Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2018 03:01 - БСП изнесе дълъг списък факти срещу лъжи на Цветан ЦветановБСП излезе с официално съобщение срещу изказванията на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов от и
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 516 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 05.03.2018 03:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цветан Цветанов: Освиркаха Караянчева заради Радев!
 
 

Ние знаем защо БСП са против нашите приоритети за Западните Балкани – те не искат евроинтеграцията на този регион, смята зам.-председателят на ГЕРБ

 

 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше освиркана на Шипка заради президента Румен Радев.

С тази теза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призна публично нещо, което възпламенява социалните мрежи от вчера. И, както и в други критични за ГЕРБ събития, хвърли вината на държавния глава.

Цветан Цветанов бе гост на предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. А въпросът "обяснете защо Цвета Караянчева беше освирката на Шипка" бе зададен от зрител чрез фейсбук страницата на предаването.

 

Цветанов отговори на въпроса, като разказа и предисторията на честванията на Шипка и това как от администрацията на президента в последните две седмици агресивно се опитали да променят утвърдения и съгласуван преди месеци сценарии за тържествата.

Той заяви:

"Ще споделя нещо, което не беше удачно на празника, когато трябва всички ние да се гордеем с това, което се е случило преди 140 години да организира сценарий с подобен ход. Първо да кажа нещо, което може би не е ясно за зрителите. Само преди три месеца, когато протоколите и на президенството, и на Народното събрание договаряха честванията на 3 март - по принцип президентът сутринта участва тук, в София, при вдигането на българското знаме на Незнайния войн. И тогава беше договорено и уточнено, че председателката на парламента ще бъде на Шипка. Последните две седмици от президентството направиха масирана атака, за да може президентът да участва на честванията на 3 март на Шипка и същевременно, даже условието първоначално е било само президентът да говори - никой друг да не говори. Това, разбира се, не е било съобразено от символичния домакин - община Казанлък. И мога да ви кажа, че това, което вчера се е случило - десетина - петнадесет - двайсет човека - това е начин, по който действително някой разделя обществото. Ние трябва да се учим на толерантност, на уважение, да уважаваш и различното мнение. Това, че някой си е позволил да освирква председателя на българския парламент на такъв празник, го отнесете към тези, които са участвали в този процес, а не към тези, които сме отишли!"

 

Цветанов използва гостуването си и за остра атака към БСП.

"Корнелия Нинова казва, че би могла да бъде алтернатива и че имало само 2% разлика с нас. Уважаеми представители на БСП, само преди седмица приключиха частичните избори в осем населени места - БСП имаше издигнати само двама кандидати, ГЕРБ спечели, защото предлагаме реалните решения. Не говорим лошо", каза той.

 

Трябва да има политически консенсус по националните приоритети, изтъкна Цветанов. И посочи, че затова ГЕРБ "използват" някои народни представители, които имали национално виждане, в гласуванията.

 

Запитан кои са "гадовете", за които говори премиерът Борисов, Цветанов припомни как е било свалено първото правителство на ГЕРБ през 2013 г. "След това точно БСП бяха тези, които реализираха костинбродския скандал. Защото точно те бяха тези, които дадоха скандала. Това беше Мая Манолова, която беше част от цялостната стратегия на БСП в онзи период. Всичко, което се случваше в предизборната кампания 2013 г., беше партия ГЕРБ да бъде дискредитирана, партия ГЕРБ да бъде унищожена и едва ли не всички тези, които са управлявали досега, са довели държавата до някакъв срив. А точно тогава държавата беше оставена с 0,41% като бюдежетен дефицит. А когато те свършиха управлението си през 2014 г. дефицитът беше над 5%, а КТБ бе фалирала", продължи Цветан Цветанов.

 

„В момента имаме европредседателство и трябва да се гордеем с това. Ние знаем защо БСП са против нашите приоритети за Западните Балкани – те не искат евроинтеграцията на този регион да се случи. В момента има внушение от Корнелия Нинова, че ГЕРБ казва, че през 2025 г. те със сигурност ще влязат в ЕС. Но трябва да подчертаем, че това е само ако покрият критериите - те трябва да извървят целия път, който ние извървяхме. БСП се дразни защото нашите приоритети съвпаднаха с тези на САЩ, а те говорят за Русия“, каза още Цветанов и посочи, че от опозицията са магьосници на тема манипулиране на обществото.


„Трябва да седнем и да загърбим личната омраза към политическия опонент и да говорим какво е най-добро за държавата, а не да защитаваме политическите си пристрастия“, коментира Цветанов.

 

"БСП са магьосници на тема манипулиране на обществото - признавам ги! Но там ще останат, но не и в политически план да бъдат алтернатива на днешното управление, което получава признание и в международен, и в национален план" - с това извод завърши разговора в студиото на БНТ Цветан Цветанов.

 

 

 Алоо, фрау Меркел! Бойко е. Я, я, Бойко, вас волен зи? Не Волен. Мани го Волен. Ако може пак да нападнете Чехия. За това се обаждам. Вас? Не нас. Чехия. Чехия атакен вюншен. Гросе арбайт! Нихт ферщейн, майне фронде. Да, да, ти си майне фюрер. Найн, найн. Нихт ферщейн. Данке. Ауфвидерзейн. Ква Данка ма, Данка е в кметството! Пфууу, Гинка ма, Гинка! galivlad


БСП излезе с официално съобщение срещу изказванията на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов от интервюто му пред БНТ тази сутрин. В него точка по точка се опровергават част от думите на Цветанов.

Ето какво гласи съобщението:

Цветанов: При приватизацията на ЧЕЗ през 2004 г. от Симеон Сакскобургготски, БСП не се е възпротивила.
Фактите: БСП не участва в това правителство и има своята публична позиция „против“ приватизацията през 2004, както и през 2011 г., при продажбата на 33% от Бойко Борисов.

Цветанов: С 33% държавата губи контрол
Фактите: В стратегията за приватизация, приета от правителството на Сакскобурготски, пише: „основна причина за запазване в средносрочен план на собствеността на държавата върху оставащите акции е да продължи да упражнява приемлива степен на защита на държавните интереси, чрез участие в органите на управление на ЕРД“.

Цветанов: Още не е приключила сделката и не се знае кога ще бъде осъществена.
Фактите: Чешкият премиерът Бабиш: „сделката е приключена“.

Цветанов: Никой не знае условията по договора и дали има забрана Гинка Върбакова да препродава.
Фактите: Гинка Върбакова пред две комисии в Народното събрание: „в договора съм подписала клауза в дългосрочен план да не се прехвърлят акциите на трето лице“.

Цветанов: „Министерството на енергетиката няма никакво отношение към сделката“
Фактите: Министърът на енергетиката подаде оставка заради сделката. Ако няма отношение, защо го прави?

Цветанов: Само хипотеза е дали БСП има интерес друг от кандидатите да спечели.
Фактите: БСП има само един интерес – държавата да участва в сделката и да я спечели. Как така хем има интерес частно лице да спечели, хем държи държавата да спечели.

Цветанов: Председателят на БСП напуснал, защото не иска да чуе чуждо мнение.
Фактите: Председателят напусна в знак на протест срещу издаването на обвинителни актове и присъди от Цветанов – негова практика, а в конкретния случай, че БСП лобира за някого и цели дестабилизация. На въпрос – за кого, Цветанов отказва да отговори.

Цветанов: Ценообразуването на тока не зависи от въпросната Гинка.
Фактите: Тогава защо преди три дни ЧЕЗ пускат до КЕВР искане за увеличение на цената и посочват с колко? Значи ЧЕЗ са изчислили разходите си, включили са ги в цената и искат тя да бъде увеличена.

Цветанов: БСП са манипулатори и разделят обществото.
Фактите: БСП стъпваме на фактите и се радваме, че по този въпрос, в социологическо проучване над 70% от българските граждани споделят нашето мнение. Това е висок процент на обединение на обществото срещу задкулисието, корупцията и паралелната държава и в защита на националния интерес.

Цветанов: Държавата нямала нищо общо с управлението на Здравната каса.
Фактите: Държавата има свой представител в Надзорния съвет на Касата, за да упражнява контрол как се харчат публичните средства. До скоро това беше Кирил Ананиев, като зам.-министър на финансите, а сега – министър на здравеопазването. Ако държавата няма отношение, какво прави там сега зам.-министър Начева?

Цветанов: Не бива да разделяме обществото и в казуса с ЧЕЗ да застъпваме партийния си интерес, а да защитим националния.
Съгласни сме, че държавният интерес стои над партийния, но очакваме ГЕРБ да преодолеят вътрешнопартийните си противоречия и битка на лобита и да решат държавата ще се включи ли в сделката или не. Премиерът казва да, но финансовият му министър – не. Част от депутатите му казват да, друга – не. Изяснете се помежду си. Колкото и да се опитвате да прехвърлите вина на БСП, че лобира за друг частен инвеститор, няма да успеете. Нашата позиция остава една и непроменена от 2004 до днес: единствено държавата трябва да контролира този стратегически за националния интерес и живота на българите сектор.

Цветанов: БСП е против евроинтеграцията на Западните Балкани.
Фактите: БСП записа в своите приоритети евроинтеграция на Западните Балкани и гласува заедно с ГЕРБ приоритетите на председателството в общо решение на парламента.

Цветанов: БСП не иска председателството ни да е успешно.
Фактите: Не БСП, а партньорите ви в Европа – Германия, Австрия, Холандия заявиха, че не желаят България в Шенген и Еврозоната, заради корупцията. Това е оценка за правителството на Бойко Борисов от Европа. Вие сами си отговорете- кой проваля председателството.

 

Тактиката на селският тарикат и страхливец. Изцепва се , как щял да „разнищи гадовете“ и след това се крие в дупката си, докато премине бурята

Къде е Бойко?
„Да се снишим“, казваше Тодор Живков и Буда следва уроците на учителя си. Тактиката на селският тарикат и страхливец. Изцепва се , как щял да „разнищи гадовете“ и след това се крие в дупката си, докато премине бурята.
Всъщност, въпроса, Къде е Буда , е резонен. Не само заради националният празник, а и заради огромният скандал с Гинка и продаждата на ЧЕЗ, който разтресе държавата и който за пореден път извади на показ цялата мафиотска и задкулисна същност на управлението на Борисов.
Него го няма физически, но дългата му ръка се вижда и усеща. Действията на МВР, които обикалят по домовете на хора „обиждали“ руското ченге Гундяев целят да покажат на „гадовете“, че се следи всяка тяхна дума, всяко тяхно действие, а и полицаите трябва да си оправдаят стоте милиона, които Буда им обеща. НАП също са активирани срещу непримиримите, както и цялата репресивна машина в държавата на мафията Цяла армия министри, депутати, и журналистически и политилогически курволяк е изправен на амбразурата, по заповед на Вожда, за да бранят властта му. И сделката му. От пет години Буда се опитва да превземе бизнеса на ЧЕЗ, по точно, опитва се да ги изгони за да вземе контрола върху ЕРП-то. ЧЕЗ са компания, която действаше в България по мутренски, с престъпни схеми за отчитане на нереални разходи, които българите плащаха. Действаха така, защото им се позволяваше и защото си плащаха на българските политици, разбирайте – на българската мафия. Но, мафията стана все по алчна и все по параноична и дори на чехите им дойде в повече. Най-общо казано уговорката с тях е следната “ Драли сте народа петнайсетина години, сега си заминавате и ми давате бизнесва на Мене“ Не толкова просто, разбира се, но идеята е тази. И всичко е заради КОНТРОЛА. Буда изпуска контрола върху различни властови инструменти, от ДАНС, до собствената му партия дори (редица примери има за това) и му трябват нови инструменти и оръжия, с които да контролира масите в Територията.
Буда знае, че му предстои и най-важната битка. Битката с другото му аз – Пеевски. Той е принуден да направи това, да се опита да свали Пеевски от гърба си за да оцелее политически. Само че, в техният случай това са сиамски близнаци с общо сърце, обща храносмилателна система и общи очи и уши и разделянето ще е равно на самоубийство. Въпреки, че Борисов държи изпълнителната власт, Пеевски изглежда по силен. Властта на Буда се тресе от скандали и гейтове, докато Пеевски се радва на завиден комфорт, включително и политически, като законите му се приемат с уникално мнозинство, недостижимо дори за някои от управляващите.
На фона на всичко това, този път номера със снишаването няма да мине. Нито номера със „страхуването“ на неудобните, или другите ченгеджийски номера на Буда и Цвъки. Мафията е във фаза на самоизяждане и самоунищожение. Хаоса и анархията, са тяхната хранителна среда и за да оцелеят ще се опитат да взривят държавата, да противопоставят българите по най-различни начини и теми, да предизвикат всевъзможни трусове, да докарат държавата до разпад и катастрофа. И да се възродят от пепелта, чрез новите си политическо-мафиотски проекти, които са в ход.
Вече наблюдаваме този процес. И единственото, което може да направим е, да не им позволим да ни измамят отново. Гражданското обществои е единствената сила, която може да се противопостави на дебелите. И трябва да го направим. Да изземем инициативата, да редим събитията, да вадим мръсните им далавери на показ и да водим битката си срещу мафията на всички нива до край.
Три стъпки – отстраняване на Буда от властта, отстраняване на Цацаров от поста му, закон за Лустрацията и свикване на ВНС.
БОЕЦ водим тази битка, знаем как да го направим и събираме непримиримите.
Действията – национални твърди протести, гражданско неподчинение и блокади на ключови обекти, под общ надслов #изЧЕЗни и с една цел – Отстраняване на Борисов и мафиотското му правителство от властта! И продължаваме, това е само началото на битката на гражданите да си върнем държавата. Битката за справедливост, за свобода, за истината! Свържете се с нас.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА
#изЧЕЗни

Георги Борисов Георгиев БОЕЦ

 

   



Гласувай:
3



1. apostapostoloff - Прав си:
05.03.2018 06:33
долу БСП, долу с тия гадове, мамицата им!
цитирай
2. krumbelosvet - Кво иска авторът Георги Борисов Георгиев?
05.03.2018 09:38
Авторът иска БУНТ - гражданско неподчинение, "твърди протести", ЛУСТРАЦИЯ... С което властта да премине от ББ в протестърите, т.е. - в НПО-тата, т.е. у Сорос. Мерси. Ако ББ е мафиот (това е пресилено) поне е БЪЛГАРСКИ мафиот.
Кво иска авторът? Да утепе и лявото и хората на ЕНП у нас, и пряка власт на Сорос, т.е. на глобал-либерастите с тяхното джендърство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073729
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031