Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2018 12:03 - ГАВРА С НАЦИОНАЛНИЯ НИ ПРАЗНИК! Консулът ни в Одрин призовал гостите на празника да отдадат почит на падналите турски войни (видео)
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 2262 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Васил Вълчев e говорил от името на Република България

Превръщането на Националния празник на България в поклонение на загиналите в Африн турски войници е кощунство

 

 

Тъй като вчера една българска телевизия представи отбелязването на 3 март в Одрин, при което българският генерален консул Васил Вълчев призовал гостите да отдадат почит на падналите турски войни и отменил културната програма, намерих този репортаж на страницата на телевизията Edirne TV.

След литургията в църквата Свети Георги, генералният консул  действително кани гостите в ресторант. Според турската репортерка, мероприятието „започва с уважение към мъчениците, които умряха в Африн и народното танцово шоу беше анулирано.” Водещо в заглавието е, че „Подкрепата за операцията „Маслинова клонка” се разпространява като лавина, а последната идва от страна–членка на ЕС”.

 

Генералният консул Васил Вълчев „говори от името на Република България”.

Видеото показва, как той поднася съболезнования на роднините на „жертвите”, които Турция е дала в Африн. И действително призовава гостите да станат и отдадат почит.

Не става ясно дали е отдадена почит и на падналите на Шипка турски войници. Впрочем, говори се само за „Национален празник”, а не за „Освобождение”.

 

Въпреки това случаят поражда някои въпроси:

– Упълномощен ли е консула да прави такива политически изявления, след като дори ЕК поставя под съмнение предстоящата среща във Варна?

 

– Знае ли генералният консул в какво се състои нарушаването на член 2 от устава на ООН, което извърши Турция в Сирия и че само броят на убитите деца и цивилни надвишава десетки пъти този на турските военни?


– Защо е поканен танцовия състав, след като се налага да бъде отменено изпълнението му? Турската военна операция стартира още на 20 януари.

 

– Какви са били указанията на посланик Надежда Нейнски от Анкара, каква е нейната роля? Какви са били указанията от българското МВнР?
 

Ако е вярно, това, което твърди българската ТВ Скат, че е отдадена почит на падналите турски войни на Шипка, то както посланик Надежда Нейнски, така и Генералният консул са за отзоваване. Но дори превръщането на Националния празник на България в поклонение на загиналите в Африн турски войници е кощунство.

 

По–вероятно е турската страна да е манипулирала нашите дипломати и те като послушни момчета да са отменили програмата и на танцовия състав, а изявлението на консула е използвано в рамките на пропагандата за военната операц;ия в Сирия.
 

Симеон Николов, Поглед.инфо.

 


Българският консул в Одрин призовал гостите на празника да отдадат почит на падналите турски войни

 
 



Гласувай:
2



1. reader - ПРОДАЖНИЦИ! ВЪН!
05.03.2018 12:04
http://epicenter/article/Balgarskiyat-konsul-v-Odrin-prizoval-gostite-na-praznika-da-otdadat-pochit-na-padnalite-turski-voyni/148625/11/0
цитирай
2. reader - АМАН от продажници!!!!
05.03.2018 12:06
Мария Качулева

Ще се разгори ли поредният скандал? Това не е просто проява на продажност.Както и в случая с ИК и ЧЕЗ е вопиюща некадърност,простотия и безхаберие. Дават ли си сметка в ГЕРБ,че по време на толкова дълго изстраданото очакване за европредседателството всъщност България успя да обтегне отношенията си с Чехия,да си създаде потенциален проблем отново с Русия,да подхрани напразни надежди в западните Балкани,че е в състояние да ускори приемането им в ЕС,да ядоса Юнкер и ЕДК,да играе по свирката на Ердоган и да изправи на нокти целия български народ? Пак ли БСП и някакви химерични "гадове" са виновни? Или може би целокупният български народ, който вече отрезня?

цитирай
3. rosiela - Васил Вълчев да се засрами.
05.03.2018 12:47
Ами да не са паднали в бой турците, да са си ходили доброволно! Що са се били и България пожарили? Я да го махат оттам " българина".
цитирай
4. radostinalassa - Изклали са 15000 българи в Старозагорско
05.03.2018 16:03
Какво присъствие бе, историци. Легнали са под Турция, както казваше М.Задорнов. Продажници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4074010
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031