Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2018 17:59 - Адвокатите на дявола - Емил Радев: Никой от Европейската комисия не ни притиска за въвеждането на Истанбулската конвенция
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 1014 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 18.03.2018 18:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Според Георги Пирински, правителството е постъпило безотговорно с конвенцията

Евродепутатът от ГЕРБ твърди, че документът не налага признаване на еднополовите бракове и не изисква в българските училища да има обучение по полова идентичност

 
   
 

Никой от Европейската комисия не е тръгнал да ни притиска за въвеждането на Истанбулската конвенция. Българското правителство няма да въвежда без съгласието на обществото нови правни норми. Това заяви пред БНР евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

 

Той изясни каква е целта на документа: „Истанбулската конвенция не налага признаване на еднополови бракове. Конвенцията не изисква от държавите-членки в училищата да има специално обучение по полова идентичност. Никъде не се заявява въобще за никакви други полове и така нататък“.

 

Според Емил Радев основната цел на конвенцията е предотвратяване на насилието над жени. „Европейската народна партия е партията, която винаги е отстоявала да се спазва принципа на пропорционалността, тоест въпросите за семейното право, брака, съжителствата и така нататък да се решават от държавите-членки и ние винаги сме защитавали този принцип“, каза евродепутатът.

 

Радев съобщи, че съвсем наскоро в Комисията за правни въпроси се разисквало задаването на устен въпрос по регламента Брюксел 2А. „Това е регламент, който касае брака, касае родителската отговорност, семейните отношения. Именно ние не позволихме съвместните съжителства, които обикновено са еднополовите съжителства, да влязат в обхвата на този регламент“, каза той. Но Партията на европейските социалисти вкарала този дебат отново на дневен ред. „ПЕС гласува устен въпрос, който да се разгледа в пленарна зала, за въвеждане в обхвата на този регламент именно съвместните съжителства, което ние смятаме, че е недопустимо“, обясни Емил Радев.

 

Евродепутатът от БСП Георги Пирински заяви, че българското правителство и политическото мнозинство са постъпили по един безотговорен начин по отношение на Истанбулската конвенция. „В самото правителство имаше 8 души, които гласуваха против. Нямаше никаква предварителна подготовка по един въпрос, който е ясно, че възбужда въпроси, страхове и изисква най-внимателна преценка“, мотивира се Пирински.

 

Той обясни колко по-предпазливо е действала Гърция: „На 27 март предстои ратифициране на Истанбулската конвенция от гръцкия парламент след 2-годишен период на внимателна преценка на законодателството, на изясняване на въпросите около нея. Очаква се всички гръцки политически партии да гласуват „за“, с изключение на крайнодясната партия“. Според Пирински не трябва да се допуска това истеризиране на самите проблеми. „Ратификацията съвсем не означава някакво механично приложение, страната продължава да бъде съотговорна за начина, по който се прилагат едни или други текстове“, каза той.




ХА ХА



Хем никой не ги притискал, хем се опитва да каже колко е добра и как нямало за еднополови бракове... абе тоя наистина мисли, че всички са малоумни като него. Това, което ме притеснява е, че в тази конвенция не се говори и за нормалните бракове, нито за основни права на жените като бременност и майчинство.

Г н евродепутат Е?Радев пишете по често по тези въпроси и не само в Интернет ,че ЕК не ни притиска за приемане и ратификация наИстанбулската конвенция ,защото у нас сепрекалява с досадни и фалшиви новини ,че тряба незабавно да я подпишем !Добре е ,че сте го написали в Интернет чно не е достатъчно,защото не повече от 2 3 хил,души го четът!Напишете голяма статия във "в. Труд "в .24 часа и други ,където повече хора ще прочетат вашето изказване ! Кажете го директно на Цветанов ,който днес отново тероризира. Българския зрител и слушател по тази прокълната и отхвърлена от народа Истанбулска конвенция !

Сурвакар Балкански

Добре тъ пако, считайте че сте притиснати от избирателите си българския народ ДА НЕ Я ПРИЕМАТЕ! Щом управляващ считат че народа му оказва натиск и това не го кефи, значи е сбъркал мястото и народа! Вън предателите герб от властта!

димитър митев

БАХТИ мазника дебел. А като ни убеждаваше, че Европа настоява да приемем Джендър Конвенцията и лъжеше публично, че според някакви изследвания ( без да посочи къде и от кого правени) всяка трета жена в Европа била жертва на насилие? Вижте в нета срещата на дебелака Емил Радев с ГЕРБ жени в Добрич на 21.01.2018 и прочетете какво казва тогава. Подло, мазно, двулично, страхливо прасе, на копанката на Сорос!

Борисов

keyem Радев,много си пухкав....липсва ти конвенцията май ,а май не си я чел....чл.30,какво пише 1:1 !?  





image



Гласувай:
0



1. reader - Незабравка
18.03.2018 18:38
Ами тогава ти я налагаш и тъпоъгълния боко! И стига си повтарял,че е срещу насилие. Имаме си такива закони.
цитирай
2. reader - ТИКВЕНИК
18.03.2018 18:39
"Ратификацията съвсем не означава някакво механично приложение, страната продължава да бъде съотговорна за начина, по който се прилагат едни или други текстове .____Да бе, само дето има една Гадна Група, която надзирава прилагането на КонФекцията и ай се кръшнал, ай следват санкции и глоби. ______Пирински, ти не беше ли от ШАЙКАТА на СерГЕЙя???
цитирай
3. reader - ?!
18.03.2018 18:40
"Никой от Европейската комисия не ни притиска за въвеждането на Истанбулската конвенция." _________________________________________________________________________________________________ ВЕРВАМЕ ТИ !!!!
цитирай
4. reader - Ами щом не ни насилват просто няма да я приемем и толкз.
18.03.2018 18:42
Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция: https: civilactionbg %D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B8 %D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE %D0%BD%D0%B0 %D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B0 %D1%81 %D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B1%D1%83

Заявява се, че никой не ни притиска, и същевременно се прокарват пак баналните фрази за насилието над жени, т.е. параванът на джендърската идеология.
Барбара
цитирай
5. reader - walnut
18.03.2018 18:43
И с последния абзац пак ни я навира под носовете гнусната ИК. Айде вън от ЕС и толкоз. Тея няма да се спрат. Не било задължетелно джендър обучението от детската градина обаче осул осул ще го вкарат. Смрад.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4086475
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930