирия) с участието на Абу Джабер Ал-Шейх, в който хвалят героите на революцията - белите каски:

 

В останалите райони на Сирия, където живее 90-95% от населението никой не е виждал и чувал за белите каски.

4) В същото време никой вече не показва белите каски от Алепо, откъдето Ал-Каида бяха изгонени. Случайност?

И след изгонването им над 500 хиляди души се върнаха в Алепо и за пръв път от 5 години имаше празненства по случай Коледа. Случайност?

Впрочем, някой виждал ли е снимки на празнуващи Коледа в тези зони на каските?

Медиите няма да ви покажат и Омран, детето заснето от Белите каски в Източен Алепо и чиито снимкиобиколиха първите страници на всички световни ежедневници, за да се окаже после, че Омран е бил използван, дори не е лекуван, а само сниман, а родителите му подкрепят "режима".

За същото дете, за което в CNN реваха в ефир, а историята му се оказа далеч по-различна:

 

Както и всички истории, разказани от стоте хиляди души в Източен Алепо, след като бе освободен от горките борци с бради. 

Като споменахме за Омран, нека отбележим и Махмуд Раслан, журналистът-бяла каска, заснел Омран в линейката, който по-късно лъсна и в клипа, в който Нур ал-Дин ал-Занки обезглавиха дете:

 

5) По телевизиите няма да дадат и десетките клипове от Източна Гута, в които хората със сълзи посрещат сирийската армия и бягат от изродите, които ги държаха като човешки щитове в последните 5 години:

 https://www.facebook.com/saa.yaskari/posts/357773598057466?pnref=story.unseen-section 

или 

https://www.facebook.com/635665643269297/videos/885328418303017/?hc_ref=ARSdFV1Tfvazk1_UYeK6g9ccHNR4IK_43n7UcNn7_vEH_rW1VqaTDAylWqa0eKK49l4

Не обелиха и дума за над 35-те жертви, които онзи ден бунтовниците убиха със снаряди от Гута, насочени към 5 милионен град, какъвто е Дамаск.

***

Е, толкова за вас пропаднали нищожества.

На нас вече ни писна от пропагандата и 5-те платени лекета, които показвате по телевизията, за да прикрият престъпленията на брадатите уроди, вкарани от Турция, Саудитска Арабия, Катар, САЩ и Великобритания, а после представени като "бойци за свобода".

Не очаквам нито принципи, нито пък да пратите снимачен екип в Сирия, същинска Сирия, за да видят и чуят каква е реалността, а не онази паралелна, виртуална, фалшива, алогична реалност, която вие я представяте.

Надявам се да сте доволни от себе си и участието ви в масовото избиване и унищожаване на една нация, заради недоволни петролни лешояди.

 

 

 






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4086452
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930